پس از انجام فرآیند داوری اعلام شد؛
انتخاب ۱۸ پیشنهاده در فراخوان تعیین محدودههای خدمت کتابخانههای عمومی
در پی انتشار فراخوان پیشنهاده برای پیادهسازی «دستورالعمل آمایش سرزمینی کتابخانههای عمومی ایران» ۷۰ پیشنهاده از ۲۸ استان دریافت شد و از این میان، تعداد ۱۸ پیشنهاده از ۱۸ استان در رقابت با دیگر پیشنهادهها با کسب حداقلهای لازم انتخاب شدند.
بر اساس اعلام اداره کل برنامهریزی نهاد کتابخانههای عمومی کشور طی بازه زمانی ۴۰ روزه از انتشار این فراخوان در ۱۰ اسفند ماه ۱۳۹۷ تا پایان مهلت ارسال پیشنهادهها در ۱۷ فروردین ماه ۱۳۹۸، تعداد ۷۰ پیشنهاده از ۲۸ استان دریافت شد و از این میان، تعداد ۱۸ پیشنهاده در رقابت با دیگر پیشنهادهها از ۱۸ استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، ایلام، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، سمنان، فارس، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویر احمد، گلستان، گیلان، مازندران، مرکزی و هرمزگان با کسب حداقلهای لازم انتخاب شدند.
پیشنهادههای انتخاب شده پس از انجام اصلاحات، توافق طرفین بر چگونگی انجام کار، تنظیم شرح خدمات و بعد از عقد قرارداد، اجرایی خواهند شد و مراحل انجام اصلاحات و عقد قرارداد، متعاقبا به مجری طرح اعلام خواهد شد. همچنین این طرح در سایر استانها نیز از طریق انتشار فراخوان مجدد و یا با تقویت و بهبود طرحهای ارائه شده اجرایی خواهد شد.
بر اساس یک نیازسنجی، کشور ایران دست کم به ۱۶ هزار کتابخانه نیاز دارد که این موضوع لزوم توسعه کتابخانههای عمومی در کشور را ضرورت میبخشد؛ اما به دلیل اینکه در گذشته معیار توسعه کتابخانهها تعداد احداث کتابخانه در هر «شهرستان» محاسبه میشد، این کتابخانهها در مناطقی متمرکز و متراکم و در برخی مناطق اصلا وجود نداشتند. دفتر برنامهریزی نهاد کتابخانههای عمومی کشور از سال ۱۳۹۳ با آغاز مطالعاتی ریشهای، به بازنگری در روند برنامهریزی و توسعه کتابخانههای عمومی بر اساس هر «شهر» پرداخت و بر این اساس تعریف جدیدی از آمایش را به عنوان یک نظام برای توزیع عادلانه کتابخانههای عمومی در کشور مبتنی بر «دادههای مکانی و جغرافیایی»، ارائه داد.
نظر شما