پنجشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۹
احیای کتابخانه آستان قدس رضوی در هندوستان با تاکید رئیسی

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از احیای کتابخانه این سازمان در هندوستان در ماه‌های آینده پس از تأکیدات حجت الاسلام و المسلمین سیدابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان رضوی، مجتبی بذرافشان مقدم در نشست مدیران فرهنگی ایالت سند پاکستان و سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در مشهد با بیان اینکه در این سازمان که بیش از 100 هزار مترمربع مساحت دارد، بیش از چهار میلیون جلد کتاب چاپی و 110 هزار نسخه کتاب خطی نگهداری می‌شود، به جایگاه کتابخانه دیجیتال آن با هشت میلیون و 200 هزار نسخه اشاره کرد و گفت: در مرکز اسناد این سازمان، بیش از 13 میلیون و 500 هزار برگ سند تاریخی و دو میلیون نسخه نشریات ادواری به زبان‌های مختلف نگهداری می‌شود.

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به چهار موزه و شانزده گنجینه تاریخی سازمان اشاره کرد و افزود: کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی با 28 هزار و 800 مترمربع مساحت، سالیانه بیش از یک میلیون و 700 هزار نفر مراجعه‌کننده دارد.

مجتبی بذرافشان‌مقدم با اعلام اینکه هم‌اکنون 8 هزار شیء در موزه این سازمان نمایش داده می‌شد، از ایجاد ساختمان جدید موزه در جنب صحن کوثر گفت که با این کار «موزه آستان قدس رضوی از حالت شیء‌محور به موضوع‌محور تغییر کارکرد خواهد داد».

احیای کتابخانه آستان قدس رضوی در هندوستان
وی همچنین با اعلام اینکه 20 کتابخانه در سطح شهر مشهد و 22 کتابخانه در شهرستان‌ها وابسته به آستان قدس رضوی است و به هموطنان ارائه خدمات می‌دهند، از احیای کتابخانه این سازمان در هندوستان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: به دلیل بُعد مسافت و حساسیت‌های دولت هندوستان، تاکنون کتابخانه مرکز در هندوستان به درستی فعال نشده که پس از سفر چندی ‌پیش جمعی از کارشناسان به هندوستان و هنچنین تأکیدات تولیت آستان قدس رضوی، این کتابخانه نیز در ماه‌های آینده فعال خواهد شد.
 

وی در بخشی دیگر از سخنان خود، از اهمیت مرکز نسخ خطی این سازمان یاد کرد و گفت: مخزن مخطوطات و بخش مرمت آثار، در درجه اول اهمیت در سازمان قرار دارد و اغلب، کتابخانه آستان قدس را با منابع غنی و ممتاز خطیِ آن می‌شناسند.

رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی همچنین تأمین منابع چاپی را مورد اشاره قرار داد و گفت: در اردیبهشت ‌ماه امسال از نمایشگاه کتاب تهران بیش از یک میلیارد تومان کتاب چاپی خریداری شده است.

بذرافشان‌مقدم تأکید کرد: بودجه اختصاص ‌یافته برای منابع خطی و چاپی از یکدیگر مجزا است و اینگونه نیست که هزینه‌ای از بودجه منابع چاپی صرف خرید نسخ خطی شود.

بر اساس این گزارش، هیئتی از مدیران و معاونان فرهنگی ایالت سند پاكستان که جهت حضور در دوره آموزشی مرمت و نگهداری نسخ خطی به ایران آمدند، از موزه قرآن و کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بازدید به عمل آوردند.

این هیئت پس از بازدید از کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، در نشستی با حضور سرکنسول‌گری پاکستان در مشهد، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در راستای همکاری‌های فرهنگی و ایجاد تفاهم‌نامه همکاری بحث و تبادل‌نظر کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها