در ابتدای این مراسم یادبود، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان خبرمرمت این عمارت را داد و گفت: بنابر وصیت خود امیرقلی امینی مبنی براینکه این مکان تبدیل به یک مکان فرهنگی شود، شهرداری منطقه یک اصفهان، ردیف بودجهای برای مرمت این بنا اختصاص داده و قرار است در خانه تاریخی امیر قلی امینی موزه اهلقلم ایجاد شود.
محمد عیدی، درادامه افزود: مرحوم استاد امینی به دنبال این بود که این خانه تبدیل به پایگاهی فرهنگی شود، به همین دلیل این خانه را وقف کرد. خانه تاریخی امیرقلی امینی در بستر حکمت و معرفت صدرایی شکلگرفته است.
وی گفت: درکنار تاکید فرزندان امیرقلی امینی، اسنادی از جمله دستخطی از آقای پوریا ولی، شهردار وقت اصفهان به دست ما رسید که صحت این موضوع را تأیید میکرد، لذا تصمیم بر آن شد که در خانه استاد امیر قلی امینی موزه اهلقلم را با محوریت مطبوعات ایجاد کنیم. در موزه اهلقلم علاوه بر آثار، هدایا و نشانهای افتخاری که به مرحوم امینی اعطاشده؛ مثل کارهایی که استاد فرشچیان در ایام نوجوانی به استاد امینی هدیه کردهاند، به نمایش گذاشته خواهد شد.
عیدی با اشاره به اینکه طبق صحبتهایی که با شهردار منطقه یک، مهندس شکرانی انجامشده، ردیف بودجه اعتباریای برای مرمت این بنا در شهرداری منطقه یک در نظر گرفته شد عنوان کرد: به دنبال این هستیم تا این خانه محور رویدادهای فعالیتهای فرهنگی و گردشگری در محور غربی شهر اصفهان باشد. نامهنگاریهای اداری و مقدمات لازم برای تبدیل خانه مرحوم امینی به موزه اهلقلم صورت گرفته و شهردار اصفهان، دستور لازم را برای اداره بازرسی صادر کرده است.
بخشی از عمارت امیرقلی امینی
وی در پایان با اشاره به اینکه امیرقلی امینی به اقتصاد هنر اهمیت خاصی میداد، گفت: پیشتر از آنکه ما در زمانه فعلی به نظریه اقتصاد فرهنگ برسیم، امیرقلی امینی در شهر اصفهان این کارها را انجام داده که از جمله آن میتوان به خرید تابلوهای دوره نوجوانی استاد فرشچیان اشاره کرد.
300میلیون بودجه مرمتی برای موزه اهل قلم اصفهان
نظر شما