یکشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۶
بررسی آیکوپمس؛ المپیک دریایی در نشریه «بندر و دریا»‌

​شماره جدید مجله «بندر و دریا»‌ (295) با محوریت همایش آیکوپمس منتشر شد. المپیک دریایی ۲۰۱۸ یکی از موضوعات مهم این شماره است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، شماره جدید ماهنامه «بندر و دریا»‌ (دریانوردی و زندگی در بنادر ایران) با محوریت همایش آیکوپمس سال ۲۰۱۸ به تازگی منتشر شده است.
 
نوشته‌های این نشریه سه بخش اصلی  آیکوپمس، اقتصاد و رویداد دارد. این شماره با سرمقاله‌ای با عنوان «آیکوپمس؛ المپیک دریایی» آغاز می‌شود. 

محمد ولی‌زاده، مدیرمسئول و سردبیر این نشریه نوشته است: المپیک دریایی آیکوپمس، این روزها سیزدهمین دوره خود را پشت سر می‌گذارد و در همین معدود دوره‌ها، به نهادی منطقه‌ای در حوزه صنعت دریانوردی تبدیل شده است که پهلو به پهلوی همایش‌های جهانی می‌زند، به طوری که حضور و استقبال شخصیت‌های برجسته علمی و دانشگاهی جهان که از معروف‌ترین پژوهشگران و محققان در حوزه دریایی هستند، بر اعتبار و اهمیت بین‌المللی آن افزوده است. دیگر دستاورد حضور این افراد نامدار در همایش آیکوپمس، تسریع در روند پیشرفت این رشته در منطقه است که خود زمینه ارتقا فعالیت‌های بومی مرتبط با مهندسی دریایی و بندری را در جهان فراهم می‌سازد.

یکی از اهداف اصلی این همایش، ایجاد فضایی مطلوب و مناسب برای انتقال تجربیات میان شرکت‌کنندگان و متخصصان مهندسی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی است که آخرین یافته‌های علمی خود را در این حوزه به بحث و تبادل نظر می‌گذارند که این مهم، ارتقا سطح علمی شرکت‌کنندگان را در پی خواهد داشت. همچنین همایش آیکوپمس می‌تواند در درون خود فراکسیونی از مدیران، کارشناسان و تمامی دستاندرکاران حوزه‌های مختلفِ صنعت دریایی کشورهای منطقه را سر و سامان دهد که با توجه به اقلیم و جغرافیای خاص منطقه و کشورهایِ پیرامونی خود که دغدغه‌هایی متفاوت با دیگر کشورهای دریایی جهان دارند، تازه‌ترین متد و دستاوردهای علمی این صنعت را در بین خود نهادینه کرده و به کار گیرند.

المپیک دریایی ۲۰۱۸ یکی از موضوعات مهم این شماره است که در ادامه مطالب هم به آن پرداخته شده است. مناسبت این مطالب هم سیزدهمین همایش بین‌المللی سواحل،‌ بنادر و سازه‌های دریایی یعنی همان آیکوپمس ۲۰۱۸ است. سایه نگرانی از بازگشت تحریم‌ها، آیکوپمس به زبان اعداد و ... برخی از مطالبی هستند که در این پرونده چاپ شده‌اند.
 
«زنگ خطر بیماری‌های غیرواگیر» با محوریت بررسی تهدیدات توسعه پایدار در حوزه سلامت شهرهای ساحلی به ویژه استان هرمزگان و «راه رهایی از خورِ رسوب‌سازِ بوشهر» هم ازدیگر مطالبی هستند که در این بخش چاپ شده‌اند.
 
در بخش اقتصاد، موضوع اصلی «رسوب در بندر» است و در آن مسائلی چون «چگونه رسوب کالا تبدیل به تهدیدی برای تجارت دریایی ایران می‌شود؟»، «چرا کالاها در بنادر متروکه می‌شوند؟»، «معضلی به نام بخشنامه‌های متعدد»، «افزایش سهم اقتصاد دریایی از تولید ناخالص داخلی»، «سازمان فروش و جمع‌آوری اموال تملیکی و حل معضل رسوب کالا» و «کاهش میانگین ایستایی کالا در بنادر» مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته‌اند.
 
بخش سوم و پایانی این شماره هم «رویداد» است. در این بخش رفتن آخوندی و آمدن اسلامی به عنوان وزیر راه مورد توجه بوده و این سوال در اولین مقاله این بخش مطرح شده که آیا اسلامی با برنامه‌های خود می‌تواند تجارت دریایی کشور را در روزهای تحریم نجات دهد یا خیر؟ صدور رای قطعی برای بزرگ‌ترین پرونده قاچاق کشور، راه‌اندازی خطوط دریایی به قطر، پرداخت تسهیلات به طرح‌های اشتغال‌زا در آستار، احداث پایانه تخصصی صادرات در بندر نوشهر و مروری بر ۱۲ دوره برگزاری همایش بین‌المللی آیکوپمس به روایت آرشیو مجله بندر و دریا هم از جمله موضوعات مهمی هستند که در بخش رویداد این شماره از مجله مذکور مطرح شده‌اند.
 
​شماره 295 مجله «بندر و دریا»‌ با صاحب امتيازی سازمان بنادر و دریانوردی و مدیرمسئولی و سردبیری محمد ولی‌زاده با ۱۰۸ صفحه و قیمت ۱۵ هزار تومان روی پیشخوان دکه‌ها آمده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها