جمعه ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۴
باید به دنبال ایده‌های خلاق در اقتصاد نشر باشیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار نوروزی با اعضای هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان و آشنا، بر لزوم توجه به ارائه ایده‌های خلاقانه در حوزه اقتصاد نشر تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در دیدار نوروزی با اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران و اتحادیه شرکت‌های تعاونی ناشران ایران با اشاره به نزدیکی آغاز نمایشگاه کتاب تهران اظهار داشت: در ابتدا خیلی‌ها تصور می‌کردند که مسیر نمایشگاه کتاب متوقف می‌شود و در نقطه مقابل برخی هم توقع‌شان بر این بود که ما سریعا به قله برسیم، اما همکاری آرام و پیوسته همه اصحاب نشر چه در اتحادیه کتاب و نشر و چه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باعث شد که با یک همدلی برپایی نمایشگاه کتاب هرساله صورت پذیرد.

وی ادامه داد: خوشبختانه با وجود نزدیک‌تر شدن به آغاز نمایشگاه کتاب شرایط خوبی برای برپایی نمایشگاه کتاب فراهم است اما نمایشگاه امسال شرایط متفاوتی را خواهد داشت، باتوجه به وقوع سیل در هفته‌های گذشته در برخی از استان‌‌های کشور باید سعی کنیم آلام و دردهایی که بر دل مردم مناطق سیل‌زده وارد شده است را قدری کاهش دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: نمایشگاه کتاب امسال را باید با این نگاه مدنظر داشته باشیم که از یک سو فضای اجتماعی را درگیر بحث سیل کنیم و از طرف دیگر فرصت‌هایی را پیدا کنیم که به نفع جامعه نشر استحکام پیدا کند، بالاخره سرمایه اجتماعی ما که براساس امید به آینده، اعتماد مردم به مردم و اعتماد مردم به حکومت و دولت تقسیمبندی می‌شود نشان می‌دهد امروز جامعه ایرانی با شرایط مطلوب فاصله دارد.

صالحی یادآور شد: وقتی سرمایه‌های طبیعی و‌ اقتصادی فراهم نباشد شرایط کشور فرق می‌کند اما وقتی سرمایه اجتماعی مهیا ‌نشود خسارات زیادی را به کشور می‌زند، در ماجرای سیل اخیر اتفاقات سنگینی رخ داد، اینکه ما نمایشگاه کتاب این اتفاق بزرگ فرهنگی که سه میلیون نفر در آن راه پیدا می‌کنند را در مسیر تقویت سرمایه اجتماعی سوق دهیم اتفاق مهمی را رقم زده‌ایم.

وی افزود: فراموش نکنیم قرار نیست به مردم دروغ بگوییم تنها باید سعی کنیم قسمت‌های واقعی را قدری پررنگ‌تر کنیم، تزریق امید به آینده در جامعه یکی از اصولی است که باید به آن تاکید کرد، نبود امید به آینده انگیزه کار و تلاش را از بین خواهد برد، بنابراین در نمایشگاه کتاب باید دید چگونه می‌توان فرصتی را فراهم کرد که مردم نسبت به آینده امیدوار شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ما باید به مردم نشان دهیم که با بارش‌های اخیر کشور از چه بحرانی خارج شده است، خاطرنشان کرد: در وهله اول باید اعتماد مردم به مردم را بیشتر کنیم زیرا آمارها نشان می‌دهد که مردم نسبت به هم بی‌اعتماد شدند، در فضای یک ماه سیل اخیر که دامنه گسترده‌ای از کشور را به همراه داشت سیلی از اعتماد مردم به مردم هم بیشتر شد و حتی منطقه‌هایی از استان ‌گلستان که از منظر قومی و مذهبی تنوع دارد نیز تصور حضور گسترده مردم و کمک‌رسانی همگانی را نداشت.

صالحی بیان کرد: رفتار مردم در سیل اخیر نشان می‌دهد وقتی ما در سختی هستیم چگونه به کمک یکدیگر می‌شتابیم، پس حالا ما باید این همدلی‌های اجتماعی را به مردم نشان دهیم، چنین اتفاق وسیعی در کشور تا به حال در ایران رخ نداده است، اما امروز به قدری وسعت وقایع زیاد است که همه ایران باید به میدان بیاید زیرا در کشورهای توسعه‌یافته هم با این حجم اتفاقات توان جمع کردن کشور را ندارند.

وی ابراز داشت: در حو‌زه سیل معمولا موضوع شیوع بیماری‌های واگیردار به سراغ مناطق سیل‌زده می‌آید اما به لطف خدا ما هیچ تلفاتی در این زمینه نداشته‌ایم، ما نباید به دنبال این باشیم که دولت و ‌مسئولین چه کار کردند چون اعضای دولت تنها ۲۰نفر نیست بلکه میلیون‌ها کارمند هستند و باید همه پای کار باشند و خوشبختانه این مهم رخ داده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگ با بیان اینکه ما باید تهدید سیل را به فرصت تبدیل کنیم و از این فضا امید به آینده، اعتماد مردم به مردم و اعتماد به نظام و حکومت را بالا ببریم،تصریح کرد: در گام اول صرفه‌جویی باید در نمایشگاه کتاب مدنظر قرار بگیرد، در ادامه باید با ایده‌های خلاقانه نمایشگاه را به موضوع سیل گره زد، بهترین‌ حوزه در نمایشگاه کتاب بخش کو‌دکان و نوجوانان است، باید برای تمام‌ کودکان و‌ نوجوانان که در مناطق سیل‌زده هستند برنامه‌های خوبی در نظر گرفت. برای نمونه اگر قرار است یک نفر در نمایشگاه یک‌ کتاب برای کودک خود بخرد چه خوب است که یک‌ محصول هم برای کودکان ‌سیل‌زده خریداری و اهداء کند.  

نمایشگاه کتاب باید محلی برای فضاسازی اجتماعی جدید باشد

صالحی اضافه کرد: کشور امروز درگیر موضوع سیل است و ممکن است این اتفاق به روی اقبال مردم از نمایشگاه تاثیر بگذارد، پس باید یک تخلیه روانی و فضاسازی اجتماعی جدید را برای مردم در نظر بگیریم، به همین منظور در حوزه اطلاع‌رسانی و ‌روابط عمومی باید اتفاق خوبی رخ دهد، باید بار تبلیغاتی را به گونه‌ای رقم بزنیم که حضور مردم در نمایشگاه بیشتر شود، اگر بتوان فضایی را ایجاد کرد که مردم سیلزده کشور نیز در این نمایشگاه حضور پیدا کنند بسیار زیبا خواهد بود.

وی افزود: حضور میهمانان ویژه نمایشگاه کتاب نیز می‌تواند فضای اقتصادی و عمومی نمایشگاه کتاب را ارتقا دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد وضعیت کاغذ نیز خاطرنشان کرد: در حوزه کاغذ فضایی که در حال حاضر وجود دارد باتوجه به شرایط نظارت و دو نرخی شدن ارز در بازار زمینه‌های سو استفاده به وجود آمده است که متعاقبا سهم ‌نظارت هم در این میان بیشتر می‌شود، لذا یک نگاه این است که نرخ ارز ۴۲۰۰ حذف و به ارز نیمایی تبدیل شود و در مورد مابهالتفاوت هم ایده‌هایی مطرح است.

صالحی ادامه داد: البته رئیس جمهور محترم معتقدند این موضوع گرانی بیشتری را حاکم می‌کند،  البته می‌توان ارزهای دیگری را جایگزین دلار و یورو کرد، فضای دولت و بانک مرکزی براین است که منابع بیشتری از کاغذ را بدون دلار و یورو حمایت و در عینحال الگوی‌های نظارت را هم متنوع‌تر کند.

وی در خصوص موضوع دست‌فروشان و موضوعاتی از این قبیل نیز گفت: اقداماتی با مجتمع‌های قضایی و نیروی انتظامی صورت گرفته است، ساختمان شورای حل اختلاف موضوعات قضایی فرهنگی نیز در حال آماده شدن است و می‌توان با افتتاح این مرکز از میزان جرائم کاست.

عضو شورای انقلاب فرهنگی در مورد تعاونی‌ها و وضعیت آن‌ها نیز تصریح کرد:همه ‌ما تصور می‌کردیم منابع ما در سال ۹۷ می‌تواند به نحوی باشد که به حوزه نشر کمک کنیم و مواد اولیه نشر تامین شود که این مهم به‌طور کامل محقق نشد با این‌ وجود امید است در سال ۹۸ این انفاق رقم بخورد.  

باید به دنبال ایده‌های خلاق در اقتصاد نشر باشیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد اقتصاد نشر نیز گفت: ایده سالن‌های کوچک سینمایی یکی از عوامل رشد فروش فیلم‌ها در سینما شده است، همچنین داشتن سالن‌های vip در برخی سینماها با ظرفیت ۱۵ الی ۲۰ نفر با پذیرایی و امکان گرفتن جشن کوچک ایده‌هایی است که می‌تواند به رشد فروش فیلم‌ها کمک کند، پس این نشان می‌دهد حوزه نشر هم نیازمند ایده‌های تازه است.

صالحی بیان کرد: امروز ساخت سینماها در اماکن تجاری ابعاد اقتصادی دارد، در حو‌زه نشر هم باید برخی ایده‌های زیرساختی را مدنظر قرار بدهیم تا مکانیزم نشر هم تغییر کند، البته پاره‌ای از ایده‌ها در این زمینه وجود داشته که عملیاتی شده است اما برای پیشرفت نیازمند فکر جدید در زمینه فروش کتاب هستیم.

وی در پایان در مورد اتفاقات روزهای گذشته و تروریست خواندن سپاه پاسداران گفت: دشمن امروز سعی دارد با تروریست خواندن سپاه و اینکه اقتصاد ایران در دست سپاه است بهانه بتراشد و از همکاری‌های اقتصادی با ایران سر باز زند، با این کار هم سعی کردند سم‌پاشی‌هایی علیه ایران انجام گیرد، اما ما باید از این تهدیدها به‌عنوان فرصت استفاده کنیم و تردیدی نیست که این هم یک نقطه عطف جدیدی برای ماندگاری ایران‌ خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها