یکشنبه ۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۷
دومین کتابخانه مرکزی خوزستان در دزفول احداث می‌شود

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان، از ساخت دومین کتابخانه مرکزی این استان در شهرستان دزفول، در سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان، پنجمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان با حضور مدیرکل کتابخانه‌های عمومی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، مدیرکل امور بانوان استانداری خوزستان و رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز و در محل سالن جلسات استانداری برگزار شد.

محمدصادق کریمی‌کیا مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان در این جلسه گفت: در حوزه آسیب‌های اجتماعی باید با شناسایی ظرفیت‌های موجود در شهرستان‌ها و با اعتبارات ملی و استانی مشکلات موجود بخش فرهنگی را حل کرد.

وی افزود: شهرستان اندیکا از لحاظ تقسیمات کشوری نوپاست و در راستای عدالت اجتماعی توجه ما باید بیشتر به مناطق کم‌برخوردار باشد. یک نقشه راه برای زیرساخت‌های فرهنگی و تقویت کتابخانه‌های عمومی از شورای اجتماعی و برنامه‌ریزی در سال 98 برای تقویت این بخش‌ها در حال ترسیم شدن است.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان با اشاره به ساخت و سازهای فرهنگی تصریح کرد: تنها مشکل فقط ساخت و ساز و راه‌اندازی ساختمان‌های فرهنگی نیست، بلکه نوع بهره‌برداری از این ساختمان‌ها است که منجر به فرهنگ سازی می‌شود.

در این جلسه مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان با اشاره به تاکید استاندار خوزستان مبنی بر راه‌اندازی پروژه‌های عمرانی و احداث کتابخانه‌ها در مناطق محروم گفت: بیشتر پروژه‌های عمرانی کتابخانه‌های عمومی استان به مرجله بهره‌برداری و افتتاح رسیده و تا پایان سال چند باب دیگر از این کتابخانه‌ها به بهره‌برداری می‌رسد.

منصور کوهی‌رستمی ساخت کتابخانه مرکزی در شهرستان دزفول به عنوان دومین کتابخانه مرکزی استان را از دیگر برنامه‌های سال 97 برشمرد و اضافه کرد: توجه بیشتر به مناطق محروم در اجرای برنامه‌های آموزشی و احداث کتابخانه‌های عمومی در این مناطق، نهائی شدن طرح مطالعاتی کتابخانه دیجیتال و الکترونیک استان و اتصال کتابخانه‌های عمومی خوزستان به نرم‌افزار مدیریت سامان در ۱۵۹ کتابخانه از اقدامات دیگر این نهاد برای رشد برنامه‌های فرهنگی و آموزشی در سطح استان است.

وی در خصوص شاخص‌های کتابخانه‌ای شهرستان اندیکا گفت: این شهرستان دارای ۴ باب کتابخانه است که به ازاء هر ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر یک کتابخانه فعال موجود است و 4 درصد مردم شهرستان اندیکا عضو کتابخانه‌های عمومی هستند. با این آمار از میانگین استان و کشور در مرحله بالا و به ازاء هر ۱۰۰ اندیکایی، ۵۴ جلد کتاب و ۲ متر فضای کتابخانه‌ای وجود دارد.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی خوزستان افزود: در راستای عدالت اجتماعی ماموریتی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای اجتماعی کشور ابلاغ و شهرستان اندیکا به عنوان شهرستان کم‌برخوردار از لحاظ اجرای برنامه‌های فرهنگی و آموزشی انتخاب شد.

وی گفت: اجرای برنامه‌های فرهنگی و آموزشی در شهرستان اندیکا در دو سطح ملی و استانی در حال برنامه‌ریزی است و در استان با هماهنگی سایر دستگاه‌های اجرایی در حوزه زیرساختی و محتوایی اقدامات موثری مانند سامان دادن به ۴ باب کتابخانه و تجهیزات، ساخت کتابخانه در مناطق پرجمعیت، ضرورت راه‌اندازی کتابخانه سیار بر اساس اوضاع جفرافیایی و عشایری شهرستان، برنامه‌های محتوایی و آموزشی و اجتماعی با محوریت خانواده و کودک و نوجوان انجام شد.

وحید کیانی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان نیز گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان در شهرستان اندیکا مرکز فرهنگی  ندارد که در تلاش هستیم این مهم با همراهی مسئولین ذی ربط انجام شود.

وی به اجرای برنامه‌هایی با محوریت حوزه کودک و نوجوان اشاره کرد و افزود: برای حضور در مناطق اندیکا با هماهنگی کتابخانه‌های عمومی برنامه‌های مناسبی برگزار شد که به صورت مستمر ادامه می‌یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها