آیتالله مصباح یزدی در آیین رونمایی از دستاوردهای علمی پژوهشی مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی مطرح کرد:
علامه طباطبایی و شهید مطهری نخستین حلقههای پیشرفت و تحولات علمی کشور پس از انقلاب اسلامی هستند
آیتالله محمدتقی مصباح یزدی دیروز (22 آذرماه) در آیین رونمایی از دستاوردهای علمی پژوهشی مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی گفت: علامه طباطبایی و شهید مطهری به عنوان نخستین حلقههای پیشرفت و تحولات علمی پس از انقلاب اسلامی در کشور اشاره کرد.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: اهل فارس و ایرانیان استعداد خاصی در زمینه علم و دانش داشتند و در این راستا روایتهای متعددی در زمینه تلاش ایرانیان برای بهرهمندی از علوم و دانشها وجود دارد، از جمله حدیث معروف «لو کان الدین (او العلم) معلقا بالثریا لتناوله رجال من ابناء الفارس» اگر دین (و در روایت دیگری اگر علم) به ستاره ثریا بسته باشد و در آسمانها قرار گیرد، مردانی از فارس آن را در اختیار میگیرند.
آیتالله مصباح یزدی در ادامه به تشریح تحولات علمی کشور در 40 سال گذشته پرداخت و اظهار داشت: یکی از بزرگترین برکات انقلاب این بود که زمینه را برای تحول علمی در جامعه ایران به وجود آورد، هرچند که در سالهای قبل از انقلاب نیز در برخی بخشها و شاخههای فقه پیشرفتهایی انجام شده بود اما سایر علوم رشد قابل توجهی نداشتند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه به شخصیتهایی چون علامه طباطبایی و شهید مطهری به عنوان نخستین حلقههای پیشرفت و تحولات علمی پس از انقلاب اسلامی در کشور اشاره کرد و افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، علامه طباطبایی به کمک شهید مطهری مباحث فلسفی را به زبان فارسی و ساده و روان به نگارش درآوردند، از جمله اینکه کتاب کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم توسط علامه طباطبایی به زبان فارسی بیان و بوسیله شهید مطهری شرح داده شد.
وی تفسبرالمیزان علامه طباطبایی را نیز یک کار برجسته در تفسیر قرآن عنوان کرد و گفت: این اقدامات جهشی در حرکت علمی در حوزه های علمیه شد، چرا که چنین حرکت بزرگی تاکنون در حوزههای علمیه جهان اسلام سابقه نداشته است.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی علیه روحانیت تبلیغات منفی صورت میگرفت، تصریح کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران زمنیههای رشد علوم اسلامی و عالمگیر شدن آنها فراهم گردید، طوری که همه کشورهای اسلامی احساس نیاز به تحقیقات و پژوهشهای علمی-اسلامی ایران پیدا کنند، روشنفکران پیش از پیروزی انقلاب روحانیون را افرادی سرباز میدانستند، اما پس از انقلاب، شاهد پیشرفتهای علمی توسط این قشر جامعه هستیم که در دنیا نظریات آنها به زبانهای مختلف ترجمه میشود و در دانشگاههای مهم مورد مطالعه قرار میگیرد که همه اینها یک شاخه از برکتهای نهال تنومند انقلاب به دست امام راحل (ره) بوده است.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) ارائه آثار فاخر در زمینه علوم عقلی در حوزه های علمیه پس از پیروی انقلاب اسلامی را نیز مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: زمینهای که پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای کار پژوهشی علوم عقلی در حوزه علمیه قم فراهم شده است، در هیچ برههای از تاریخ مطرح نبوده است و آثاری که امروز رونمایی شد به برکت همین تحقیق و پژوهشها بوده است.
وی در پایان با بیان اینکه فراموش کردن ارزش نعمتهای خدا، شکر نکردن و کفران نعمتها میباشد، تاکید کرد: باید شکر نعمتهای الهی در پیروزی انقلاب سیاسی و تحولات علمی ایران اسلامی را به جای بیاوریم و زمینه همهگیر شدن وجهانی شدن آن را بیش از پیش فراهم کنیم.
گفتنی است در این مراسم 10 عنوان کتاب در قالب 26 جلد و 7 نرم افزار علمی پژوهشی، حاصل زحمات بیش از دو دهه تلاش مستمر 2 هزار و 500 محقق و پژوهشگر مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی رونمایی شد.
نظر شما