سیدناصر اسحاقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل که در جریان مراسم، تریبون را به فعالان این عرصه سپرده بود، در حاشیه برنامه درباره این آئین گفت: هرسال به مناسبت روز جهانی صنعت چاپ با چاپخانهداران و فعالان صنعت چاپ جمع میشویم تا علاوه بر مرور فعالیتهای یکساله، چشماندازی از برنامههای آینده را ترسیم کنیم.
وی افزود: واقعیت این است که فعالان صنعت چاپ از تأثیرگذارترین و درعین حال مغفولترین اقشار فرهنگی جامعه ما هستند، چنان که مردم تنها آثار آنها را میبینند و از جنس کار این قشر فخیم بیخبرند؛ در حالی که همه آنچه به ارتقای علمی و افزایش دانش ما میانجامد به واسطه صنعت چاپ اتفاق میافتد و ماندگار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل ادامه داد: بسیاری از افرادی که در این حوزه فعالیت دارند، تنها به انگیزه اقتصادی وارد این کار نشدهاند بلکه با سبقه و گرایش فرهنگی به این حوزه روی آوردهاند.
وی تصریح کرد: در استان اردبیل حدود 218 واحد چاپی داریم که 60 درصد آنها در مرکز و 40 درصد در شهرستانها مستقر هستند و از این میان 20 درصد افست و ملخی و بقیه مجهز به دستگاههای دیجیتالی است.
اسحاقی اضافه کرد: این تعداد واحد چاپی همه سفارشات استان، خارج استان و حتی برخی کشورهای همسایه را به شکل مطلوب انجام میدهند و میتوان گفت کارآفرینی و رونق کسب و کار در این حوزه رضایتبخش است.
وی اذعان کرد: چاپخانه آرتاپلاست در چند سال گذشته به عنوان واحد نمونه چاپی در سطح کشور شناخته شده و از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تجلیل قرار گرفته است از این رو افتخار میکنیم که بزرگترین واحد چاپی 16 رنگ خاورمیانه منتسب به اردبیل است و دیگر چاپخانهها نیز فعالیت خوبی دارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: در حال حاضر وضعیت چاپ رول و روزنامه در استان دچار مشکلاتی است که از مسئولان و فعالان حوزه چاپ دعوت میکنم به صورت تعاونی یا با مشارکت در سرمایهگذاری، این معضل را حل کنند؛ ما نیز در بخش اداری همکاری لازم را خواهیم داشت تا در این بخش هم به خودکفایی برسیم.
زمان پشتیبانی مقطعی و حمایتهای کوتاهمدت از صنعت چاپ پایان یافته است
در جریان این گردهمآیی اما، هاشم اُروجزاده، فعال و پیشکسوت صنعت چاپ اردبیل، ضمن تشریح دلایل عقبرفت وضعیت صنعت چاپ در اردبیل، گفت: فقدان همافزایی لازم در بین همصنفان و نبود حمایت مناسب مسئولان از جمله موانع رشد این صنعت در استان است.
وی افزود: صنعت چاپ دومین صنعت برتر جهان شناخته شده و همه پیشرفتهای فرهنگی وابسته به این بخش است اما مسئولان از این صنعت پشتیبانی مقطعی دارند در حالی که به سبب فرابخشی بودن صنعت چاپ، این حمایتها بهتنهایی حلال مشکلات نیست از این رو بهتر است به حمایتهای کوتاهمدت بسنده نشود.
این پیشکسوت فرهنگی تأکید کرد: فعالان صنعت چاپ بانیان و عاملان تقویت بنیه فرهنگی جامعه محسوب میشوند؛ بنا بر این با انسجام جلسات در اتاق فکر فعالان این صنعت، باید چارهای برای کوتاه کردن دست دلالان اندیشید.
هماندیشی و گفتوگو سبب توسعه سرمایههای اجتماعی کشور میشود
شفیع شفیعی، مدیرکل امور اجتماعی استانداری اردبیل نیز در این مراسم اظهار کرد: یکی از معضلات حوزه فرهنگ، کمبود دورهمیهای افراد فرهیخته و فرهنگی جامعه است.
وی در تأیید گفتههای عروج زاده، تصریح کرد: تقویت اتاق فکر و جلسات هماندیشی گفتگو محور، عامل توسعه سرمایههای اجتماعی کشور خواهد بود.
شفیعی ادامه داد: فعالان صنعت چاپ پیشقراولان فرهنگی کشور بوده و همفکری متخصصان و دلسوزان این بخش در کنار افزایش مهارت و تقویت زیرساختهای فنی، به پربارتر شدن فعالیتهای این بخش و ارتقای خدمات کمک شایانی خواهد کرد.
بنا به این گزارش، در پایان مراسم از فعالان و پیشکسوتان صنعت چاپ با اهدای لوحی به رسم یادبود تجلیل شد.
نظر شما