جلد اول از درسگفتارهای داستانی حسین ورجانی تحت عنوان کتاب «داستاننویسی مقدماتی» با همکاری سیدمرتضی حسینی شاهترابی منتشر شد.
در بخش ضمیمه به بررسی و معرفی «داستان ابسورد»، «داستان شاعرانه»، «داستان موقعیت»، «رئالیسم جادویی»، «فراداستان»، «رمان نو»، «جریان سیال ذهن»، «سوررئالیسم»، «ناتورالیسم» و «دادائیسم» میپردازد.
وی افزود: کتاب «اصول کلی داستاننویسی» درس گفتارهای داستان نویسی است. یعنی محوریت اصلی کتاب تجربهها و گفتارهای درسی استاد حسین ورجانی است که از سال 1378 در کارگاههای مختلف آموزشی داستان در شهرهای مختلف از جمله قم تدریس کرده اند.
این داستان نویس در پاسخ به این سوال که با وجود کتابهای آموزشی از این قبیل چه ضرورتی به تالیف «داستاننویسی مقدماتی» بود تصریح کرد: مدتها بود هنرجویان داستان نویسی و همین طور داستان نویسانی که استاد را میشناختند و با تدریس و کارگاههای ایشان آشنا بودند درخواست تدوین و نگارش این درس گفتارها را داشتند. برهمین اساس و با توجه به اینکه متنهای آموزشی تالیفی و مبتنی بر تجربهها و تدریس در حوزه داستان نویسی فارسی کمتر مورد توجه قرار گرفته و بیشتر به متون ترجمه ی آموزشهای داستانی پرداخته شده بود نگارش این کتاب شکل گرفت.
شاهترابی نکته مهم درباره کتابهای آموزشی موجود را قابلیت استفاده و کاربردی بودن آنها معرفی کرد و گفت: برخی از متنها و کتابهایی که هستند آنقدر تخصصی و مشروح اند که باید پس از سالها نوشتن و بودن در دنیای داستان سراغشان رفت و برخی هم آنقدر کم بضاعت که کمک چندانی به خواننده نمیکنند. متنی میخواستیم که هر هنرجو و علاقمند به داستان بتواند با خوانش آن به یک شناخت مناسب از داستان برسد.
یادآوری میشود «داستاننویسی مقدماتی» اثر مشترک حسین ورجانی و سیدمرتضی حسینی شاهترابی از سوی نشر رازگو تهران خرداد 98 در ۲۴۲ صفحه با قیمت ۲۸ هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
نظر شما