شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۲
رسانه‌های مجازی مسیر کتابخوانی را مسدود کرده‌اند

برگزیده هفتمین دوره انتخاب کتاب برتر ادبیات نمایشی ایران، می‌گوید: در جهان امروز که رسانه‌های مجازی بر آن سیطره پیدا کرده‌اند، کتاب خواندن، حکم بازگشت به ابتدای مسیری است که بهتر بود می‌رفتیم؛ اما نرفتیم.

رضا گشتاسب، نمایشنامه‌نویس و کارگردان مطرح تئاتر که با نمایشنامه «خواب برهنه برف» در هفتمین دوره انتخاب کتاب برتر ادبیات نمایشی ایران برگزیده شد، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کهگیلویه و بویراحمد، از آنچه روزگار ناخوش کتاب و کتابخوانی در کشور نامید، گفت و عنوان کرد: با توجه به اینکه حوصله‌ها از حوزه کتابخوانی به بسته‌های کوچکتر تقلیل پیدا کرده، کتاب و کتابخوانی روزگار خوبی ندارد.

این نمایشنامه‌نویس و کارگردان مطرح یاسوجی که تاکنون پنج نمایشنامه «خواب برهنه برف»، «ماموریت جدی آقای چرچیل»، «پاییز نگفته بود»، «چند خواب از زندگی بارانی» و «کوچه مختار بود و ساسان بود و سیمین» را روانه بازار کرده، معتقد است: نوشتن و چاپ کتاب، در مقایسه با کار تئاتر با توجه به اینکه نیازمند امکاناتی مانند سالن تمرین و دغدغه‌هایی که خاص حضور در تئاتر است، نیست، آرامش و آسودگی بیشتری دارد.

وی یادآور شد: متاسفانه بسته‌هایی جای کتاب و کتابخوانی را گرفته­‌اند که نه تنها جای فکر کردن و تصمیم‌گیری در حوزه اندیشه را از ما گرفته‌اند؛ بلکه به تدریج، امکان حرکت و رفتار فیزیکی را هم به نفع خودشان، مصادره خواهند کرد و راه را بر لذت متعالی کتاب خواندن، می­‌بندند.

گشتاسب تصریح کرد: برای کاستن از آسیب‌هایِ زیستن در جهانی که رسانه‌های گوناگون هر روزه از ارزش‌های انسانی تهی­‌اش می‌کنند، کتاب خواندن، حکم بازگشت به ابتدای مسیری است که بهتر بود می‌رفتیم؛ اما نرفتیم.

این نمایشنامه‌نویس مطرح کشوری با بیان اینکه، برگشتن به دوران خوش کتابخوانی، کار ساده­‌ای نیست، اما بسیار مهم و ضروری است که انجام شود، افزود: اطلاعات و آگاهی ریشه‌دار و عمیق را باید از کتاب­ها خواست.

به اعتقاد وی، مسئله، همیشه موضوعی است پیرامون انسان و انسانیت؛ لذا در نمایشنامه‌هایم، زندگی کردن را با تفسیری که از واقعیات پیرامونی دارد، ثبت می­‌کنم.

گشتاسب، کتاب خواندن و کتاب نوشتن را یکی از لذت‌هایی دانست که البته در دهه اخیر، مورد بی­‌مهری قرار گرفته است و گفت: هنوز اما کسانی هستند که با سماجت به این لذت چسبیده‌اند؛ پس می­‌توان تا حدودی به آینده امیدوار بود.

وی عنوان کرد: کسی که می‌خواهد در راه لذت بردن از هنر، قدم بردارد، بهتر است تمرکزش روی توانمندی‌های خودش باشد و توقعی از مسئولان نداشته باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها