شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۷
آنچه که می‌تواند ادبیات ما را ماندگار کند شعر است

اشرف بروجردی گفت: آنچه می‌توانست فرهنگ ما را منتقل کند شعر است. آنچه که ماندگاری فرهنگ جامعه را به همراه دارد نیز شعر است، پس باید قدردان کسانی باشیم که در این حوزه فرهنگی کار می‌کنند

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در آیین اختتامیه جشنواره شعر فجر گفت: خوشحالیم که در روزهای دهه فجر قرار داریم. دهه‌ای که الهام گرفته از فرمایشات امام خمینی(ره) است که فرمودند «انقلاب ما انفجار نور بود». عده‌ای معتقدند که انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است و عده‌ای دیگر می‌گویند این انقلاب یک انقلاب ایدئولوژیک است. این انقلاب چه فرهنگی باشد و چه ایدئولوژیک در شکل‌گیری آن و منش مردم فرهنگ حرف اول را می‌زند. این چیزی است که همه ما تجربه کرده‌ایم. بنابراین با همه اندوخته‌ها و داشته‌هایی که انقلاب برای ما به‌وجود آورده است باید قدردان آن باشیم. بحث امروز ما شعر است آنچه که انقلاب را ماندگار کرد و ما امروز چهلمین سال آن را جشن می‌گیریم واژه‌هایی است که بر زبان مردم جاری شد و انقلاب را شکل داد و به دست ما رساند. آنچه که می‌تواند ادبیات ما را ماندگار کند شعر است زمانی که محتشم شعر «باز این چه شورش است...» را سرود گمان نمی‌کرد که بعدها کسی آن را بخواند اما اکنون نیز شعر او را در مراسم امام حسین (ع) به یاد می‌آورند و از او یاد می‌شود. در تاریخ ما وجود دارد که ائمه به شعرا صله می‌دادند چراکه آنچه می‌توانست فرهنگ ما را منتقل کند شعر است. آنچه که ماندگاری فرهنگ جامعه را به همراه دارد نیز شعر است، پس باید قدردان کسانی باشیم که در این حوزه فرهنگی کار می‌کنند و این فرهنگ را زنده نگه‌داشته‌اند. به‌عنوان مسئول سازمان اسناد و کتابخانه ملی اینجا هستم و تشکر می‌کنم از دکتر صالحی که در عرصه ماندگاری ادبیات این سرزمین، تئاتر، موسیقی، فیلم و هنرهای تجسمی تلاش می‌کنند تا ما را سرزنده نگه دارند تا یادآوری کنیم که این انقلاب زاده باورهای عمیق فرهنگی است و می‌تواند برای آیندگان مفید باشد. ما باید به همدیگر کمک کنیم تا این فرهنگ را جاویدان کنیم.

در ادامه این مراسم مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان گفت: ما در بنیاد از 20 خرداد 93 در خدمت دکتر صالحی کارمان را شروع کردیم و با رهنمودها و پیگیری‌های ایشان بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان به بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان تبدیل شد. مدتی نیز طول کشید و بعد از آن برگزاری جایزه‌های ادبی به بنیاد واگذار شد و تا امروز ما 15 جایزه را برگزار کردیم. در این مدت کارهای زیادی را توانستیم با همکارانم در بنیاد و حمایت‌های دکتر صالحی انجام دهید. شرایط آموزش ویژه‌ای را فراهم کردیم که تعداد برگزاری این دوره‌های آموزشی اکنون 2 رقمی شده است. تنظیم آیین‌نامه انجمن‌های ادبی و راه‌اندازی پایگاه‌های ادبی نقد شعر و نقد داستان نیز برخی از این اقدامات بوده است. به‌هرحال ما این چرخ را به حرکت درآوردیم اما هنوز با سرعت موردنظر فاصله زیادی دارد. بیش از 80 درصد ادب‌جویانی که در کارگاه چند روز گذشته شرکت کردند دوره اول خود را پشت سرمی‌گذاشتند و از شهرستان‌ها بودند و کمتر کسی از مرکز بوده که امکانات مناسبی برای آموزش دارد. دو ماه پیش ما در اختتامیه جایزه جلال ویکی‌ادبیات را راه‌اندازی کردیم و امروز هم افتخار آن را داریم که پروژه «سرباز فرهنگ» را شروع کنیم. ما در این موضوع امیدواریم جوانان نخبه در حوزه ادبیات با قبول پروژه‌های ادبی و آن‌طور که در شأنشان هست در حوزه فرهنگ خدمت کنند.


 
 دکتر گودرزی، رئیس مرکز نخبگان نیروهای مسلح که در این مراسم حضور داشت در توضیح پروژه «سرباز فرهنگ» گفت: یک فرصت ارزشمند و طلایی ایجاد شده است تا نخبگان و استعدادهای فرهنگی کشور بنابر فرموده مقام معظم رهبری که باید از ذهن و استعداد جوانان خلاق استفاده شود مورد استفاده قرار بگیرد. قریب به 10 سال است که از عزیزان نخبه استفاده می‌شود و بازخوردها و اثربخشی شگفت‌انگیزی نیز داشته است. اما یک حلقه مفقوده وجود داشته و آن حوزه فرهنگ بوده است از آنجا که فرهنگ بسیار تاثیرگذاری دارد و باعث اثربخشی و امنیت می‌شود باید به آن توجه کرد. حال به مناسبت چهل‌سالگی انقلاب اسلامی «سرباز فرهنگ» براساس نیازهای وزارت فرهنگ طرح‌های پژوهشی‌ای صورت خواهد گرفت و بعد از گذراندن دوره 45 روزه آموزشی و انجام پروژه‌های فرهنگی از خدمت معاف خواهد شد.
 
در این مراسم جایزه یک عمر دستاورد شعر فجر به دکتر علی موسوی گرمارودی اهدا شد. همچنین هیأت داوران بخش شعر بزرگسال از قاسم آهنین‌جان، شاعر پیشکسوت خوزستانی تقدیر کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها