چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۱۹
سه هزار کتاب حقوق شهروندی در کتابخانه‌ها توزیع می‌شود

علی اصغر کاراندیش گفت: در دسترس قرار گرفتن کتاب‌ها با خرید حمایتی از این نویسندگان تا حد زیادی صورت می‌گیرد و ما این کتاب‌ها را در بیش از سه هزار کتابخانه‌هایی روستایی و شهری توزیع می‌کنیم و اینگونه نیست که این کتاب‌های خریداری شود و در مخازن باقی بماند بلکه در کتابخانه‌ها در سراسر کشور برای دسترسی مردم به این آثار توزیع می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری همایش «هم‌اندیشی نویسندگان حقوق شهروندی کشور» بعدازظهر امروز (چهارشنبه ۳۰ آبان) با حضور معاونان توسعه مدیریت و منابع و حقوقی مجلس و امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجتمع باغ زیبا در تهران برگزار شد.

لادن حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با بیان اینکه حقوق شهروندی نیازمند فرهنگ‌سازی برای نهادینه شدن در جامعه است گفت: اگرچه در قانون اساسی موضوع حقوق شهروندی پیش‌بینی شده اما باید الزامات اجرایی آن به شکل جدی‌تری مورد بررسی قرار گیرد.

وی دسترسی به محتوای مطلوب و مناسب درباره حقوق شهروندی را برای عموم شهروندان ضروری دانست و افزود: کتاب رسانه‌ای است که نقش مهمی در زمینه‌سازی برای تبیین حقوق شهروندی دارد و امیداوریم که آثار باکیفیتی در موضوع حقوق شهروندی منتشر شود.

 علی‌اصغر کاراندیش معاون حقوقی مجلس و امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستیار ویژه وزیر در حوزه حقوق شهروندی با اشاره به دو وظیفه‌ای که این وزارتخانه در بحث حقوق شهروندی بر عهده دارد، گفت: آشنا کردن بیشتر مردم با حقوق خودشان و همچنین آشنایی با حقوق مسئولان در برابر مردم، یکی از وظایف اساسی وزارت ارشاد است.

وی با بیان اینکه باید زمینه مطالبه حقوق شهروندی در میان مردم افزایش یابد عنوان کرد: نکته دیگری که ما در وزارت ارشاد به دنبال آن بوده و هستیم، این است که در حوزه‌های مختلف سینمایی، هنری، مطبوعاتی، قرآنی و ... زیرساخت‌ها و تسهیلات لازم را برای بهبود وضعیت حقوق شهروندی مراجعه‌کنندگان به این وزارتخانه فراهم کنیم.

کاراندیش به برخی اقدامات صورت گرفته در دبیرخانه حقوق شهروندی اشاره کرد و گفت: ایجاد دبیرخانه حقوق شهروندی، برگزاری پنج نشست علمی و تخصصی حقوق فرهنگی از منظر حقوق شهروندی، ارتباط با استان‌ها و سازمان‌های تابعه وزارت ارشاد جهت معرفی نماینده‌شان به این دبیرخانه، حمایت از نویسندگان، ناشران و فعالان حوزه حقوق شهروندی در جهت خرید آثار مرتبط با این حوزه، ایجاد میز خدمت و تبدیل آن به میز الکترونیک خدمت در وزارت ارشاد تا پایان سال، برپایی غرفه حقوق شهروندی در نمایشگاه امسال کتاب تهران، شفاف‌سازی و پیگیری اجرای آیین‌نامه‌های قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و مشارکت دادن نهادها و تشکل‌های صنفی و مدنی در راستای اجرای حقوق شهروندی از جمله این اقدامات است.

معاون حقوقی مجلس و امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به خریداری ۱۵ درصدی از کتاب‌ها با محتوای حقوق شهروندی و تجهیز کتابخانه‌های عمومی و کتابخانه‌های مساجد بیان کرد: ما تیمی را هم برای رصد و تبیین فعالیت‌های سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف در زمینه تحقق حقوق شهروندی ایجاد کرده‌ایم.

به گفته کاراندیش، قرار بر این است که در برنامه‌ها و جشنواره‌هایی که وزارت ارشاد متولی آنهاست، پیوست حقوق شهروندی رعایت شود. همچنین به دنبال تدوین شاخص‌های تحقق حقوق شهروندی در جهت ارزیابی میزان موفقیت‌ها در راستای اجرای این قانون هستیم.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایبنا درباره جایزه کتاب سال حقوق شهروندی هم گفت: کتاب سال حقوق شهروندی در راستای جشنواره‌ای است که از سوی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی برگزار می‌شود و قرار است این جشنواره از امسال شروع شده و تا سه سال آینده ادامه داشته باشد. جایزه کتاب سال حقوق شهروندی نیز به عنوان یک برنامه میانه‌ای در این جشنواره برگزار خواهد شد.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایبنا مبنی بر اینکه چه تمهیداتی باید برای دیده شدن این کتاب‌ها اندیشیده شود عنوان کرد: در دسترس قرار گرفتن کتاب‌ها با خرید حمایتی از این نویسندگات تا حد زیادی صورت می‌گیرد و ما این کتاب‌ها را در بیش از سه هزار کتابخانه‌هایی روستایی و شهری توزیع می‌کنیم و اینگونه نیست که این  کتاب‌‌های خریداری شود و در مخازن باقی بماند بلکه در کتابخانه‌ها در سراسر کشور برای دسترسی مردم به این آثار توزیع می‌شود.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها