چهارشنبه ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۳
​بازكاوی مؤلفه‌های هويت ملی در شاهنامه فردوسی

منوچهر دانش‌پژوهان در بازكاوی مؤلفه‌های هویت ملی، ضمن بهره‌گیری از یافته‌های تاریخی، به جنبه‌های كاربردی آنها نیز به عنوان ذخیره فرهنگ و تمدن ایران، برای جامعه كنونی ایرانی اشاره كرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، هویت ملی در جامعه ایرانی محوری بنیادین برای انسجام و اقتدار ملی است و عامل مانایی و پویایی جامعه محسوب می‌شود. ادبیات فارسی نقشی ممتاز و سهمی منحصربه‌فرد در بازسازی، سازگاری و همگون‌سازی كاربری مؤلفه‌ها و عناصر هویت ملی ایرانی دارد. در این میان، آفرینش و درخشش شاهنامه در میان آثار ادبی فارسی، بهترین گنجینه برای معرفی هویت ملی ایرانیان محسوب می‌گردد و در مسیر بازتولید هویت ملی ایرانیان، نقشی انكارناپذیر دارد.

آنچه كتاب حاضر را با دیگر پژوهش‌ها درباره شاهنامه متفاوت می‌سازد، رویكرد بین‌رشته‌ای آن در تعیین و سنجش مؤلفه‌های هویت ملی در شاهنامه است. دكتر منوچهر دانش‌پژوهان، نویسنده، در بازكاوی مؤلفه‌های هویت ملی، ضمن بهره‌گیری از یافته‌های تاریخی، به جنبه‌های كاربردی آنها نیز به عنوان ذخیره فرهنگ و تمدن ایران، برای جامعه كنونی ایرانی اشاره كرده است.

این كتاب در چهار بخش تدوین شده است. بخش اول ـ كلیات (مشتمل بر پنج فصل: مفاهیم بنیادین پژوهش، هویت ملی، نظریه‌های هویت ملی، پیشینه هویت ملی ایرانیان، مؤلفه‌های هویت ملی ایرانی)، بخش دوم ـ فردوسی و شاهنامه (مشتمل بر شش فصل: زندگی‌نامه فردوسی، معرفی شاهنامه، فردوسی و شاهكار او از نگاه چهار شاهنامه‌پژوه جهان، اهمیت شاهنامه، ضرورت پژوهش در شاهنامه، كاركردهای هویتی شاهنامه) است.

بخش سوم ـ مؤلفه‌های هویت ملی در شاهنامه (مشتمل بر نه فصل: هویت فرهنگی، هویت دینی، هویت تاریخی، هویت جغرافیایی، هویت سیاسی، هویت زبانی، هویت قومی و نژادی، هویت اقتصادی، تجلی هویت ملی در شاهنامه) و بخش چهارم دربردارنده نتیجه‌گیری است.

انتشارات اطلاعات این کتاب را در قطع وزیری و 320 صفحه منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها