شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۴
مجموعه ترانه «یه مغز تو کاغذ کادو» رونمایی شد

کتاب ترانه «یه مغز تو کاغذ کادو» سروده سیدعلی اصغرزاده در نشستی با حضور چهره‌هایی مانند محمدزمان گلدسته، سارا سعیدی و نیما صفار در گرگان رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در گلستان، در مراسم رونمایی و جشن امضا این کتاب در کتابفروشی خانه کتاب گرگان به مدیریت پوریا میدانی، چهره‌هایی مانند محمد زمان گلدسته (شاعر و مدیحه سرا)، سارا سعیدی (نویسنده و دانش‌آموخته ادبیات) و نیما صفار (شاعر، داستان نویس و منتقد ادبی و هنری) حضور داشتند.

در ابتدای مراسم «سیدعلی اصغرزاده» ترانه‌سرای جوانِ کتاب «یه مغز تو کاغذ کادو» که زاده شهرستان آمل و ساکن شهرستان بندرگز در استان گلستان است، ضمن قدردانی از خانه کتاب و حضور جمعی از صاحب نظران و اهل قلم، درباره کتابش گفت: در این کتاب 80 ترانه من با رویکردهای اجتماعی، عاشقانه، ارزشی و آیینی به همت نشر ایجاز در شمارگان 300 نسخه منتشر شده است.

وی که دانش آموخته سطح یک حوزه علمیه و داستان نویس نیز هست، افزود: انتشار آثار ترانه‌سرایان در قالب کتاب یک ظرفیت جدید است و فرصتی برای دیده شدن تلاش‌های ارزشمند این قشر توانمند که با حمایت تهیه‌کنندگان و آهنگسازان با دغدغه و آگاه می‌توان قدم‌های سازنده‌ای را برای بهبود و ارتقاء محتوای آثار موسیقایی برداشت.

خالق مجموعه ترانه «یه مغز تو کاغذ کادو» با اشاره به بهره‌مندی از زبان گفتار در ترانه‌هایش، اظهار کرد: در این کتاب، نگارش واژه‌ها بر پایه زبان گفتار است؛ یعنی واژه‌ها همانگونه که در زبان گفتاری خوانده می‌شوند. برای نمونه واژه خواب به صورت خاب، واژه وقتی به صورت وختی، واژه فقط به صورت فقد، واژه می‌خواهم به صورت میخام آورده شده است.

وی در خاتمه، اظهار کرد: قالب ترانه‌هایم در این مجموعه به صورت چهارپاره (چارپاره) است و امیدوارم در این کتاب توانسته باشم قدمی برای رشد، توسعه و بهبود ذائقه مخاطبان بردارم.


در ادامه نشست «سارا سعیدی» از نویسندگان و دانش آموختگان ادبیات فارسی ضمن تبریک به ترانه‌سرای جوان، گفت: فکر می‌کنم ترانه سرایی جدا از چاپ کتاب و اینکه آهنگساز و خواننده‌ای آن را دریابند، به خاطر خصایص زبانی و امکانات فراوانی که در مواجه با مساله «گفتن» دارد، گارد و موضعی بازتر و پذیرنده‌تر نسبت به شعر کلاسیک ما دارد و این مسئله اتفاق خوبی است.

وی ادامه داد: رویکردی که در آن زندگی عادی و بی تکلف‌های ادیبانه می‌تواند به راحتی حضور داشته باشد، این هم به خاطر شکل و فرم چهارپاره است که قالب رایج ترانه بوده و هم مهم تر از آن خود سابقه ترانه در ایران است.

در بخش پایانی این برنامه نیما صفار، شاعر، داستان نویس و منتقد ادبی و هنری چاپ شدن کتاب شعر را یک ظرفیت دانست و به طور مبسوط به پتانسیل‌های موجود در سطح استان و فعالیت‌های انجام شده، نقش و کارکردهای اجتماعی ترانه و روند شکل گیری سلیقه و ذائقه مخاطب و زبان ترانه پرداخت.

یادآوری می‌شود در بخش پایانی این مراسم پس از خواندن قطعه ترانه‌ای از این مجموعه توسط مولف، جشن امضا کتاب «یه مغز تو کاغذ کادو» برپا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها