رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه هرات عنوان کرد:
ایران، افغانستان و تاجیکستان باید پاسدار زبان و ادبیات فارسی باشند
وابسته فرهنگی ایران در هرات، نشست «بررسی زبان وحدت و همدلی در بیان برخی از شعرای پارسیگو» را در سالن اجتماعات این نمایندگی برگزار کرد.
رضاییدستجردی، وابسته فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات در این رابطه گفت: در این مراسم از اساتید و پژوهشگران زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای دولتی و خصوصی، ادبا و فرهنگدوستان دعوت شده، تا گفتمان وحدت و همدلی در بیان شاعران زبان فارسی بررسی شود.
وی افزود: اگر ما دین اسلام را دین خاتم و پیامبر اسلام (ص) را پیامبر خاتم بدانیم، یقینا شروع و سر آغاز این رحمت الهی برای مسلمین، که همانا پیوند وحدت و مودت است، با میلاد مبارک ایشان آغاز شد.
رضاییدستجردی تأکید کرد: باید با تأسی به رسول گرامی اسلام که در حقیقت برای وحدت و همدلی و کامل نمودن مکارم اخلاقی مبعوث گردیده، وحدت و همدلی را حفظ و اعمال و کردار آن حضرت را سرلوحه زندگی مان قرار دهیم.
احمد غنی خسروی، رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه هرات نیز در حاشیه این نشست گفت: زبان فارسی دری متعلق به یک حوزه زبانی بسیار بزرگ است و سه کشور بسیار بزرگ مالکین این زبان میباشند و هر سه کشور ایران، افغانستان و تاجکستان باید پاسدار این زبان و ادبیات باشند.
وی افزود: برگزاری چنین محافل و بحث و تبادل نظر فرهنگیان، ادبا، شعرا و نویسندگان دو کشور باعث نزدیکی ملتها شده و زبان و ادبیات ما را تقویت بخشیده و غنیتر میسازد.
ادبا، نویسندگان و فرهنگیان هرات با اشاره به هفته وحدت، بر برادری و اخوت بین مسلمانان تأکید نموده و میگویند: دشمنان اسلام در راستای ایجاد اختلاف و نفاق بین مسلمانان سرمایهگذاریهای بسیار سنگین از طریق رسانهها، انتقال فرهنگها و تربیه و تسلیح گروههای تروریستی تحت نام اسلام، انجام دادهاند.
در این نشست ادبا و شاعران هراتی قطعههای ادبی و اشعارشان را پیرامون وحدت، همدلی و میلاد پیامبر مکرم اسلام(ص)، به سمع و نظر حاضرین رساندند.
نظر شما