عضو شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب تهران با تاکید بر ضرورت کوچکسازی نمایشگاه گفت: این امکان وجود دارد که کتابهای کمک درسی نیز دارای نمایشگاهی مجزا و با هویت دیگری شوند و نمایشگاه کتاب تهران برای کتابهای عمومی کارکرد داشته باشد.
وی با بیان اینکه این موضوع یکی از اهداف ساختاری نمایشگاه است که به خوبی اتفاق افتاده و دنبال میشود، افزود: برگزاری نمایشگاه عموما شامل کارهایی میشود که نیازی نیست دولت در آن حضور داشته باشد. باید گفت کار واسپاری با سرعت بسیار خوبی در دوره وزارت سیدعباس صالحی آغاز شده و هر سال هم بخش تازهای به تشکلهای نشر سپرده شده است.
وی همچنین درباره بحث کوچکسازی و لزوم توجه به آن گفت: من موافق کوچکسازی نمایشگاه هستم. اکنون این نمایشگاه در دو بخش عمومی(ناشران عمومی، کودک و نوجوان، دانشگاهی) و کمکدرسی فعالیت میکند و به دلیل افزایش قیمت کتاب و چالشهای حوزه نشر، مخاطبان کمکدرسی از مخاطبان کتاب عمومی متمایز هستند.
به گفته این عضو شورای سیاستگذاری سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، این نمایشگاه دو نوع مخاطب دارد که جمعیت آنها متفاوت است، پس اگر بتوانیم یک نمایشگاه دیگر برای کتابهای کمک درسی برگزار کنیم و نمایشگاه کتاب تهران خاص کتابهای عمومی با مخاطب کودک و بزرگسال باشد، به این کوچکسازی کمک کردهایم.
فیروزان تاکید کرد: این امکان وجود دارد که کتابهای کمک درسی نیز دارای نمایشگاهی مجزا و با هویت دیگری شوند و نمایشگاه کتاب تهران برای کتابهای عمومی کارکرد داشته باشد.
وی همچنین درباره نظر برخی کارشناسان فرهنگی مبنی بر تغییر رویکرد نمایشگاه از فروشگاهی بودن به سمت نمایشگاهی شدن نیز عنوان کرد: من همیشه معتقدم مادامی که ما یک جشن ملی قدرتمند فراگیر مانند نمایشگاه کتاب تهران نداریم، نباید ساختار این نمایشگاه را از وضع کنونی تغییر دهیم.
مدیرعامل موسسه شهر کتاب ادامه داد: در وضعیت کنونی نباید به سمت صرفِ نمایشگاهی شدن برویم، همچنین نباید فقط در بعد فروشگاهی صرف متمرکز باشیم. به نظر من کارکرد نمایشگاه در شرایط کنونی 10 روز شادمانی برای ملت ایران است و من به عنوان یک مدیر فرهنگی این هدف را مهمتر از فروش یا نمایش کتاب میدانم.
فیروزان با بیان اینکه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران یک گردهمایی و پیکنیک فرهنگی است، گفت: این گردهمایی فرهنگی در لابلای کتابها و غرفههای نشر اتفاق میافتد و تا وقتی یک گردهمایی شادمانه فرهنگی دیگری که مورد استقبال مردم باشد طراحی نکردهایم، نباید به این نمایشگاه دست بزنیم.
سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران 4 تا 14 اردیبهشت در مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
نظر شما