فرهاد حسنزاده در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد:
ایده اولیه «آهنگی برای چهارشنبهها» را از بازیگر باشو غریبه کوچک گرفتم
فرهاد حسنزاده، مولف «آهنگی برای چهارشنبهها» که موضوع اصلی آن استفاده از کودکان در سینما است، میگوید: تاثیر ادبیات درباره کودکان کار به گستردگی فضای مجازی و رسانهها نیست اما میتواند تلنگر بزند و روشنگری کند و در درازمدت اثرگذار باشد.
نامزد جایزه هانس کریستین اندرسن، افزود: این کار 20 سال پیش از سوی نشر روزگار چاپ شد ولی در زمان خودش آنطور که باید دیده و مطرح نشد به همین دلیل من این کار را از نشر روزگار گرفتم و با توجه به دانش تجربیات امروزم، زبانی که به دست آوردهام و شناختی که از نوجوانان کسب کردم، بازنویسی کردم و برای چاپ به نشر پیدایش دادم.
وی با بیان اینکه مجوز این کتاب برای بزرگسالان است اما نوجوانان هم میتوانند آن را بخوانند، درباره محتوای رمان، توضیح داد: داستان این کتاب درباره زندگی پسربچهای است که ناخواسته و بدون اینکه سینما را دوست داشته باشد و فیلمی دیده باشد، وارد عرصه سینما میشود. فکر میکنم بچههایی که به این شکل وارد عرصه سینما میشوند کودکان کار هستند که علیرغم میل خودشان، بزرگترها آنها را ودار به این کار میکنند.
ادبیات میتواند تلنگر بزند و روشنگری کند
به گفته حسنزاده، داستان این رمان همزمان میشود با اتفاقهایی که در دهه 60 در دل جنگ تحمیلی در ایران رخ میدهد و دارای ماجراهای متنوعی است که از زبان دو راوی به صورت یک فصل درمیان، روایت میشود؛ یکی از راویها خود نویسنده است که نوجوان داستان را دنبال میکند و از ذهنیات و درونیات پسری که بازیگر فیلم بوده اتفاقات درون کوپه قطار و گذشته را مرور میکند و دیگری زنی که منشی صحنه و همسر کارگردان فیلم است.
نویسنده رمان نوجوان «زیبا صدایم کن» درباره اینکه امروزه توجه به کودکان کار در جامعه و فضای مجازی و ادبیات بیشتر شده، گفت: کودکان کار همیشه در کشور ما بودهاند از بچههایی که در قالیبافیها کار میکردهاند تا بچههایی که در کورههای آجرپزی و ... کار میکنند. امروزه در رسانهها و فضای مجازی، شاهد انتشار ویدئوهایی از بچههای کار هستیم، اما تاثیر ادبیات به این گستردگی نیست و نمیتواند در زمینههای اساسی و بنیادی و طبقاتی جامعه تاثیری بگذارد اما میتواند تلنگر بزند و روشنگری کند و در درازمدت اثرگذار باشد.
«قطار جک لندن» در راه است
خالق «هستی» در ادامه به کتاب دیگری که در دست نوشتن دارد، اشاره کرد و گفت: سالها پیش رمانی نوشتم با عنوان «قطار جک لندن» که هنوز منتشر نشده و میخواهم شروع به بازنویسی آن کنم. این رمان پرشخصیت و پرماجرا با مضمون مهاجران جنگ و موضوع جنگزدگی است.
حسنزاده گفت: این رمان را 15 سال پیش نوشتم و قرار بود سهجلدی شود اما طی 15 سال گذشته، کار برای بچهها فرصتی به من نداد که دو جلد دیگر آن را بنویسم. این بود که تصمیم گرفتم به سراغ همان یک جلد بروم و آن را پرداخت و بازنویسی کنم که حدود یکی دوماه وقت میبرد و حیف است رها شود.
نظر شما