سه‌شنبه ۲۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۰
ناشران بخشی از جوایز جشنواره نقد کتاب را تقبل کنند/ بیش از هزار اثر داوری شده است

دبیرعلمی پانزدهمین دوره جشنواره نقد کتاب با بیان این مطلب که با وجود همه مشکلات چراغ جشنواره نقد روشن مانده است بر لزوم حمایت مادی و معنوی بخش خصوصی از جشنواره تاکید کرد.

سید‌حسن اسلامی‌اردکانی؛ دبیرعلمی پانزدهمین دوره جشنواره نقد کتاب در گفت‌‌‌و‌‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) با اشاره به برگزاری آئین اختتامیه پانزدهمین دوره جشنواره نقد کتاب بیان کرد: آئین اختتامیه این دوره، دوشنبه؛ اول بهمن‌‌ماه در خانه اندیشمندان علوم‌انسانی برگزار می‌شود. در این آئین از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین دکتر جوادی معاون امور فرهنگی وزارت‌خانه دعوت شده است.
 
وی با بیان این مطلب که برنامه‌ اختتامیه هرچند فشرده تدوین شده اما تلاش می‌کنیم با کیفیت برگزار شود، ادامه داد: هیات داوران تلاش کردند تا بهترین‌های نقد کشور را شناسایی و انتخاب کنند.

دبیرعلمی پانزدهمین دوره از این جشنواره با اشاره به تاثیر این جشنواره در حوزه نقد گفت: به نظر می‌رسد زمینه‌سازی قابل‌توجهی در حوزه نقد کتاب شکل‌ گرفته است؛ البته در این دوره، برخی گروه‌ها برگزیده ندارند.
 
اسلامی‌اردکانی با اشاره به تاخیر در برگزاری آئین اختتامیه افزود: با توجه به بروز برخی مشکلات مالی، اختتامیه این دوره از جشنواره با تاخیر، برنامه‌ریزی شد اما با همت و همراهی مجموعه خانه؛ کتاب به‌ویژه مدیر‌عامل موسسه، موفق شدیم بر مشکلات غلبه کنیم. در واقع طی این مدت با تلاش مجموعه دبیر‌خانه و دبیر اجرایی توانستیم چراغ این رویداد را روشن نگه داریم.  
 
وی با تاکید بر لزوم حمایت مادی و معنوی از جریان نقد و جشنواره نقد کتاب گفت: همواره حمایت‌‌ و پشتیانی معنوی از جریان نقد وجود داشته است؛ به‌عبارت دیگر فعالان حوزه نشر و جامعه علمی بر این موضوع واقف‌اند که جریان نقد مقوله مهمی است و باید به‌طور جدی پیگیری و حمایت شود.
 
اسلامی‌اردکانی با تاکید بر نقش ناشران در توسعه جریان نقد بیان کرد: یکی از عوامل تقویت صنعت نشر کشور، رواج فرهنگ نقد کتاب است. ناقدان به مثابه حلقه اتصال بین ناشران، نویسندگان و مخاطبان بالقوه هستند. نقد را نباید صرفا به معنای سنتیِ ایراد گرفتن از اثر ارزیابی کرد.
 
وی با تاکید بر تاثیر قابل‌توجه نقد بیان کرد: منتقد با انتشار دیدگاه خود اثر را به جامعه علمی معرفی می‌کند و به مخاطب جهت می‌دهد که با چه نگاهی چه آثاری را مطالعه کنند؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنم، ناشران سال آینده با مجری جشنواره همکاری کنند و بخشی از بار را بر دوش بگیرند تا بتوانیم چرخه این رویداد را بچرخانیم.
 
دبیرعلمی پانزدهمین دوره جشنواره نقد کتاب در پاسخ به این پرسش که ناشران چگونه در برگزاری جشنواره به مجری کمک کنند، افزود: باید درباره راه‌های همکاری فکر کرد، اما یکی از راه‌‌ها، تقبل بخشی از جوایز است.

وی افزود: علاوه‌براین می‌توانند با در اختیار گذاشتن بن خرید کتاب به مجری جشنواره، منتخبین جشنواره را تشویق کنند. به‌عنوان مثال 50 میلیون تومان اعتبار خرید کتاب از سوی ناشران در اختیار موسسه خانه کتاب قرار بگیرد. بنابراین نقش بخش خصوصی در این حوزه بسیار با اهمیت است.  
 
اسلامی‌اردکانی درباره میزان استقبال نقادان از پانزدهمین دوره جشنواره نقد کتاب گفت: استقبال در مقایسه با سال گذشته قابل توجه بود. سال گذشته 700 اثر به دبیر‌خانه ارسال شده و امسال داوران بیش از هزار اثر را داوری کردند.
 
وی ادامه داد: در حوزه علوم‌اجتماعی میزان استقبال همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد بالا بود برخلاف انتظار ما، در شاخه فلسفه اسلامی آثار کمتری ارسال شده بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها