با تصویب شورای علمی دانشکده و تایید اعتبارسنجی آموزشی از سوی دانشگاه بلگراد، از سال جدید تحصیلی، درس «زبان فارسی» برای نخستین بار در دوره چهارساله رشته «مطالعات کتابداری و دانش اطلاعات» دانشکده فیلولوژی، تدریس خواهد شد.
از آنجایی که زبان فارسی به صورت مستقل در این دانشکده تدریس نمیشود و گروه آموزشی مستقل ندارد، تایید این برنامه و گنجاندن زبان فارسی برای تدریس در دوره چهارساله با موانع حقوقی مواجه بود. با این حال، نظر به سابقه مثبت آموزش زبان فارسی در این دانشکده و پیگیری و حمایت رئیس دپارتمان و ریاست دانشکده، نهایتا در چارچوب فعالیتهای «مرکز مطالعات فارسی» دانشکده تایید گردید.
در همین راستا، برنامههای آموزش زبان فارسی برای دوره چهارساله در رشته «مطالعات کتابداری و دانش اطلاعات» و نیز وضعیت کتابخانههای ایران برای استادان و کارشناسان این گروه آموزشی توسط سعید صفری تشریح شد.
وی در این جلسه با اشاره به استقبال بالای دانشجویان از درس انتخاب زبان فارسی اظهار داشت: همه ساله بسیاری از دانشجویان رشته کتابداری نیز واحد دوساله درس فارسی را انتخاب میکنند و امیدواریم در برنامه درسی جدید نیز شاهد استقبال دانشجویان جدیدالورود باشیم. به طوری که در پایان دوره کارشناسی، دانشجویان به مهارتهای ارتباطی و کاربرد زبان فارسی در حوزه فعالیت رشته خود برسند.
صفری ضمن معرفی برنامه و منابع آموزشی مورد استفاده دانشجویان برای دوره چهارساله، فعالیتهای آموزشی و حمایتی بنیاد سعدی و آزمون بینالمللی آمفا را برای استادان تشریح نمود و به سوالات ایشان پاسخ داد.
لازم به ذکر است، رشته «کتابداری و دانش اطلاعات» دپارتمان مستقل و پرسابقهای در دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی (فیلولوژی) دانشگاه بلگراد است؛ که از سال 1963 فعالیت میکند و دانشجویان در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری تحصیل میکنند.
این دپارتمان دارای دو مرکز «پژوهشهای متن شناسی» و «پژوهشهای اطلاعات دیجیتال و سواد رسانهای» است. آشنایی تخصصی دانشجویان این رشته با متون و منابع زبان فارسی از جمله اهداف اصلی این برنامه درسی است.
نظر شما