جمعه ۱۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۰
افتراق در میان امت اسلامی چگونه پدید آمد؟

کتاب «ماجرای گفتگوی آرام میان عالم شیعی و وهابی» تألیف سید محمد حسینی قزوینی، ترجمه موسی دانش منتشر شد.


به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در پیشگفتار کتاب نویسنده به این موضوع می‌پردازد که یکی از مهم‌ترین اتفاقات پس از رحلت پیامبر اسلام (ص) ظهور فرقه‌های متعدد و گرایش‌های گوناگون در جامعه اسلامی بوده است؛ فرقه‌هایی که هریک مدعی حقانیت خود و باطل بودن دیگر فرقه‌هاست. این تفرقه‌ها و اختلافات در طول تاریخ، در مواردی به تکفیر و مباح دانستن خون برخی از مسلمانان منجر شده است.

البته این اختلافات از نگاه رسول گرامی اسلام (ص) دور نمانده و پیامبر رحمت از ایجاد فرقه‌های متعدد و انحرافات فراوان در درون دنیای اسلامی خبر داده بودند. برای مثال یکی از معروف‌ترین روایاتی که محدثان شیعه و اهل سنت در این باره نقل کرده‌اند، حدیث «افتراق» است که به روشنی از تقسیم شدن امت اسلامی به هفتاد و سه فرقه و گمراهی هفتاد و دو فرقه و نجات تنها یک فرقه، خبر داده است.

کتاب پیش رو در پاسخ به گفتگوی آرام، به قلم یکی از متفكران وهابی به نام دکتر غامد، استاد دانشگاه امّ القری در مکّه مکرّمه، نگاشته شده است.

گفتگوی آرام، مجموعه ای از گفتگوها و نامه‌هایی است که میان دکتر قزوینی و دکتر غامدی در مدت سه سال ردّ و بدل شده است. دکتر غامدی این مجموعه را پس از تحریف و حذف و اضافه‌های بسیار به نفع مذهب خود با عنوان یادشده چاپ و منتشر می‌کند. از این رو، دکتر قزوینی در ردّ کتاب یادشده، تمامی گفتگوهای انجام شده و نامه‌هایی را که میان دو طرف ردّ و بدل شده با کمال دقت و امانت داری با عنوان ماجرای گفت‌وگوی آرام، تدوین و منتشر کرده است.
 



این کتاب به صورت مستدل و مستند، نادرستی دیدگاه‌های وهابیان درباره شیعه را آشکار کرده است و اطلاعات ارزشمندی به خوانندگان ارائه می‌کند.

در این کتاب به دیدگاه قرآن کریم درباره فرقه‌ها اشاره کرده و بیان کرده است: «قرآن کریم اصحاب را به دو گروه تقسیم می‌کند: گروهی از آنان را ستایش می‌کند و گروهی دیگر را نکوهش. انسانی که پیش داوری نداشته باشد و قلبش از هرگونه غرض‌ورزی پاک باشد، خود به خود پی می‌برد که باید به این گروه احترام بگذارد. لیکن داوری درباره عموم صحابه ایجاب می‌کند که همه آیات قرآنی را که درباره ایشان نازل شده است بررسی کنیم؛ زیرا در قرآن حکیم آیاتی به چشم می‌خورد که به روشنی نشان می‌دهد، گروه‌هایی از صحابه هستند که در اخلاق، خصلت‌ها، رفتار و کردار با گروه پیشین ناسازگاری دارند؛ همانند منافقان که رسول خدا (ص) را در طول زندگی‌اش رنج دادند.

از این رو چنانچه منافقان، گروهی اندک و غیر تأثیرگزار بودند، به طور حتم قرآن تا این اندازه به آن‌ها توجه نمی‌کرد.»

کتاب «ماجرای گفتگوی آرام میان عالم شیعی و وهابی» تألیف سید محمد حسینی قزوینی، ترجمه موسی دانش در 567 صفحه به بهای 64 هزارتومان توسط بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی منتشر شده است.  
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها