دبیر انجمن واردکنندگان ماشینآلات چاپ مطرح کرد:
حذف ارز نیمایی واردات ماشینآلات چاپ و به حاشیه رفتن نوسازی ناوگان چاپ
سیدحسین صالحی گفت: ۲۵ روز است که ورود ماشینآلات چاپ از گروه دریافت ارز نیمایی خارج شده و در فهرست ارز اشخاص یا همان ارز آزاد قرار گرفته است.
وی افزود: حدود ۲۵روز است که ورود ماشینآلات چاپ از گروه دو کالایی هم خارج شده و نه تنها ارز نیمایی نمیگیرد، بلکه در فهرست ارز اشخاص یا همان ارز آزاد قرار گرفته است.
صالحی با اشاره به تبعات این موضوع و به حاشیه رفتن نوسازی ناوگان چاپ، توضیح داد: از سوی دیگر افزایش نرخ ارز تاثیر زیادی روی قیمت ماشینآلات چاپ داشته است و میتوان گفت که قیمت دستگاههای چاپ از سال ۱۳۹۶ تاکنون چندین برابر شده است و این موضوع قدرت خرید را بسیار کاهش داده است.
وی با بیان اینکه کمبود نقدینگی یکی از مشکلات جدی چاپخانهداران به دلیل رکود کاری است، ادامه داد: در این مدت ارز نیمایی اگرچه مبلغش نسبت به ارز دولتی بیشتر بود اما کمکحال چاپخانهداران بود زیرا تفاوت ۱۵ تا ۲۰ درصدی با ارز آزاد داشت اما اکنون با حذف آن فشار زیادی به چاپخانهداران میآید.
صالحی در پاسخ به سوال ایبنا درباره اینکه حذف ارز نیمایی از سوی چه نهادی انجام شده است، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت میگوید بانک مرکزی و بانک مرکزی ادعا کرده است که وزارت صنعت این دستور را داده و مشخص نیست.
وی تاکید کرد: در یکسال اخیر خرید ماشینآلات صنعت چاپ با چالشهای زیادی روبهرو شده است و بسیاری از کارگاههای چاپ به دلیل در حال جمعآوری هستند و کمتر چاپخانهداری است که به فکر خریداری دستگاههای جدید باشد.
واردات ماشینآلات
وی همچنین درباره وضعیت واردات ماشینهای دست دوم چاپ به کشور، گفت: ورود دستگاههای دست دوم به کشور طی یکسال اخیر محدود شده است، زیرا بخش عمده این دستگاهها از کشورهای اروپایی به ایران میآمدند و به دنبال تحریمهای ظالمانه بر علیه ایران، واردات این کالاها نیز تحت تاثیر قرار گرفته است.
صالحی افزود: در این زمینه اکنون داد و ستد در حوزه ماشینهای دست دوم اروپایی به حاشیه رفته است و کمتر چاپخانهداری در وضعیت رکود فعلی برای تهیه ماشین دست دوم به قیمت یورو با این تفاوت نرخ ارز اقدام میکند.
دبیر انجمن واردکنندگان ماشینآلات چاپ و بستهبندی نو و دست دوم درباره اثرات حذف نیمایی بر صنعت چاپ، توضیح داد: بخش عمده این تاثیر در واردات ماشینآلات نو به کشور است زیرا در این صورت قیمت ماشینها حداقل ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش به دنبال خواهد داشت و صنعت چاپ را درگیر میکند.
وی در این زمینه عنوان کرد: البته نباید منتظر تاثیر آنی این رویداد باشیم زیرا در یک پروسه دو تا سه ماهه این موضوع خود را نشان میدهد و ممکن است صنعت چاپ را بیش از اکنون درگیر خود کند.
صالحی تاکید کرد: صنعت چاپ یک صنعت تولید و کارآفرینی است که اگر نقدینگی در آن کاهش پیدا کند بسیاری از دستاندرکاران آن مجبور به تعطیلی کارگاههای خود در نتیجه بیکاری نیروهای زبده و حرفهای خود میشوند و این صنعت است که بیشترین آسیب را میبیند.
نظر شما