جمعه ۲ آذر ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۵
مروارید: نمایشگاه کتاب یک کلان رویداد فرهنگی و تماشای آگاهی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در آئین افتتاحیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مشهد، بیان کرد: نگاه ما به نمایشگاه صرفا فروشگاه کتاب نیست. نمایشگاه یک کلان رویداد فرهنگی و تماشای آگاهی است. کتاب ابزار انتقال ایده، تجارب گذشته و گفت وگوی بینافرهنگی و بین فرهنگی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، جعفر مروارید؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در آئین افتتاحیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مشهد که شامگاه جمعه دوم آذر برگزار شد، گفت: مفتخریم رویداد نمایشگاه کتاب را به‌عنوان نماد اتحاد و انسجام ملی در مشهدالرضا داریم. نگاه ما به نمایشگاه صرفا فروشگاه کتاب نیست. نمایشگاه یک کلان رویداد فرهنگی و تماشای آگاهی است. کتاب ابزار انتقال ایده، تجارب گذشته و گفت وگوی بینافرهنگی و بین فرهنگی است.

وی افزود: کتاب دیالوگ میان فرهنگ‌ها و دیالوگ نویسنده و مخاطب است که حاصل امتزاج افق دو فرهنگ متفاوت است. پیشرفت ملت در گرو توسعه فرهنگی و استفاده از تجارب فرهنگی ملت‌های مختلف است. هم آثار تالیفی و نهضت ترجمه متون در این بین تاثیرگذار است. ذائقه و سابقه ایرانی همیشه نقش موثری در قدرت دیالیکتیک، جذب و به وحدت رساندن افراد داشته است. شاخصه تمدن اسلامی در دوران شکوفایی هم این بوده و امروز نیز نیازمند آن هستیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، اظهار کرد:
 این تنوع فرهنگ‌ها است که منجر به گفت‌وگو می‌شود که اتفاقا در جوار امام رضا‌ (‌‌ع) نیازمند این گفت‌وگوها هستیم، چراکه ایشان نیز بر این موضوع تاکید داشته‌اند. بنا به فرموده امام رضا (ع)، تعالی فرهنگی به وسیله مطالعه امکان‌پذیر بوده و نمایشگاه کتاب نیز جهت تسریع مطالعه و انتقال دانش صورت پذیرفته است. در واقع این نمایشگاه بهانه‌‌ای برای بسترسازی جهت تجمیع زنجیره کتاب‌گردی،‌ خرید کتاب و کتابخوانی است. امیدوارم این یک هفته انگیزه‌ای باشد برای ‌افراد تا در طی سال کتاب خوانی و کتابگردی را جزو برنامه های روزمره خود قرار دهند.
 
مروارید همچنین گفت: ‌گسترش شبکه‌های اجتماعی که انتقال دانش گسترده و کم عمقی را به ما منتقل می‌کند، یک تهدید جهانی برای کتاب خواندن به روش‌های سنتی و کتاب کاغذی محسوب می‌شود، اما هنوز کتاب کاغذی و با آن عطر و بو، رسالت اصلی خود را حفظ کرده است.
 
وی با اشاره به این دوره از نمایشگاه کتاب مشهد، ادامه داد: برای برگزاری این نمایشگاه، شورای سیاست‌گذاری متشکل از ٢٦ نیروی تخصصی از مردادماه سال جاری با برگزاری ٤٠ جلسه کار خود را آغاز کردند. در این دوره از نمایشگاه ٨٠٠ غرفه برپا شده و 700 ناشر داخلی و بین‌المللی حضور دارند که 20 ناشر خارجی به‌صورت مستقیم و 80 نمایندگی در این بخش حاضر هستند. در این دوره از نمایشگاه بیش از ١٥٠ هزار عنوان کتاب از سوی ناشران داخلی و ٢٩ هزار عنوان کتاب از سوی ناشران خارجی عرضه شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، بیان کرد: از دیگر ویژگی‌های این نمایشگاه فعالیت غرفه‌های سرای اهل قلم و دوستداران کتاب است. در سرای اهل قلم، برنامه‌های متنوع و نخبگانی مانند جشن امضا و رونمایی، برگزاری شب‌های فرهنگی شهرستان‌های خواف، کاشمر،‌ تربت،‌ نیشابور‌، برگزاری نشست‌های علمی و تخصصی کارگاه‌ها‌ و برپایی میزگردهای تخصصی و بحث‌های نخبگانی انجام می‌شود. در کنار سرای اهل قلم، غرفه دوستداران کتاب برپا شده که در این غرفه خردسرای فردوسی به ارائه میراث کهن و عقلانیت ایرانی شیعی می‌پردازد.

مروارید افزود: همزمان با این دوره از نمایشگاه کتاب مشهد، پنجمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال نیز برگزار می‌شود. امیدواریم شاهد روزی باشیم که مشهد به‌عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در شاخص‌های فرهنگی، کتابخوانی و توسعه فرهنگی، برگ زرینی برای ساکنین و مجاورین این شهر باشد.


خراسان مهد کتابت و ادب است

قربانعلی میرزائی؛ سرپرست استانداری خراسان رضوی نیز در این آئین گفت: خراسان رضوی همواره مهد ادب و کتابت و دیار مردان اهل قلم بوده است؛ اینجا سرزمینی است که جای جای آن عطر و شعر ادب ایرانی پیچیده است. کتاب و کتابخوانی همواره در طول تاریخ این سرزمین جایگاهی ویژه داشته است. این خطه همیشه در تاریخ و ادب ایران جایگاه ویژه‌ای داشته و امروز نیز باید فضای فرهنگی این سرزمین دوباره رونق خود را بازیابد. کتاب حاصل تعمق انسان‌های فرهیخته و هویت فرهنگی یک ملت در طول تاریخ است. از این‌رو انس و الفت با آن موجب گسترش فرهنگ در یک کشور می‌شود.
 
وی افزود: در این راستا تقویت حوزه نشر حمایت ویژه‌ای نیاز دارد؛ باید فضایی فراهم کرد که ناشران دولتی و خصوصی با استفاده از حمایت‌های صورت گرفته فعالیت خود را ادامه دهند. باید با تعدیل قیمت‌ها، کتاب جایگاه خود را در سبد خانوار پیدا کند که این امر به انتشار کتاب‌های موثر و باکیفیت بهتر منجر خواهد شد. باید از کتاب‌سازی و تولید کتاب به سمت کتاب‌نویسی حرکت کنیم.
 
سرپرست استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: در چند سال اخیر برای حذف شبکه‌های زیرزمینی تولید کتاب فعالیت‌های خوبی صورت گرفته است. باید با استفاده از اهرم‌های قانونی، شبکه‌های اجتماعی تبدیل به ظرفیتی برای توسعه کتابخوانی شود. حوزه نشر نیازمند تکیه‌گاهی مناسب برای عرضه است. برگزاری این نمایشگاه‌ها زمینه‌ای مناسب برای آشتی مردم با کتاب و کتابخوانی است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها