چهارشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۷
یادگیری مکبث و هملت در کنار ریاضی و موسیقی

خبرنگار روزنامه گاردین در یادداشتی خطاب به دولتمردان انگلیسی از سیستم آموزشی این کشور انتقاد می‌کند و اعتقاد دارد به همان اندازه ریاضی و موسیقی یادگیری داستان‌نویسی اهمیت دارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، چندی پیش روزنامه تایمز لندن در گزارشی به نقل از یک معلم دبیرستان‌ در این شهر از اشتباه مصطلحی که در نحوه تدریس ادبیات به کودکان و نوجوانان انگلیسی در سیستم آموزشی این کشور وجود دارد، انتقاد کرده بود. در این گزارش خبرنگار تایمز به این موضوع اشاره کرده بود که متاسفانه کودکان و نوجوانان در این کشور در حال تبدیل به روبات‌هایی می‌شوند که تنها می‌توانند با استفاده از یک سری کلمات از پیش طراحی شده حرف بزنند چون به آنها تنها گرامر و دستور زبان آموزش داده می‌شود ولی دریغ از داستان. به اعتقاد بسیاری داستان نویسی باید از دوران کودکی آموزش داده شود و این مسئله در سیستم آموزشی انگلیس وجود ندارد.
 
تیم لات خبرنگار روزنامه گاردین در ادامه این گزارش طی یادداشتی برای این روزنامه می‌نویسد: متاسفانه این قضیه کمتر از سوی مسئولین انگلیسی اهمیت داده می‌شود. داستان نویسی از آموزش گرامر بسیار مهم‌تر است چون نه تنها قدرت نویسندگی کودکان و نوجوانان را افزایش می‌دهد بلکه موجب بالا رفتن خلاقیت کودکان در تمام حوزه‌های زندگی‌شان می‌شود. داستان نویسی بیشتر از یک هنر است. در زندگی و تجارت و هر چیز دیگری نوشتن یک داستان یا تصور آن چنان اهمیتی دارد که می‌‌توان یکی از پایه‌های زندگی دانست.
 
وی با اشاره به تجربیات تدریس خود در مدارس خصوصی انگلیس می‌نویسد: همانطور که اصول گرامر و دستور زبان دارای قواعد و قوانین مدون و از پیش تعیین شده‌ای است به همان شکل داستان نویسی نیز دارای قوانین خاص خود است. تصور عمومی بر این است که کودکان ذاتاً داستان‌نویسان حرفه‌ای هستند ولی این مسئله کاملاً اشتباه است. آنها تنها حوادث را پشت سر هم تعریف می‌کنند و نمی‌توانند آنها را کنار هم بچینند تا یک داستان بنویسند.
 
خبرنگار گاردین با انتقاد از دولتمردان انگلیسی و سیستم آموزشی این کشور می‌نویسد: بهتر است وقت خود را تلف نکنیم و به سیاسیون اجازه ندهیم با آموزش‌های غلط ادبیات را تباه کنند. آنها می‌خواهند ما روبات‌هایی بی روح باشیم که تنها زبان یاد می‌گیرد ولی قادر به بیان احساسات نیست. داستان نویسی و آموزش و حتی برگزاری امتحانات داستان نویسی در مدارس یکی از مهمترین برنامه‌هایی است که باید در سیستم آموزشی مدارس گنجانده شود چون به همان پیچیدگی ریاضیات و موسیقی است. به نظر من دانستن داستان مکبث و یادگرفتن نحوه نوشتن اینگونه داستان‌ها در بسیاری از موارد با یادگیری دروس دیگری مثل ریاضی و ... برابری می‌کند و حتی در مواردی فراتر از آن است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها