مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی:
جشنواره کتاب کودک کاشان باید الگویی برای سایر شهرها باشد
ابراهیم حیدری، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی، با بیان اینکه جشنواره کتاب کودک کاشان باید الگویی برای سایر شهرها باشد، گفت: برگزاری این جشنواره علاوه براین که سبب حضور نویسندگان و شاعران شناخته شده در این شهر و دیدار آنها با مخاطبان میشود، سبب معرفی بیشتر شهر تاریخی کاشان به مردم افزایش میزان بازدید از آن میشود.
وی افزود: دومین موضوع قابل توجه در این برنامه پای کار بودن بخش خصوصی بود که تامین بیش از 500 میلیون تومان هزینه پذیرایی، اسکان و جوایز جشنواره را برعهده گرفتند و دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی، صرفا کار پشتیبانی و حمایت را برعهده داشت.
حیدری با بیان اینکه کاشان مهد فرهنگ، تمدن، هنر، مسائل مذهبی و تاریخی است و خانههای تاریخی و قدیمی فراوانی دارد، گفت: استفاده از این ظرفیت شهر کاشان باتوجه به سرمایهگذاری بخش خصوصی و شهردار فعال این شهر ما را به حمایت از این برنامه تشویق کرد. همچنین موضوع محوری اولین دوره جشنواره آب است و در شهری که بحران آب دارد این انتخاب بسیار آگاهانه است.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی افزود: البته باتوجه به اینکه نخستین دوره برگزاری این جشنواره بود از انجمن نویسندگان کودک و نوجوان و جایزه لاکپشت پرنده خواستیم که در بخش علمی جشنواره و برگزاری کارگاههای آموزشی و بررسی آثار رسیده به جشنواره همکاری داشته باشند تا این برنامه به نتیجه برسد. در این راستا بیش از ۵۰ نویسنده به کاشان سفر میکنند و دو روز در مدارس کاشان با دانشآموزان دیدار و گفتوگو میکنند. همچنین کارگاههای مختلفی در کاشان برگزار میشود و نشستهای مختلفی برای گفتوگو ترتیب داده شده است.
به گفته این مقام مسئول، برگزاری جشنواره کتاب کودک کاشان علاوه براینکه سبب حضور نویسندگان و شاعران شناخته شده در این شهر و دیدار آنها با مخاطبان و صحبت با دانشآموزان در مدارس میشود، سبب آشنایی و معرفی بیشتر شهر تاریخی کاشان به مردم میشود و میزان بازدید از این شهر را نیز در آینده افزایش میدهد. درواقع این جشنواره نه تنها در زمینه کتاب کودک و نوجوان اهمیت دارد که به عنوان مدلی از فعالیت فرهنگی و هنری در سطح ملی نیز مهم است. اینکه سرمایه مادی و معنوی مجموعههایی که در دستهبندیهای مرسوم فرهنگی طبقهبندی نمیشوند با سرمایه انسانی و اجتماعی نهادهای مدنی در زمینه فرهنگ پیوند بخورد و رویدادی بسازد که همه مردم از آن بهرهمند شوند و کل شهر را تحتتاثیر قرار دهد، بسیار ارزشمند است.
حیدری اظهار امیدواری کرد برگزاری جشنواره کتاب کودک کاشان الگویی باشد برای سایر شهرها و استانهای کشور که باتوجه به ظرفیتهای مختلفی که دارند مانند سفالگری، گلیمبافی، قنات، آبشار و ... و سرمایهگذاری بخش خصوصی پای کار بیایند و ما هم برای حمایت از آنها اعلام آمادگی میکنیم.
نظر شما