دومین دفتر اشعار منتشر نشده نیما یوشیج از سوی فرهنگستان زبان و ادب فارسی منتشر شد. در این دفتر برای نخستین بار نمونههایی از اشعار بیوزن نیما آمده است.
«نوای کاروان» 82 اثر شعری از مهمترین نماینده مدرنیسم در شعر فارسی را دربرگرفته که پیش از این منتشر نشده بودند. مهمتر از همه اینکه در «نوای کاروان» برای نخستین بار نمونههایی از اشعار بیوزن نیما عرضه شدهاند.
پیش از این هرگز شعر بیوزنی از نیما منتشر نشده بود و هیچیک از منتقدان و صاحبنظران نیز از وجود چنین آثاری درمیان اشعار نیما سخن نگفته بودند.
روی جلد کتاب میخوانیم:
«دفتر حاضر دومین دفتر از مجموعه اشعار منتشرنشده نیما یوشیج، مستنسخ از گنجینه دستنوشتههای وی در فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. اشعار این دفتر علاوه بر سه دسته «کلاسیک»، «نوقُدَمایی» و «نیمایی» که هماره قریب به اتفّاق آثار شعری نیما را در خود جای دادهاند قطعاتی را هم شامل میشوند که در هیچیک از دستههای یادشده نمیگنجند و از هر نظر تازگی دارند. شعرها پارهای از جالبترین آزمایشهای نیما در زمینه فرم را به نمایش میگذارند. تخیّل شاعرانه شگفت و غریب نیما نیز که خاصّ خود اوست در برخی از آثار این دفتر به جلوه تام درآمده است. اشعار به لحاظ موضوع متنوّعند. جنگ، فقر، ناآگاهی، ستم انسان بر انسان، عشق، رنج هستی و دعوت به مبارزه طبقاتی و حقستانی پارهای از مضامین آثارند، و البتّه بهره درخورتوجّهی از تلاش ادبی نیما، علیالرّسم، معطوف به طنز و لطایف زندگی فردی و اجتماعی بشر است.»
فرهنگستان زبان و ادب فارسی پیش از «نوای کاروان» دفتر «صد سال دگر» را که نخستین دفتر از اشعار منتشرنشده نیما یوشیج است، به تصحیح سعید رضوانی و مهدی علیائی مقدّم، براساس دستنوشتههای نیما (محفوظ در فرهنگستان) منتشر کرده بود.
«نوای کاروان»، اثر نیما یوشیج به تلاش سعید رضوانی در 256 صفحه، شمارگان 1000 نسخه و بهبهای 35هزارتومان از سوی فرهنگستان زبان و ادب فارسی منتشر شده است.
نظر شما