توضیحات معاون شرکت پست درباره افزایش تعرفهها و میزان تخفیف پست کتاب؛
شرکت ملی پست آماده تمدید تفاهمنامه با خانه کتاب است
حسین غضنفری، از تداوم تخفیف 30 درصدی پست کتاب خبر داد و با اشاره به مفاد تفاهمنامه با خانه کتاب، هزینه پست کتاب را مشمول تغییر تعرفههای پستی دانست.
وی ادامه داد: شرکت پست درحال حاضر 30 درصد تخفیف برای پست پیشتاز ویژه سامانه «پست کتاب» لحاظ میکند که بیشترین میزان تخفیف در تعرفههای پستی است و ما همچنان به تفاهمنامه با خانه کتاب وفادار هستیم.
معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست با اشاره به نامه ارسالی خانه کتاب، بیان کرد: مدیران موسسه خانه کتاب باید هرچه سریعتر برای تمدید تفاهمنامه مذاکره را آغاز کنند؛ چراکه شرکت ملی پست بهعنوان یک نهاد دولتی باید پاسخگو باشد.
غضنفری با بیان این مطلب که شرکت ملی پست با تمدید تفاهمنامه بالاترین درصد نرخ تخفیف را برای کتاب حفظ میکند، تاکید کرد: ارائه سرویسهای پایه برای شرکت ملی پست ضرر محسوب میشود اما با این وجود آمادگی داریم 30درصد تخفیف را به فعالان حوزه نشر اعمال کنیم.
وی درباره اینکه با وجود وفاداری شرکت پست به تفاهمنامه اهالی نشر و کاربران سامانه پست خانه کتاب از افزایش تعرفههای گلایهمند هستند، افزود: تعرفههایی که پیشتر اعمال میشد، مربوط به سال 1395 بود و مصوبه نرخنامه جدید بعد از گذشت 10 ماه و طی فرآیند قانونی در آذرماه سال جاری نهایی شده است.
به گفته غضنفری، بنابراین با توجه به نرخنامه جدید و افزایش تعرفهها و براساس بند 2 ماده 4 تبصره 5 تفاهمنامه مشترک موسسه خانه کتاب و شرکت ملی پست، مبنی براینکه «در صورت تغییر تعرفههای پستی نرخهای جدید محاسبه و از طرف قرارداد اخذ خواهد شد» تعرفهها نیز افزایش پیدا کرده است.
معاونت فنی و بازرگانی شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به گلایه درباره افزایش نرخ تعرفههای پستی به تاثیرپذیری شرکت ملی پست به افزایش قیمت حاملهای انرژی اشاره و بیان کرد: صنعت پست به شدت وابسته به سوخت، حمل و نقل و نیرویانسانی است. اگر تورم در این سه حوزه را از سال 1395 محاسبه کنید، میبینید که در مقابل متوسط افزایش نرخ تعرفهها که نزدیک به 15 درصد است، افزایش قابل توجهی نیست.
غضنفری با بیان اینکه ارائه سرویس به خانه کتاب در ردیف خدمات پایه محسوب میشود که کاملا زیانده است، بیان کرد: ارائه خدمات ازجمله به فعالان حوزه نشر در ردیف ماموریتهای حاکمیتی محسوب میشود که تنها دلیل برای تداوم این خدمات است.
وی ادامه داد: شرکت ملی پست از سوی سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در جریان افزایش تعرفهها به شدت تحت فشار بود. بسیاری بر این تصور بودند که افزایش نرخ تعرفهها متاثر از افزایش قیمت اخیر سوخت بود، درحالیکه این دو موضوع، ارتباطی به یکدیگر ندارند؛ چراکه کارگروه سازمان تنظیم بازار یک ماهونیم قبل از اعلام افزایش قیمت سوخت، افزایش تعرفههای پستی را مصوب کرده بود.
غضنفری گفت: افزایش متوسط 15 درصدی تعرفهها مربوط به نرخنامه سازمان تنظیم مقررات است که از 31 شهریورماه پیادهسازی شد و بعد از مصوبه سازمان حمایت در آذرماه با اصرار سازمان حمایت حتی نرخنامه پست را کاهش دادیم؛ بهویژه در سرویسهای پایه. از سوی دیگر براساس نرخنامه همه سرویسهای ما 15 درصد افزایش نداشتند.
وی افزود: نرخ خدمات پست به عوامل مختلفی مانند میزان مسافت بستگی دارد. بهعنوان مثال ناشران برای ارسال بسته به مقاصد نزدیک از راهکارهای دیگری غیر از پست استفاده میکنند و بهتعبیر دقیقتر با وجود نرخ پایینتر، خودپستچیگری میکنند؛ درحالیکه برای ارسال بستههای پستی به مناطق دورافتاده که شاید در نرخنامه جدید مشمول بالاترین افزایش قیمت شده از خدمات پست بهره میبرند و اینجاست که از افزایش نرخ پست گلایهمند میشوند.
معاون فنی و بازرگانی شرکت ملی پست، در واکنش به این نکته که شبکه ضعیف توزیع کتاب دلیل اصلی تمایل بیشتر ناشران به استفاده از خدمات پست برای ارسال کتاب به مناطق دورافتاده است، گفت: وظیفه ما است که در این زمینه خدمات داشته باشیم؛ بحثی درباره این موضوع وجود ندارد اما سوال اینجاست که چرا در ارسال بستههای درونشهری که نرخ تعرفه پایینتر است ناشران به خودپستچیگری دست میزنند؟!
نظر شما