چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۳
تاثیر مواد خوراکی در حفظ و استحکام بدن در مقابل سرطان

کتاب «مواد خوراکی ضد سرطان؛ از پیشگیری تا درمان»، دیدگاه ما را نسبت به سرطان تغییر داده و راه‌های مبارزه با این بیماری را نشان می‌دهد. در این اثر با اثرات شگفت‌انگیز برخی مواد خوراکی در پیشگیری یا بهبود سرطان آشنا می‌شویم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «مواد خوراکی ضد سرطان؛ از پیشگیری تا درمان» نوشته مشترک ریچارد بِلیوو و دنیس ژانگراست که سمیرا ناظر و کریم حیاتی آشتیانی به‌طور مشترک آن‌ را ترجمه و در سه بخش با عنوان‌های «سرطان، دشمنی مخوف»، «مواد خوراکی حاوی ترکیبات ضد سرطانی» و «پیشگیری از سرطان در زندگی روزمره» تنظیم کرده‌اند.
 
ریچارد بِلیوو؛ دکترای بیوشیمی و رئیس لابراتوار پزشکی مولکولی دانشگاه کِبک در مونترال و بنیانگذار شرکت «Angiochem» است که در آن روش‌های نوین درمانی بر بیماری‌های سیستم اعصاب مرکزی مورد مطالعه قرار می‌گیرد. دنیس ژانگرا نیز دارای مدرک دکترای فیزیولوژی است که مدت 15 سال محقق و تومورشناس بخش خون و آنکولوژی بیمارستان سنت جاستین در مونترال بوده و امروزه بخش عمده فعالیت‌های حرفه‌ای خود را به نگارش آثار معتبر علمی اختصاص داده است.
 
این دو محقق، نتایج حاصل از ده‌ها سال پژوهش و بررسی توسط دانشمندان و متخصصان را گردآوری و به ساده‌ترین شیوه بیان می‌کنند. نویسندگان این کتاب توضیح می‌دهند که چه عواملی باعث بروز سرطان می‌شود و چگونه برخی از مواد خوراکی با انواع خاصی از آن مقابله می‌کنند. براساس محتوای کتاب، وقتی با خواص درمانی این غذاها آشنا می‌شویم، به اهمیت تقویت سیستم دفاعی بدن‌مان در برابر سرطان پی می‌بریم و درمی‌یابیم که تنها با گنجاندن همین چند ماده خوراکی به رژیم غذایی‌مان یا در برخی موارد ترکیب کردن‌شان، اثربخشی آن‌ها را چند برابر می‌کنیم. مواد خوراکی ضد سرطان در حفظ و استحکام بدن طی دوران درمان و نیز نقاهت بسیار موثر هستند.
 

تاثیر تغذیه بر سرطان
خوردن، غالبا عملی است که تنها بر پایه تامین انرژی مورد نیاز بدن و مصرف کالری بنا شده، از این‌رو فقدان مصرف غذاهای کم‌کالری‌تر مانند میوه و سبزی‌ها در این نوع رژیم کاملا مشهود است. از طرفی، وجود مقدار زیاد غذاهای فراوری شده و مملو از شکر و روغن که به آسانی هم در دسترس ما قرار دارد، تمایل‌مان را به استفاده از غذاهای پرکالری بیشتر می‌کند و در نتیجه توده چربی در بدن‌مان افزایش می‌یابد. پس خوراک امروز، هیچ شباهتی با اساس و ماهیت غذای بشرِ ده نسل پیش ندارد؛ بدین معنی که رژیم غذایی کنونی، حداقل دو برابر چربی بیشتری دارد، درصد چربی‌های اشباع شده نسبت به چربی‌های اشباع نشده، بسیار بالاتر است. کمتر از یک‌سوم فیبرِ موردنیاز بدن را شامل می‌شود، به جای داشتن کربوهیدرات‌های پیچیده، مملو از کربوهیدرات‌های ساده است و برخلاف باور عموم، عناصر ضروری که در سبزی‌ها یافت می‌شود در این نوع رژیم غذایی کمتر دیده می‌شود. با این نوع تغذیه، بهترین شرایط ممکن برای نامساعد کردن سیستم سلامت بدن و زمینه مناسب برای بروز سرطان را مهیا می‌کنیم!


خانواده کلم؛ دشمن قسم‌خورده سلول‌های سرطانی
کلم، نخستین گیاه از خانواده سبزی‌های کروسیفِر است. مطالعاتی که اخیرا انجام شده نشان می‌دهد کروسیفرها از نقطه‌نظر خواص ضد سرطانی، جزو مهم‌ترین سبزی‌ها هستند. طی 10 سال آزمایش روی 47909 متخصص سلامت که از میان آن‌ها 252 نفر به سرطان مثانه مبتلا بودند، مشخص شد مصرف هفتگی 5 وعده یا بیشترِ سبزی‌های کروسیفر به‌ویژه مصرف بروکلی و کلم، میزان ابتلا به این نوع سرطان را در مقایسه با افرادی که تنها یک وعده یا کمتر مصرف می‌کردند، به نصف می‌رساند. همین نتایج در مورد سرطان سینه نیز صادق بود، یعنی زنان سوئدی که کلم بیشتری مصرف می‌کردند (یک یا دو وعده در روز)، احتمال ابتلای آن‌ها به این بیماری نسبت به افرادی که اصلا کلم نمی‌خورند، 50 درصد کمتر بود... مصرف منظم این نوع گیاهان با کاهش احتمال ابتلا به چند نوع سرطان دیگر مانند ریه، دستگاه گوارش (معده، کولون، رکتوم) و نیز پروستات همراه است.


نقش چای سبز در تسکین روان و فرونشاندن سرطان
علی‌رغم اینکه چای سیاه و سبز از یک گونه گیاهی هستند، ترکیبات شیمیایی کاملا متفاوتی دارند. در واقع طی مرحله تخمیر در تولید چای سیاه، تغییرات اساسی در ماهیت پُلی‌فنول‌های موجود در برگ‌‌های به‌‌وجود می‌آید و همین امر باعث می‌شود تا آن‌ها اکسیده شوند و رنگدانه‌های سیاهی به نام تئوفلاوین تولید کنند. این تغییر و تحول، پیامدهای بسیار مهمی را در ارتباط با پیشگیری از سرطان به دنبال دارد، زیرا پُلی‌فنول‌های موجود در برگ‌های تازه چای، حاوی خواص ضد سرطانی هستند که با اکسیده شدن، تقریبا همه این خواص از بین می‌رود. از این‌رو، در بحث پیشگیری از سرطان، چای سبز مزیت بزرگی نسبت به مشتق اکسیده‌شده خود، چای سیاه دارد.


خواص ضد سرطانی مرکبات
تحقیقاتی که در نقاط مختلف جهان صورت گرفته است، رابطه میان مصرف مرکبات و کاهش ابتلا به برخی سرطان‌ها را نشان می‌دهد. این رابطه به‌ویژه در سرطان‌های دستگاه گوارش مانند دهان، مری و معده با کاهش 40 تا 50 درصدی همراه بوده است. با این وجود به‌نظر می‌رسد مصرف مرکبات بر سایر سرطان‌ها نیز بی‌تاثیر نباشد. همچنین برخی مطالعات نشان می‌دهد کودکانی که در دو سال اول زندگی‌شان به‌طور منظم آب پرتقال می‌نوشند، در آینده احتمال ابتلا به سرطان خون (لوسمی) در آن‌ها کمتر خواهد بود. این نتایج امیدوارکننده هنوز تایید نشده است، اما بار دیگر نقش اجزاء مختلف رژیم غذایی در بروز برخی سرطان‌ها را حتی در سنین پایین نشان می‌دهد.  
 
نخستین چاپ کتاب «مواد خوراکی ضد سرطان؛ از پیشگیری تا درمان» در 228 صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه به بهای 60 هزار تومان در سال جاری از سوی انتشارات آرتین‌طب روانه بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها