آیتالله اعرافی در رونمایی از کتاب «احکام ناشنوایان» مطرح کرد؛
باید ابزارهای فناوری و علوم انسانی را برای بسط فقه به کار گرفت
مدیر حوزههای علمیه کشور در آئین رونمایی از کتاب «احکام ناشنوایان» گفت: اگر بخواهیم فقه در متن سبک زندگی اجتماعی و فردی نقشآفرین شود، باید ابزارهای فناوری و علوم انسانی را برای بسط فقه به کار گیریم.
در این مراسم آیتالله اعرافی طی سخنانی ماندگاری قیام سید و سالار شهیدان را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: قصه عاشورای حسینی امری ماورای امور معمول بوده است و این قصه، نسبت به همه ماجرای دیگر عالم، رنگ و لعاب دیگری دارد؛ چراکه در این حادثه یک ماجرای نیمروزه در تاریخ ثبت میشود و در مقابل حرکت تاریخ مقاومت میکند و ماندگار میشود.
امام جمعه قم، با بیان اینکه، جریانات مهم تاریخی بعد از مدتی به حاشیه میروند، افزود: ماجرای قیام سید و سالار شهیدان برخلاف تمام ماجراهای تاریخ بشر، هر سال با شکوهتر از سالهای قبل برگزار میشود.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، با اشاره به نقش انقلاب اسلامی ایران در جهانی کردن موج حرکتهای تاسوعا و عاشورای حسینی گفت: دستگاه فقهی ما بعد از انقلاب اسلامی، بسیار با عظمت بوده و تفاوتش با نظامات دیگرِ دنیا این است که این نظام، ریشه در احکام الهی دارد. گرچه این فقه اسلامی نیز نیاز به توسعه و تکامل دارد، اما اگر بخواهیم این فقه در متن سبک زندگی اجتماعی و فردی نقشآفرین شود، باید ابزارهای فناوری و علوم انسانی را برای بسط فقه به کار گیریم.
مدیر حوزههای علمیه در ادامه با اشاره به تدوین کتاب احکام ناشنوایان گفت: اگر تلاش کردیم که بهترین خدمت را به ناشنوایان و معلولان ارائه دهیم، صدقه گوارایی است که باید راهنمای عمل همه ما باشد.
وضعیت تنها کتابفروشی تخصصی احکام در کشور
در بخش دیگری از این مراسم، حسین وحیدپور مدیر ستاد ترویج احکام دین، با بیان اینکه این ستاد 12 سال پیش با کمترین امکانات پایهگذاری شد، گفت: این ستاد تاکنون کتابهای مختلفی را برای قشرهای مختلف جامعه تالیف کرده است؛ مثلاً برای بازاریان، کتاب آداب و احکام بازار را نوشتیم، همچنین درباره محیط زیست، خمس، روش مسئلهگویی و بیان احکام، 300 پرسش، احکام مسلمانان خارج از کشور، احکام جوانان و بسیاری موضوعات دیگر، کتابهای فراوانی توسط این ستاد تالیف شده است.
وحیدپور برخی از اقدامات این ستاد را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: برنامه احکامگویی در حرم مطهر حضرت معصومه (س)، آستان امامزاده عبدالعظیم و دفاتر مراجع تقلید توسط این ستاد بنیانگذاری شد.
مدیر ستاد ترویج احکام دین در ادامه با بیان اینکه تنها کتابفروشی تخصصی احکام در سراسر کشور، در کتابخانه این ستاد دائر است، بیان کرد: کتاب احکام ناشنوایان، نخستین کتابی است که در زمینه احکام برای این قشر از جامعه تالیف شده است.
کتابهای مخصوص ناشنوایان باید بهصورت ساده و روان تالیف شوند چون محدوده لغات آنها بسیار کم است
در ادامه این مراسم، سیدمهدی سجاد، عضو گروه مولفین ستاد ترویج احکام دین هم با اشاره به ضرورت ارائه این احکام به ناشنوایان، بیان کرد: در گذشته به احکام ناشنوایان کمتر توجه میشد اما به لطف و عنایت خداوند امروزه این امکان فراهم شده است که ارائه احکام و آموزش معارف دینی به ناشنوایان بسیار پیشرفت کرده است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر، شور و اشتیاق ناشنوایان نسبت به یادگیری مطالب دینی بسیار افزایش یافته است، گفت: کتبی که برای ناشنوایان نوشته میشود، باید به صورت بسیار ساده و روان تالیف شود، چون محدوده لغات آنها بسیار کم بوده و اکثر آنان قادر به خواندن کتاب نیستند.
سجاد طریقه ارائه مطالب کتاب حاضر را مورد توجه قرار داد و افزود: در این کتاب از تصاویر برای ساده شدن مطالب آن استفاده شده، و همچنین دارای بارکد است و ناشنوایان با ارائه کد، میتوانند فیلم احکام را با زبان اشاره در تلفن همراه نیز مشاهده کنند. تالیف این کتاب به صورت کارشناسی دو سال زمان برده است وبا وجود اینکه بیش از یک میلیون نفر ناشنوا و کم شنوا در کشور وجود دارد، تاکنون هیچ کتابی در این زمینه برای ناشنوایان تالیف نشده بود.
عضو گروه مولفین ستاد ترویج احکام دین در ادامه به کتبی که تاکنون برای ناشنوایان تالیف شده است، اشاره کرد و گفت: اولین کتابی که مختص ناشنوایان نوشته شد، کتاب «حرکت امام حسین به کربلا و بازگشت کاروان به سمت مدینه» در 72 بخش بود که در سال گذشته نیز به صورت ساده و دارای بارکد تالیف شد، پس از آن، کتاب «زائران اربعین» و اکنون کتاب «احکام ناشنوایان» کتبی هستند که برای این قشر از جامعه تالیف شده است.
نظر شما