کتاب «جامعه در حرکت» نوشته رویا سلیمی با نگاهی به فیلمها و نمایشهای ایرانی در میانه دهه 90 از سوی نشر «آنسو» روانه بازار کتاب شده است.
«مغزهای کوچک زنگزده»، «عرق سرد»، «عصر یخبندان»، «بارکد»، «عصبانی نیستم»، «دارکوب»، «جاده قدیم»، «ملی و راههای نرفته»، «رگ خواب»، «ماجان»، «خفتهگی»، «نگار»، «ایتالیا ایتالیا»، «شنل»، «خجالت نکش»، «آزادی به قید شرط»، «حریم شخصی»، «کارگر ساده نیازمندیم»، «تابستان داغ» و «جشن دلتنگی» فیلمهای سینمایی بررسیشده در این کتاب است.
«کوکوی کبوتران حرم»، «همسایه آقا»، «موسیو ابراهیم»، «از زیرزمین تا پشتبام»، «پرسههای موازی»، «آینههای روبهرو»، «خواب زمستانی»، «آبی مایل به صورتی»، «دریازدگی»، «زبان اصلی»، «سردار»، «شرقی غمگین»، «شنیدن»، «بیتابستان»، «شیرهای خانبابا سلطنه»، «شوایک سرباز سادهدل»، «من یه زنم صدامو میشنوین؟»، «اکسیژن»، «لامبورگینی»، «نوشتن در تاریکی» و «برای کلاهآهنیها» هم نمایشهای روی صحنهرفته در دهه 90 است که در این کتاب مورد بررسی قرار گرفتهاند. نویسنده در پایان این بخش البته نگاهی به مضمون مشترک در برخی نمایشهای پاییزی سال 96 هم انداخته است.
رویا سلیمی در این کتاب قضاوتی همهجانبه درباره سینما و نمایش ایران در دهه 90 ندارد، بلکه او کوشیده است خطی کلی از این آثار را به نمایش بگذارد. هر اثر هنری در این کتاب ابتدا با ذکر نام نویسنده، کارگردان، تهیهکننده و بازیگران، سال تولید و برای نمایشها محل اجرا معرفی شده است. بعد از آن نویسنده با توضیح کوتاهی درباره داستان به سراغ تحلیل و نقد خود رفته است.
برای مثال رویا سلیمی فیلم «عصر یخبندان» به کارگردانی مصطفی کیایی را با اشاره به رویکرد کلی کارگردان در آثار پیشین، این طور معرفی میکند: «عصر یخبندان نگاهی تلخ و گزنده به قشر متوسط جامعه ایران دارد؛ قشری که زیرپای قدرت، پول و نفوذ آقازادهها میخواهند قد علم کنند و در پایان نیز سعی میکند حق خود را به شیوه خود بگیرد.»
کتاب «جامعه در حرکت» در 200صفحه و با قیمت 40هزارتومان منتشر شده است.
نظر شما