یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۳
رمان، فیلمنامه و تحلیل در یک کتاب

«رمان و فیلمنامه گریز» همراه با تحلیل این دو اثر منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در دنیای ترجمه شاهپور عظیمی از جمله مترجمانی است که در حوزه  هنری و نمایشی،‌ آثار بسیاری ترجمه کرده است؛ او در فیلمنامه‌هایی که بر اساس داستان یا رمانی اقتباس و نوشته شده‌اند، هم رمان و هم فیلمنامه را ترجمه می‌کند و در یک کتاب قرار می‌دهد. همچنین تحلیلی که خود یا دیگران روی رمان یا فیلمنامه نوشته‌اند را نیز در کتاب جای می‌دهد تا علاقه‌مندان علاوه بر خواندن فیلمنامه اثری که از آن اقتباس شده است را نیز بخوانند و با نگاهی عمیق‌تر به اقتباس‌ و چگونگی اقتباس برای نوشتن فیلمنامه و ساخت آثار سینمایی بپردازند. از جمله این کتاب‌ها می‌توان به کتاب «روانی:‌ رمان، فیلمنامه، تحلیل متنی» اشاره کرد، همچنین کتاب «رمان و فیلمنامه گریز» که عظیمی به تازگی آن را ترجمه کرده است.

در بخش اول این کتاب، رمان «گریز» اثر جیم تامسون را می‌خوانیم که در 14 فصل نوشته شده است. این رمان برهه‌ای از زندگی داک مک کوی را به تصویر می‌کشد که اتفاقی دیگر در زندگی او رخ می‌دهد. مک کوی با تلاش‌های همسرش کارول و جک بینن وکیلی فاسد، از زندان آزاد شده و نقشه‌ سرقت از بانکی را عملی می‌کند. مک کوی در این کار مجبور است از افراد بینن هم بهره بگیرد،‌ او بعد از انجام این سرقت تحت تعقیب قرار می‌گیرد و افرادی که مانع راهش می‌شوند را از بین می‌برد.
 

صحنه‌ای از فیلم «این فرار مرگبار»

بخش دوم این کتاب نیز به فیلمنامه «این فرار مرگبار» اختصاص دارد که والتر هیل بر اساس رمان «گریز» آن را نوشته و سام پکین پا فیلم سینمایی آن را ساخته است. این فیلم محصول سال 1972 است و استیو مک کوئین در آن به ایفای نقش پرداخته است. 

عظیمی در قسمت سوم «رمان و فیلمنامه گریز» به تحلیلی از رمان «گریز» تامسون پرداخته و مسائلی را در خصوص اقتباس از آن بیان کرده است. همچنین در بخش چهارم نگاهی به فیلمنامه «این فرار مرگبار» داشته و در دو بخش بعد به جیم تامسون و سام پکین‌پا و آثارش پرداخته و اطلاعاتی در این زمینه به مخاطب می‌دهد.

کنار هم قرار دادن رمان و فیلمنامه «گریز» و «این فرار مرگبار» به خوبی نشان دهنده راه برای اقتباس از آثار ادبی است و ارتباط سینما را با ادبیات نشان می‌دهد. همچنین تاثیر و تاثر این دو بخش را می‌توان به خوبی درک کرد و نتیجه ترکیب هنر، فیلم و ادبیات را دید. همچنین در این کتاب می‌توان به شیوه‌های نویسندگی پی برد که کلماتی که از قلم نویسنده خارج می‌شود در ذهن مخاطب تصویرسازی انجام می‌شود و نشان می‌دهد که سینما چگونه برخی از لایه‌های پنهان در ادبیات را روی پرده سینما نمایان می‌کند.


انتشارات علمی فرهنگی کتاب «رمان و فیلمنامه گریز؛ همراه با تحلیل ادبی و سینمایی» نوشته جیم تامسون و والتر هیل ترجمه و تالیف شاهپور عظیمی را در 350 صفحه،‌ 1000 نسخه و با قیمت 18000 تومان منتشر کرده است.
 
 
 
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها