برنامههای بزرگداشت سی و نهمین سالگرد هفته دفاع مقدس تشریح شد
رونمایی از 316 عنوان کتاب/ تلاش برای نظارت بهتر بر محتوای کتب دفاع مقدس
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ضمن تشریح برنامههای هفته دفاع مقدس میگوید: این سازمان تلاش دارد تا با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نظارت بر محتوای کتب دفاع مقدس را بهبود بخشد.
او ادامه داد: وقتی دفاع مقدس را با جنگهای قبل و یا قراردادهای نگین گلستان و ترکمنچای مقایسه میکنیم میبینیم که چه بلاهایی بر سر این کشور آمده است و در جنگ تحمیلی چه ثمراتی داشتهایم. شعار امسال «ما پیروزیم» است و براساس این شعار برنامههایی از روز 31 شهریور انجام میگیرد. روز نخست که همزمان با 31 شهریور ماه است «قدرت، توانمندی، اقتدار نیروهای مسلح است» نام گرفته و در آن روز رژه و تجلی صلابت و توانمندی نیروهای مسلح کشور در بندر عباس و تهران به نمایش گذاشته میشود. روز دوم «دانشپژوهی، معرفت، جوانان، سربازان» نام دارد که در آن گرامیداشت جوانان و تقدیر از سربازان و مرزدان غیور کشور برگزار میشود. روز سوم همزمان با 2 مهرماه «رونق تولید، حمایت مردمی، خودباوری» نام دارد. روز چهارم عنوان «بصیرت، دشمنشناسی، ولایتمداری، دفاع همهجانبه» را به خود اختصاص داده که در آن نقش ولایت فقیه در موضوع جنگ مورد بررسی قرار میگیرد.
به گفتهرئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سایر روزهای هفته دفاعمقدس با عناوین «شهیدان، جانبازان، آزادگان، فخرآفرینان»، «معنویت، وحدت ملی، خانواده و ورزش همگانی»، «رزمندگان، حماسهآفرینان، جهادگران» و «فرماندهان، پیشکسوتان، مسئولان» نام گرفته است که در این ایام برنامههای مختلفی اعم از عطرافشانی مزار شهدا، یادبود حماسه غرورآفرین عملیات ثامنالائمه، بزرگداشت شکست حصر آبادان، تجلیل از رزمندگان و جهادگران دفاع مقدس، بزرگداشت فرماندهان شهید دفاعمقدس و تقدیر و تجلیل از پیشکسوتان عرصه جهاد و دفاع مقدس برگزار میشود.
او همچنین برخی از برنامههای عمومی برای بزرگداشت هفته دفاعمقدس را در سراسر کشور تشریح کرد و گفت: پانصد برنامه اصلی در کشور، هزار و 200 برنامه استانی و بیش از 10هزار برنامه در سطح شهر و روستا به مناسبت این هفته برگزار خواهد شد. 600 نمایشگاه مختلف فرهنگی ـ هنری شامل عکس، پوستر، کتاب برگزاری بیش از 70 مسابقه فرهنگی، هنری، ورزشی و برگزاری بیش از 600 برنامه یادواره شهدا از دیگر برنامههای پیشبینیشده برای این هفته است.
این مقام مسئول در ادامه از رونمایی 316 عنوان کتاب با موضوع دفاعمقدس در سراسر کشور خبر داد و گفت: 200 عنوان از این آثار توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تهیه شده و 100 اثر را سپاه پاسداران با تکیه بر اسناد تهیه کرده که در یکی از روزهای هفته دفاعمقدس در باغ موزه دفاع مقدس رونمایی خواهد شد. خوشبختانه در موضوع کتاب رشد بسیار خوبی داشتیم و کارهای جهادی در این حوزه توسط بنیاد صورت گرفته است.
به گفته وی، همچنین برگزاری بیش از 50 برنامه شب شعر و خاطره، برگزاری 48 نشست تخصصی با موضوع مختلف در حوزه دفاعمقدس، بازخوانی و بازسازی عملیاتهای دفاعمقدس در 31 استان کشور. تجلیل از سربازان نمونه در 31 استان کشور. حضور فرماندهان و پیشکسوتان دوران دفاعمقدس و روایت خاطرات توسط آنها، برگزاری همایش نقش زنان در دفاعمقدس، بازدید از موزههای دفاع مقدس به صورت رایگان، نکوداشت فرماندهان شهید و تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس و برگزاری جلسات نقد و بررسی کتاب سایر برنامههای گرامیداشت هفته دفاع مقدس را تشکیل میدهند.
سردار کارگر با اشاره به رونمایی از 5 عنوان کتاب صوتی با موضوع زنان در دفاع مقدس گفت: رونمایی از 3 اثر موسیقیایی، معرفی برگزیدگان جشنواره ترنم فتح، افتتاح یادمان شهدای، رونمایی از 2 عنوان کتاب معرفی و شناخت کارگردانان سینمایی دفاع مقدس با محوریت ابراهیم حاتمیکیا و رسول ملاقلی پور از دیگر برنامههای این هفته است.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره نظارت بر محتوای کتابهای دفاعمقدس گفت: نظارت بر کتابهای دفاعمقدس با مسئولیت بنیاد و همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میشود و این اولین اصل ما در این حوزه است. همچنین تلاش داریم تا از تولید کتابها در این حوزه حمایت کنیم و هرفردی در حوزه دفاعمقدس به این اداره مراجعه کند میتواند اسناد و مدارک لازم را برای نگارش کتاب در اختیار داشته باشد.
او یادآور شد: به هرحال تلاش ما برای نظارت و بررسی این است که تحریفی در عرصه دفاع مقدس صورت نگیرد. اما بههرحال آثاری وجود دارند که به ما ارجاع داده نمیشوند و دارای مشکلاتی هستند با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش میکنیم که این شرایط بهتر شود و هر روز نیز وضعیت بهتری در این باره داریم. البته مشاهده میکنیم که برخی کتابهای چاپ شده محتوای درستی ندارند چراکه براساس اسناد و مدارک نیستند. حتی برخی از رمانها واقعیات دفاع مقدس را بیان نمیکنند. مانند برخی از فیلمهای سینمایی که این شبهه را ایجاد میکنند که گویی در دفاع مقدس تنها شور وجود داشته و برنامهریزی نبوده است.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در پایان تاکید کرد: تلاش ما در بنیاد این است که با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بحث نظارت بر محتوای کتابهای دفاعمقدس را بهبود بخشیم.
نظر شما