آیتالله نجمالدین طبسی؛ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مولف دهها عنوان کتاب در موضوعات مختلف دینی، به مناسبت فرا رسیدن شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، در گفتوگو با خبرنگار ایبنا، به بیان ویژگیها و جایگاه باعظمت این شب پرداخت.
وی اظهار کرد: شب 19 رمضان، شب اول قدر و شبی است که در آن مولیالموحدین امیرالمومنین (ع) ضربت میخورند. ذکر چند نکته درباره این شب ضروری است. نکته نخست اینکه شب قدر، گل ماه رمضان است و خودِ ماه رمضان، گل ماههای سال است که طبق فرمایشات ائمه معصوم (ع)، با ماههای دیگر قابل قیاس نیست. ماههای حرام بر ماههای دیگر برتری دارند، اما چهار ماه حرام نیز با ماه رمضان قابل قیاس نیستند.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ادامه داد: رمضان، شهرالله و ماهی است که خداوند رحمان همه را دعوت کرده است. پس در ماهی بهسر میبریم که قابلقیاس با ماههای دیگر نیست و در آستانه شب قدری هستیم که نسبت به روزها و شبهای دیگرِ این ماه عزیز، فرق میکند. لطف، رحمت و توجه خداوند عزوجل به بندگانش، در این شبها با شبهای دیگر متفاوت است. خداوند عزوجل در هر روز از ماه مبارک رمضان، میلیونها مستحق جهنم را میبخشد، اما در شب قدر در هر ساعتش بسیاری از گناهکاران بخشیده میشوند.
آیتالله نجمالدین طبسی با بیان اینکه شب قدر، شب نزول قرآن است، گفت: این شب، شب نزول ملائکه است. ملائکه از جانب خدا به زمین میآیند و تا فجر، سلام و سلامت و امنیت را به مردم بشارت میدهند. شبهای قدر، شبهای ارتباط تنگاتنگ ملائکه با معصوم و حجت خداست. وقتی در سوره قدر میخوانیم: «انا انزلناه فی لیلة القدر» این پرسش مطرح است که ملائکه بر چه کسانی نازل میشوند؟ در کتاب شریف بحارالانوار از امام صادق (ع) نقل شده که به برخی از اصحاب خود میگویند: چطور میشود این شب و حقایق آن بر ما مخفی باشد، درحالیکه ملائکه در این شب دور ما میچرخند.
وی تصریح کرد: شب قدر، شب حضور ملائکه در محضر قلب عالم امکان، حضرت ولیعصر (عج) است. پروندهها دست ایشان است و حضرت مهدی (عج) به اذن خداوند بر پروندهها مهر میزند. رضایت این بزرگوار و تعجیل در ظهورشان را در شب عزیز قدر از خداوند عزوجل بخواهیم.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به اینکه شب نوزدهم رمضان، یادآور رفتار منافقانه دشمن در توطئه علیه امیرالمومنین (ع) است، گفت: منافقینی که در این شب به امام علی (ع) ضربه زدند، به ظاهر در لشکر امام بوده و در جنگ صفین با آن حضرت همراه بودند، اما توطئهچینی و برنامهریزی کردند که وحدت مسلمانان را بههم بزنند و به منافقین دیگر جرأت دادند که حکومت و امام را تضعیف کنند و نگذارند حرف آن حضرت برندگی داشته باشد.
نویسنده کتاب «چشماندازی به حکومت حضرت مهدی»، ادامه داد: شب نوزدهم، یادآور رفتار منافقانه دشمن است که نتیجه آن، متضرر شدن مومنان بود. پس از شهادت امیرالمومنین (ع)، دشمن به جان طرفداران آن حضرت افتاد و به زن و مرد و صغیر و کبیر رحم نکرد و همه را شکنجه کرده و کشتند و یا زندانی کردند. بعد از حکومت امیرالمومنین (ع)، کمر محبان اهلبیت (ع) و مذهبیها شکست. عدهای از خدا بیخبر، وارد میدان شده و به نام دین، بلاهای بزرگی سر امت اسلام آوردند.
آیتالله نجمالدین طبسی تاکید کرد: جریان ضربت خوردن و شهادت حضرت علی (ع)، برای ما و ملت عزیز ایران و حتی برای مخالفان نظام، درسی باشد که خیال نکنند اگر نظام ما تضعیف شود، دشمن به آنها رحم میکند. خیر، دشمن ابتدا به سراغ آنها میآید.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان گفت: از خورشید درخشان ولایت، هرچه بگوییم کم گفتهایم. دنیای اسلام هرچه نورانیت دارد، از برکت این خورشید ولایت است. باید بر تبیین مقام عظمای امیرالمومنین (ع) و اخلاق و رفتار و شیوه مدیریت این بزرگوار و خاندان عصمت و طهارت در این شبها تأکید شود. مردم نیز باید آگاه شوند که نفاق و منافقان در هرجایی ممکن است باشند، پس نباید بهگونهای رفتار کنیم که زمینه برای نفوذ و سوءاستفاده دشمنان فراهم شود.
نظر شما