دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران تصریح کرد: کار کارستان را سهروردی کرد و با ۳۸ سال سن دهها اثر از خود بجای گذاشت. آثاری که وقتی به فرانسه ترجمه شد همه دنیای غرب را تحت تأثیر قرار داد تا جایی که هانری کوربن گفت من با سهروردی به شرق سفر کردم.
ایوبی ادامه داد: در تلاش برای معرفی این کار کارستان هنوز موفق نبودیم، اما امسال آن اتفاق مهم افتاد و در سال آخر تجلیل از سهروردی توسط یونسکو، چند اقدام کوچک پرمعنا انجام شد.
وی در این باره توضیح داد: چهره زیبایی از شیخ شهابالدین سهروردی طراحی شد و تیمی از همه بزرگان و سهروردی شناسان با استناد به نظرات و مکتوبات، پرتره شیخ اشراق را طراحی کردند و این مهم توسط علیرضا آسانلو به سرانجام رسید.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران اظهار امیدواری کرد موزهای بنام شیخ اشراق در سهرورد بنا شود.
ایوبی تصریح کرد: چهره طراحی شده از شیخ اشراق قابل قبول است و همه بزرگان این چهره را پسندیدند. سردیس شیخ شهاب الدین سهروردی نیز به اتمام رسیده و به زودی یک نسخه از آن در سهرورد نصب میشود.
وی در ادامه از بازنویسی ۸ اثر داستانی سهروردی و چاپ آن خبر داد و گفت: این فیلسوف می دانست باید با زبان قصه مسائل را بیان کند.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران از برپایی همایش شیخ اشراق که از امروز دوشنبه ۷ مرداد آغاز شده خبر داد و افزود: این همایش فردا سه شنبه در تهران از ساعت ۱۵ در محل انجمن مفاخر ادامه می یابد.
ایوبی با تقدیر از زحمات دکتر بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی عنوان کرد: خلاصه مقالات رسیده به همایش شیخ اشراق چاپ و برنامههای خوبی برای این همایش درنظر گرفته شده است. شیخ اشراق که از شرق آمده، پیام آور نور و روشنایی است و از گذر این نور و امید، احساس خوب و امید به انسان می رسد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران تصریح کرد: این سال بهانهای بود و کسی نمیتواند سهروردی را فراموش کند و آغاز دوران انجام فعالیتهای بزرگ برای شیخ اشراق آغاز شده است.
ایوبی همچنین از حضور معاون فرهنگ سوریه و هیات همراه وی تقدیر کرد. در ادامه این مراسم از کسانی که در راستای معرفی هرچه بهتر شیخ اشراق تلاش کردند تقدیر شد.
همچنین میهمانان و حاضران در انتهای این مراسم از منزل منسوب به شیخ اشراق دیدن کردند.
نظر شما