سه‌شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۰
دفاع از حقوق ناشران در مقابل صنوف وابسته

عضو کمیسیون بازرسی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: برخی صنوف وابسته به نشر، به ناشران خدمات می‌دهند اما اختلافات و مشکلاتی که ناشران با آن‌ها دارند عموما مدت‌ها لاینحل باقی می‌ماند.

حسن روشنایی، عضو کمیسیون بازرسی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: برخی از صنوف وابسته به نشر هستند و به ناشران خدمات می‌دهند اما اتحادیه آن‌ها ناشران نیست.
 
وی افزود: در این زمینه قصد داریم تا درباره مشکلاتی که سایر صنوف وابسته به نشر برای همکاران ایجاد می‌کنند، ساز و ‌کارهایی را بوجود بیاوریم تا بتوانیم از حقوق همکاران خود در زمینه‌های مختلف دفاع کنیم.
 
روشنایی با بیان اینکه بسیاری از این صنوف، اتحادیه و تشکل صنفی خود را دارند اما برخی از آن‌ها به صورت تخصصی برای حوزه نشر کار می‌کنند، عنوان کرد: در این زمینه صنعت نشر با برخی از صنوف وابسته مانند وانت بارهای حمل کتاب و باربری‌ها، شرکت‌های نرم‌افزاری مخصوص نشر و دفاتر فنی و تکثیر همکاری دارد که متاسفانه این مجموعه‌ها به اشکال مختلف در حال ایجاد مشکل برای همکاران تهرانی و شهرستانی هستند و گاهی آن‌ها را درگیر مسائلی به ظاهر لاینحل کرده‌اند.
 
اصناف وابسته و سردرگمی ناشران
وی با اشاره به برخی از این موارد توضیح داد: به عنوان مثال شرکت‌های نرم‌افزاری مواردی از قبیل طلب مبالغ بسیار بیش از حد در قبال خدمات ضعیف، عدم سرویس‌دهی صحیح و مناسب را دارند که در بسیاری از موارد برای ناشران مشکل ایجاد می‌شود و ناشران نمی‌توانند حقوق خود را احقاق کنند.
 
وی با اشاره به مشکل دیگری توضیح داد: از سوی دیگر دفاتر فنی و تکثیر هستند که کار آن‌ها هیچ ربطی به اتحادیه ناشران ندارد و زیر نظر اتحادیه عکاس‌ها فعالیت می‌کنند اما به راحتی در زمینه تکثیر کتاب‌های پرفروش و کتاب‌های ناشران فعالیت می‌کنند و به صورت غیرقانونی این کتاب‌ها را می‌فروشند.
 
روشنایی تاکید کرد: همچنین مشکلات حمل و نقل کارتن کتاب که توسط تعدادی وانت‌بار بصورت شبکه‌ای انجام می‌شود دارای هیچ ضابطه‌ای نیستند نیز یکی دیگر از دغدغه‌های ما است. در این زمینه اگر یک ناشر با یک وانت به مشکل بربخورد، هیچ وانتی حاضر نیست که بار آن ناشر را جابجا کند و ناشر سردرگم می‌شود.
 
مدیر انتشارات گلبان با با بیان اینکه در این زمینه به اتحادیه پیشنهاد ساماندهی این صنوف را داده‌ام، گفت: به عنوان مثال اگر وانتی‌ها مشکل ایجاد می‌کنند اتحادیه به عنوان یک تشکل صنفی قانونی و حقوقی جلو بیاید و با اتحادیه وانت‌بارها یا سایر شرکت‌های حمل و نقل قرارداد همکاری امضا کند تا هویت و شناسنامه افرادی که در این زمینه با ناشران همکاری دارند مشخص باشد.

راهکارهای پیشنهادی 
وی درباره پیش‌بینی راهکارهایی برای کنترل فعالیت شرکت‌های نرم‌افزاری نیز عنوان کرد: در این زمینه با توجه به اینکه ناشران در این حوزه سواد تخصصی ندارند معمولا با گروهی از این شرکت‌ها به مشکل برمی‌خورند و در بسیاری از موارد نیز این شرکت‌ها با اقداماتی مثل بالا نیامدن سایت و مختل کردن سیستم فروش مانع ادامه کار ناشران می‌شوند.
 
روشنایی تاکید کرد: یکی از شرکت‌های نرم‌افزاری سال‌ها است که در زمینه نرم‌افزار فروش و خرید و مالی ناشران را انجام می‌دهد شکایت‌های زیادی از سوی ناشران دارد که متاسفانه اغلب به جایی نمی‌رسد. به اعتقاد من می‌توان در اتحادیه ناشران و کتابفروشان برای برخورد با افرادی که خدمات نامطلوب به ناشران می‌دهند، مقابله کنیم و اجازه ندهیم که آن‌ها دیگر با صنف ما همکاری داشته باشند.
 
وی درباره برخورد با دفاتر فنی و تکثیر نیز توضیح داد: در بسیاری از این دفاتر می‌توان کتاب‌های ناشران دولتی و خصوصی را دید که به راحتی کپی و فروخته می‌شوند و در اتحادیه به دنبال راهکاری هستیم تا در رایزنی با اتحادیه آن‌ها بتوانیم تکثیرغیرقانونی کتاب‌ها را ساماندهی کنیم و دیگر شاهد این وضعیت آشفته در صنعت نشر نباشیم.
 
روشنایی با بیان اینکه اکنون با توجه به فضا و قدرتی که اتحادیه ناشران و کتابفروشان نسبت به سایر تشکل‌های صنفی نشر دارد می‌تواند تاثیرگذار باشد، گفت: به نظر من تاکنون از این زاویه در تشکل‌های صنفی به این موضوعات نگاه نشده و بسیاری از ناشران ما در مواقعی که دچار مشکل شده‌اند به صورت موردی اقدام کرده‌اند که اغلب هم به نتیجه نرسیده است و اتحادیه می‌تواند وارد عمل شود تا به نتیجه برسیم.
 
وی یادآور شد: هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان با این پیشنهادات موافقت کرده است و منتظر هستیم تا کارگرو‌ه‌ها به‌زودی شکل بگیرند و به تناسب هر موضوع طرح موضوع کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها