ایوب دهقانکار با اشاره به اهمیت آموزش در صنعت نشر، گفت: حمایت از آموزش حرفهای نشر در دستور کار معاونت فرهنگی قرار گرفته است و به زودی دورههای آموزشی نشر با حمایت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد برگزار میشود.
وی افزود: یکی از دلایلی که موجب میشود ناشران ما نتوانند در شرایطی که فشار اقتصادی وجود دارد و حوزه کتاب از وضعیت اقتصادی مناسبی برخوردار نیست دوام بیاورند، کمآگاهی آنها از مسائل حرفهای نشر است.
دهقانکار با بیان اینکه تجربه نشان داده است کسانی که در حوزه نشر آگاهی کمتری دارند، بیشترین آسیب را دیدهاند و کسانی که از آگاهی بیشتری برخوردارند آسیب کمتری دیدهاند، گفت: از آنجایی که مسائل مرتبط با چاپ و نشر کتاب دارای ابعاد و زوایای گوناگون است، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظر دارد ضمن کسب نظر از صاحبنظران و متخصصان این حوزه و همکاری نهادهای علمی و پژوهشی، نسبت به تهیه سرفصل دورههای آموزشی مورد نیاز ناشران اقدام و از برگزاری این دورهها حمایت کند.
وی یادآور شد: رمز موفقیت در هر حوزه و رشته کاری، آشنایی با ابعاد مختلف آن حرفه است که از طریق آموزش میسر میشود، در این زمینه ناشران نیز باید قبل از اینکه فعالیت خود را آغاز کنند نسبت به زوایای مختلف این حرفه آگاهی داشته باشند.
ورود جدی به بحث آموزش
مشاور اجرایی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به توجه جدی این معاونت به برگزاری دورههای آموزشی اشاره کرد و گفت: معاونت امورفرهنگی همواره خود را در برابر حوزه نشر مسئول میداند و در این زمینه حمایتهای مادی و معنوی از این بخش را در قالبهای مختلف دنبال میکند.
دهقانکار ادامه داد: این حمایتها گاهی در شرح وظایف معاونت فرهنگی و گاهی نیازمند همافزایی دستگاههای دیگر است تا به حوزه کتاب و نشر کمک کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از این مصداقها تخصیص ارز نیمایی و حذف ثبت سفارش گمرکی برای کتابهای خارجی است، گفت: با این اقدام به حوزه اقتصاد نشر کمک میشود، زیرا ورود کتابهای خارجی مفید موجب ارتقای سطح علمی دانشگاهها ومحافل علمی میشود.
دهقانکار یادآور شد: در این زمینه و با هدف ارتقای کمی و کیفی حوزه نشر برنامههای دیگری در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال میشود که برگزاری کارگاه آموزش ثبت سفارش و تخصیص ارز نیمایی از جمله این برنامهها است که در آینده برای حوزههای مختلف توسعه پیدا خواهد کرد.
نظر شما