رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس از تاسیس کتابخانه جامع ادبیات پایداری خبر داد. در این کتابخانه آثار به صورت دیجیتالی و کاغذی در اختیار مخاطبان قرار میگیرد.
او در پاسخ به این پرسش که تفاوت این کتابخانه با کتابخانههای تخصصی که در مراکزی مانند حوزه هنری تشکیل شده است، چیست؟ گفت: همه کتابخانهها را مراکز مهمی میدانیم که باید به آن اهتمام شود و آن چیزی که اتفاق میافتد جامعیت کار است. تصمیم داریم همه آثاری که تاکنون در زمینه دفاع مقدس منتشر شده را آنجا جمعآوری کنیم. با مکانیزمی که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاههای فرهنگی هماهنگ شده از این پس هم هر اثری در کشور منتشر شود تعدادی از آن در آنجا در دسترس خواهد بود.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در پاسخ به اینکه در گذشته کتابی مثل «دا» نقش پررنگی در بازار داشت و چرا در حال حاضر این کتابها دیگر دیده نمیشود؟ بیان کرد: ما هماکنون هم آثار پرفروشی در حوزه دفاع مقدس داریم؛ برای مثال کتاب «آب هرگز نمیمیرد» توسط انتشارات صریر منتشر شده و در پویش ملی امسال هم جزو کتابهای پرفروش کشور بوده است. آماری که ما داشتیم چیزی بالغ بر 70 هزار نسخه عرضه شده و این کتاب جزو کتابهای پرفروش بازار است اما نکته درستی است که ما باید تلاش کنیم با مخاطب ارتباط برقرار کنیم و مبتنی بر نیاز مخاطب آثاری تولید شود که خوشبختانه این اتفاق در آستانه رخ دادن است.
سردار عامری با اعتقاد بر اینکه سطح مطالعه هماکنون زیبنده کشور نیست، گفت: البته ما یک آسیب در حوزه مطالعه عمومی داریم و سطح مطالعه عمومی در کشور ما زیبنده جامعه فرهنگی ایران نیست و باید توسعه پیدا کند. البته در حوزه آثار دفاع مقدس واقعاً این نگرانی را نداریم . ولی این کار در دیگر مراکز فرهنگی که بخشی تلاش میکنند آثاری را تولید کنند این آثار فاخر به لحاظ صنعتی توزیع نمیشود . «دا» به دلیل اینکه از سوی رسانهها به خوبی پرداخته شد بیشتر معرفی و مردم به آن مراجعه کردند . ما نیازمند این هستیم که پیوندی از سوی کتاب و رسانه اتفاق بیفتد تا این کتابها به خوبی معرفی شوند.
نظر شما