در نشست خبری سومین همایش ملی فقه هنر مطرح شد؛
توجه به ابعاد فقهی سینما و تئاتر در سومین همایش ملی فقه هنر
یک عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: سینما به عنوان یک پدیده مهم در جامعه، دارای ابعاد فقهی است و ما باید دنبال دغدغه شرعی آن باشیم تا بتوانیم راهکار و پاسخ فقهی به مسائل مربوط به سینما و تئاتر ارائه دهیم.
آیتالله علیدوست با بیان اینکه کتابهای ارائه شده در این دو همایش، مورد تأیید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قبلی و کنونی بوده است، بیان کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر انجام کارهای فرهنگی، دستاندرکاران مدرسه اسلامی هنر این انگیزه را پیدا کردند تا سومین همایش فقه هنر را در سال جاری برگزار کنند.
این استاد حوزه با بیان اینکه کار فقها بیان ابعاد فقهی و احکام سینما و کار هنرمندان بیان حقوق آن است، ادامه داد: سینما پدیدهای مهم در جامعه است که حیات دارد و در عین حال دارای ابعاد فقهی نیز است، بنابراین باید دنبال دغدغه شرعی آن باشیم تا راهکار و پاسخ فقهی به مسائل مربوط به سینما و تئاتر ارائه دهیم. در این راستا در همایش سوم شاهد حضور پررنگ هنرمندان و دستاندرکاران هنر سینما و تئاتر کشور خواهیم بود تا دغدغه شرعی سینما بیشتر درک شود و با خیالی راحت به فعالیت سینمایی و تئاتر خود ادامه دهند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه مقالاتی که در دو همایش گذشته ارائه شد، در فضای علمی کشور بسیار اثرگذار بود، تصریح کرد: در همین رابطه تصمیم گرفته شده در ادامه آن برنامه، همایش سوم با هدف تعینات هنری و افراد و مخاطب خاص مانند فقه ادبیات، معماری و عناوین مختلف دیگر برگزار شود.
هرچقدر ابعاد کلی فقهی مسائل مشخصتر شود، قانون و مقررات شفافتری به دنبال خواهد داشت
در ادامه این همایش، سیدمحمدحسین نواب، رئیس مدرسه اسلامی هنر قم، با اشاره به تفاوت این دوره از همایش با دو دوره گذشته، تصریح کرد: در همایش اول و دوم به فقه و مسائل کلی پرداخته شد، اما در همایش سوم به ابعاد مختلف فقهی در هنر سینما و تئاتر ورود میکنیم زیرا ما در حکومتی اسلامی و شیعه زندگی میکنیم و باید این ابعاد در زمینههای مختلف در هنر سینمایی به کار گرفته شود.
نواب با بیان اینکه فقه جایگاه ویژهای در حکومت شیعه دارد، ادامه داد: بخش عمدهای از سیاستهای کشور ناظر بر فقه است و هرچقدر ابعاد کلی فقهی مسائل مشخصتر شود، قانون و مقررات شفافتری به دنبال خواهد داشت، لذا در این دوره از همایش در تلاش هستیم ابعاد فقهی سینما را بهتر مشخص کنیم.
رئیس مدرسه اسلامی هنر قم با بیان اینکه سینما در طول این 40 سال به دین اسلام و انقلاب اسلامی، ادای دِین کرده و امروز سینمای ایران، یک سینمای اخلاقی است، تصریح کرد: مسئله سانسور در سینما مسئله پیچیدهای است که از گذشته نیز وجود داشته است، و چون سانسور با دید امنیت و ارتقای فرهنگی در جامعه ایجاد شده است، باید به آن بعد فقهی داد و دست اندرکاران فقهی باید در این زمینه وارد عمل شوند.
وی ادامه داد: در این دوره از همایش برای ارسال مقاله فراخوان دادیم و علاوه بر فراخوان از اساتید فقه و اصول برای تهیه 30 مقاله علمی در موضوعات فقه، سینما و تئاتر کمک گرفتیم که بعد از داوری قرار است متن کامل آنها در یک مجموعه کتاب فاخر گردآوری شود.
نواب با بیان اینکه مهلت اسال مقالات تا نیمه اول آذرماه سال جاری است، افزود: سومین همایش ملی فقه هنر در اواخر دیماه سال جاری با حضور شخصیتهای حوزه و دانشگاه و هنرمندان و به میزبانی مدرسه اسلامی هنر قم برگزار میشود و از دستاندرکاران هنر، سینما و تئاتر هم جهت شرکت در همایش دعوت خواهد شد، همچنین در این همایش غیر از بحث تئوری و مصداقشناسی، موارد فقهی هنر و سینما از سوی متخصصان و هنرمندان مورد بحث و مشاوره قرار میگیرد.
رئیس مدرسه اسلامی هنر قم با اشاره به سرفصلهای مهم سومین همایش ملی فقه هنر ویژه هنرهای نمایشی گفت: فلسفه فقه هنرهای نمایشی، فقه رفتار و آثار در هنرهای نمایشی و همچنین تخیل و قصهپردازی و چهرهپردازی از اولیا و معصومان در هنرهای نمایشی از جمله سرفصلهای مهم این دوره از همایش است و در اردیبهشتماه سال آینده، مقالات ارسالی در قالب کتاب گردآوری خواهد شد.
نظر شما