دهه نود را باید سال های طلایی داستان نویسی شهر شیراز در دوران معاصر دانست جایی که نویسندگان نسل دوم داستان نویسی ایران در این شهر ظهور کرده و حالا با جایزه ای که دیشب صمد طاهری برای مجموعه «زخم شیر» گرفت، پس از اکبر صحرایی، ابوتراب خسروی و محمد کشاورز چهارمین نویسنده ای بود که در سال های اخیر جایزه جلال آل احمد را به خود اختصاص می دهد.
جایزه جلال آل احمد که یازدهمین دوره خود را پشت سر گذاشت در اهدای جایزه به نویسندگان رمان و داستان کوتاه وسواس ویژهای داشت و در چند دوره حتی یک اثر را هم برگزیده یا شایسته تقدیر معرفی نکرد. با این حال اکبر صحرایی در سال 1391 و در دوره پنجم برای رمان «حافظ هفت» تقدیر شد و در سال 1393 ابوتراب خسروی در دوره هفتم توانست برای رمان «ملکان عذاب» برگزیده این رویداد ادبی شود. 1395، سال درخشانی برای محمد کشاورز و مجموعه داستان «روباه شنی» اش بود. او در این سال علاوه بر کسب عنوان برگزیده نهمین دوره جایزه جلال آل احمد با این مجموعه داستان جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را هم برای «روباه شنی» دریافت کرد.
انگار قرار است عادتِ کسب عنوانهای جایزه جلال برای شیرازیها به صورت یک سال در میان حفظ شود! زخم شیر دیشب در آیین اختتامیه یازدهمین دوره این جایزه ادبی در حالی که باز هم هیئت داوران برگزیدهای را معرفی نکرد، تقدیر شد تا به تنهایی بر صدر داستانهای کوتاه ایران به زعم داوران جایزه جلال بنشیند.
مجری برنامه آرش صادق بیگی که خود داستان نویسی خلاق ااست، در هنگام معرفی برگزیدگان بخش داستان کوتاه، صمد طاهری را نویسندهای توصیف کرد که با شرافت زندگی کرده و همچنان با شرافت مینویسد. او ادامه داد: «جایزه مجموعه داستان تعلق می گیرد به کتابی که از سرزمین داستانهای کوتاه و واقع گرا آمده است.»
صمد طاهری که در شیراز به کم حرفی و متانت معروف است از فرصتی که در اختیارش قرار گرفت فقط برای تشکر از هیئت داوران و سه چهره ادبی ایران استفاده کرد. این نویسنده گفت: « ناصر زراعتی، هوشنگ گلشیری و صفدر تقی زاده در جوانی و دهه 60 و در حالی که هنوز در داستان نویسی کارهای نبودم، با چاپ داستانهایم به من دلگرمی و امید به آینده و نوشتن دادند.»
به گزارش خبرنگار ایبنا، زخم شیر شامل ۱۱ داستان کوتاه از این نویسنده است که با عناوین مردی که کبوترهای باغی را با سنگ میکشت، موش خرما، خروس، میهمانی، در دام مانده مرغی، سفر سوم، زخم شیر، نی زن، نام آن پرنده چه بود، چیزو فلان و بهامان و اینا و سگ ولگرد منتشر شده است. این داستانهای کوتاه را صمد طاهری در فاصله سالهای 1385 تا 1395 تالیف کرده که توسط انتشارات نیماژ منتشر شده است.
نظر شما