نشست هفتگی شهر کتاب در روز سهشنبه ۲۰ فروردین به نقد و بررسی کتاب «نوای کاروان، دفتر دوم از اشعار منتشر نشدهی نیما یوشیج» اختصاص دارد
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) بر اساس اعلام شهر کتاب به تازگی دفتر دوم از مجموعه اشعار منتشر نشده نیما یوشیج، مستنسخ از گنجینه دستنوشتههای وی با تصحیح سعید رضوانی در فرهنگستان زبان و ادب فارسی منتشر شده است. اشعار این دفتر علاوه بر سه دسته «کلاسیک»، «نوقدمایی» و «نیمایی» که هماره قریب به اتفاق آثار شعری نیما را در خود جای دادهاند، قطعاتی را هم شامل میشوند که در هیچ یک از دستههای یاد شده نمیگنجند و از هر نظر تازگی دارند. شعرها، پارهای از جالبترین آزمایشهای نیما در زمینهی فرم را به نمایش میگذارند. تخیل شاعرانهی شگفت و غریب نیما نیز که خاص خود اوست در برخی از آثار این دفتر به جلوهی تام درآمده است. اشعار به لحاظ موضوع متنوعاند: جنگ، فقر، ناآگاهی، ستم انسان بر انسان، عشق، رنج هستی و دعوت به مبارزهی طبقاتی و حقستانی، پارهای از مضامین آثارند و البته بهرهی درخور توجهی از تلاش ادبی نیما، علیالرسم، معطوف به طنز و لطایف زندگی فردی و اجتماعی بشر است.
نشست هفتگی شهر کتاب در روز سهشنبه ۲۰ فروردین ساعت ۱۶:۳۰ به نقد و بررسی کتاب «نوای کاروان، دفتر دوم از اشعار منتشر نشدهی نیما یوشیج» اختصاص دارد که با حضور کامیار عابدی، احمدرضا بهرامپورعمران و سعید رضوانی در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار میشود.
اجلاس رؤسای کتابخانههای ملی کشورهای بریکس با حضور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کتابخانه دولتی روسیه برگزار شد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و رئیس کتابخانه ملی مصر در حاشیه اجلاس بریکس، به بحث و تبادل نظر درباره تقویت همکاریهای مشترک فرهنگی و علمی پرداختند.
پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری همزمان با هفته پژوهش 45 نشست تخصصی را در همکاری با مراکز آموزشی-پژوهشی و معاونتهای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار و در نمایشگاهدستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار و پژوهشگاه شرکت خواهد کرد.
کتاب «طراحی در معماری شهری؛ تابلوهای اطلاع رسان و هدایتکننده مکانهای شهری و عمومی» نوشته سید مهدی نورانی در نوبت اول ۱۴۰۳ یا ۳۴۴ صفحه و قیمت ۶۸۵ هزار تومان به همت انتشارات کتابسرای میردشتی منتشر شده است.
زمانی میگفتند «مصر تألیف میکند، لبنان چاپ میکند و عراق میخواند»، اما اکنون دیگر این جمله را به کار نمیبرند. طبق آماری، که بسیاری آن را خوشبینانه میدانند، اکنون هر لبنانی بهطور متوسط سالی حدود سه کتاب میخواند، در حالی که شش سال پیش، این رقم به سالی بیش از پنج کتاب میرسید.
شیوا مقانلو مترجم و منتقد ادبی عنوان کرد: حدود ۱۰ سال است که رمان ایرانی به استانداردهای جهانی خود رسیده است، این هنر پیشتر یا بیش از حد در بند تکنیک بوده و یا زرد بوده است.
عباسزاده گفت: امسال ۲ هزار و ۵۸۵ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که بعد از ارزیابی اولیه آثار در دبیرخانه، ۲ هزار و ۳۰۸ اثر به گروه های علمی ۱۶ گانه و بخش بینالملل ارسال شد.
البرز - استادیار علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه خوارزمی گفت: کتابخانهها میتوانند با ایجاد و در اختیار قراردادن فضاهای مناسب و آموزش رایگان به افراد، فرصت راهاندازی یک کسب و کار کوچک را فراهم سازند.
اجلاس رؤسای کتابخانههای ملی کشورهای بریکس با حضور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کتابخانه دولتی روسیه برگزار شد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و رئیس کتابخانه ملی مصر در حاشیه اجلاس بریکس، به بحث و تبادل نظر درباره تقویت همکاریهای مشترک فرهنگی و علمی پرداختند.
البرز - مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری البرز گفت: کتابخانه محیطی امن برای عموم مردم و نیز عامل نخبهپروری است. آموزش و مهارتآموزی در کتابخانهها باعث شده مخاطبان بیشتری جذب این مراکز شود.
البرز – معاون برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: خوشبختانه امروز نهاد کتابخانههای عمومی کشور در موقعیتی است که به جرأت میتوان گفت این نهاد، دستکم در توجهدادن ذهن کتابداران و اصحاب آکادمی به مفهوم خدمات فراکتابخانهای، پیشگام و پیشقدم بوده است.
نظر شما