دبیر سومین جشنواره ادبی دانشجویی زاینده رود،پیام نجات زایندهرود را از محورهای این جشنواره ملی اعلام کرد و گفت: امسال با افزوده شدن بخش دانشجویان خارج از کشور، این رویداد به بینالمللی شدن نزدیک میشود.
داریوش اسماعیلی با اشاره به وجهه جشنواره ادبی زایندهرود، گفت: اصفهان، شهری جهانی است و جشنواره ادبی دانشجویی زایندهرود نیز با کمک پیشینه ادبی این شهر و افزوده شدن بخش دانشجویان خارج از کشور میتواند جنبه بینالمللی پیدا کند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان گفت: این دوره، دوره سوم جشنواره سراسری دانشجویی ادبی زاینده رود و جشنواره ای سراسری و دانشجویی است که در تقویم جهاد دانشگاهی کشور ثبت شده و فعلا به صورت دوسالانه اجرا میشود اما امیدواریم با توجه به استقبال گسترده دانشجویان جشنواره ادبی زاینده رود هرساله برگزار شود.
وی با اشاره به اهمیت دانشجویی بودن این جشنواره تصریح کرد: این رویداد در حوزه دانشجویان تعریف شده و مخاطب آن دانشجویان خارج از کشور نیز هستند و ویژگی دانشجویی وجه ممیزه این جشنواره نسبت به جشنوارههای دیگر است که رنگ و بوی خاصی به آن میدهد.ویژگی های دانشجویی مانند صراحت، شجاعت، جسارت ،خلاقیت و دغدغه مند بودن نسبت به مسایل اجتماعی، مردم و محیط زیست و ...به این جشنواره پویایی میدهد.
اسماعیلی با اشاره به اینکه جشنواره ادبی زاینده رود یک رویداد ادبی کاملا شناخته شده در کشور است و در طی سه دوره برگزاری در حوزه داستانی کشور جایگاه خود را یافته خاطرنشان کرد:افتخار ما در اصفهانی بودن این جشنواره است.علت این جایگاه معتبر ،ویژگی ادبی اصفهان و ویژگی مکتب ادبی اصفهان است که پیشینه طولانی دارد و همین بستر جایگاه خوبی به آن داده است.
دبیر جشنواره زاینده رود گفت: جشنواره سالهای قبل در سه بخش برگزار میشدبخش آزاد به داستانهای کوتاهی میپردازد که با موضوعات آزاد نوشته شده اند.بخش ویژه زاینده رود به موضوع زاینده رود خواهد پرداخ که یا خود زاینده رود محور داستان است یا در داستان نقش دارد.بخش مینی مال یا کوتاه کوتاه نیز از دوره قبل به جشنواره افزوده شد.
اسماعیلی تصریح کرد:امسال بخش چهارمی نیز با عنوان دانشجویان خازج ازکشور به جشنواره اضافه شده است.به لحاظ اینکه ازتباط فرهنگی و موقعیتی دانشجویان خارج از کشور با زادبوم فرهنگی وطنشان حفظ شود بخشی نیز برای این دانشجویان درنظر گرفته شد که این بخش یکی از بخشهای مهم جشنواره امسال و گامی به سمت بین المللی شدن آن است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اصفهان با تشریح رویدادهای جنبی جشنواره ادبی زاینده رود گفت: کارگاههای آموزشی و نشستهای داستان خوانی،اصفهان گردی و بزرگداشت یک داستان نویس پیشکسوت،سه شنبههای داستان و مسابقات متنوع هنری از رویدادهای جنبی این جشنواره ادبی است.
اسماعیلی در ربطه با اهداف جشنواره ادبی زاینده رود بیان داشت: شناسایی استعدادهای ادبی تقویت هویت فرهنگی دانشجویان داخل و از خارج کشورو دعوت به نجات زاینده رود به عنوان شاهرگ حیاتی و هویتی ما از اهداف این رویداد فرهنگی است.
زاینده رود تاثیر بالایی در ادبیات و داستانهای ما دارد .این رود یک بستر فرهنگی و قهرمان اسطوره ای شبیه آتنا(ایزدبانوی خرد و محافظ آتن) برای مردم ماست که درمقابل ناامیدی، خشکسالی و فقر از شهر دفاع کرده است.قهرمان اسطوره ای ما امروز به خاک افتاده و در آستانه مرگ است و ما باید با کمک چنین جشنوارهها و رویدادهایی زیر شانههای این قهرمان اسطوره ای را بگیریم.
بر اساس این گزارش، مهلت شرکت در جشنواره ادبی دانشجویی زاینده رود تا اول اسفندماه است و علاقهمندان برای این کار باید به درگاه اینترنتی این جشنواره به آدرس reg.jdisf.ac.ir مراجعه کنند.
نظر شما