اولین جلسه کارگاه نقد داستان نشر معارف قم با حضور محمدرضا شرفی خبوشان مدرس ادبیات فارسی، نویسنده و شاعر جوان در پاتوق مرکزی کتاب قم برگزار شد.
مدیرعامل دفتر نشر معارف اضافه کرد: طبیعتاً تمدن سازی در یک بستر و کشتزار فرهنگی که یک گام بلندمدت است، اتفاق میافتد و در نهایت به یک ماهیت تمدنی دست پیدا میکند.
پیرمرادیان یکی از اجزای تمدن ساز در حوزه فرهنگ را ادبیات برشمرد و یادآور شد: جامعهای که در حوزه فرهنگ ضعیف عمل کند، قطعاً نمیتواند تمدن ساز باشد و داستان و رمان در حوزه فرهنگ و ادبیات حکم عنصر پایهای را دارند.
وی گفت: بسیاری از آثار ادبیات نمایشی برگرفته از آثار ادبیات داستانی است. این وجه اهمیتی است که احساس کردیم باید سریعا ورود کنیم و شاید خیلی زودتر لازم بود شروع میکردیم.
این مدیر فرهنگی درباره اهمیت داستان کوتاه تصریح کرد: ضرب آهنگ تند مسایل اجتماعی با قالب رمان همخوانی ندارد. بهترین قالبی که میشود همپای مسایل اجتماعی واکنش سریع داشت و تاثیر گذاشت و بازخورد گرفت داستان کوتاه است.
وی در خصوص برگزاری این گونه کارگاهها افزود: در نظر داریم در این کارگاه هر فصل یک مجموعه از آثار برآمده از این کارگاه را به سرانجام برسانیم و بلافاصله چاپ کنیم.
در ادامه محمدرضا شرفیخبوشان نویسنده رمان «بی کتابی» ضمن تقدیر از ابتکار نشر معارف در برگزاری کارگاه محصول محور گفت: نویسنده حتما در فرایند نگارش داستان باید به فکر چاپ و نشر آن نیز باشد. از این رو اقدام نشر معارف برای نویسندگان فرصت طلایی است که به هدف انتشار آثار به امر نوشتن در فرایند کارگاه بپردازند.
نویسنده رمان «عاشقی به سبک ونگوگ» به شرایط حضور در چنین کارگاههایی اشاره کرد و گفت: شرایط حضور در این کارگاهها مواردی نظیر پشتکار و جدیت در امر نگارش است.
نظر شما