رییس اتحادیه چاپخانهداران استان گلستان در گفتوگو با ایبنا:
فرآیند تخصیص کاغذ به ناشران و مطبوعات باید تغییر کند
رییس اتحادیه چاپخانهداران استان گلستان معتقد است: اگر جلوی خروج کارهای چاپی از استان را بگیریم، فضای بیشتری برای ایجاد اشتغال و رونق صنعت چاپ گلستان فراهم می شود.
وی افزود: طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در سال 71 مجوزگیری در حوزه چاپ، خاص است و ابتدا باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز بدهد و سپس پروانه صنفی بگیریم. مولفههایی توسط این وزارتخانه برای مجوزهای اولیه تعریف شده است ولی آنچه که روی کاغذ آمده محقق نشده و بر اساس نیاز و سفارش و مانند آن مجوزها صادر میشود.
یکی از مشکلات صنعت چاپ تهیه مواد اولیه است
سلیمانی معتقد است که یکی از مشکلات صنعت چاپ تهیه مواد اولیه است که بعد از افزایش قیمت ارز با توجه به اینکه بسیاری از مواد اولیه آن از خارج کشور تامین میشد، بالا رفت. این امر باعث شده که چاپخانهداران نوسانات زیادی را تجربه کرده و سفارشات ما بالغ بر 80 در صد کاهش یافته است.
رئیس اتحادیه چاپخانهداران استان گلستان افزود: یکی دیگر از عواملی که ما را رنج میدهد، این است که واحدهای جدیدی که به آنها مجوز داده میشود، ماشینآلاتی وارد میکنند که در استان موجود است که این امر ممکن است به تعطیلی واحدهای دیگر بینجامد.
وی با بیان اینکه امروزه شاهد ورود ماشینآلات مستعمل از استانهای دیگر به گلستان هستیم، اضافه کرد: از ورود سرمایهگذاران با ماشین آلات بهروز و جدید که در بخش بستهبندی وارد شوند، استقبال میکنیم.
چرا چاپخانههای استان کم کار یا بیکار هستند؟
سلیمانی ادامه داد: مدتی است که گفته میشود که به ناشران و مطبوعات کاغذ یارانهای میدهند. سوال من این است که آن کاغذ کجاست؟ آیا مستقیم به دست مطبوعات و نشریات میرسد؟ اگر کاغذ به دست آنها میرسد، چرا چاپخانههای استان کمکار یا بیکار هستند؟!
رییس اتحادیه چاپخانه داران استان گلستان با اشاره به اینکه عدم دخالت دولت در بخش خصوصی جلوی بسیاری از مشکلات ما را میگیرد، گفت: اگر ما را به عنوان صنف حمایت کنند، میتوانیم مشکلات خود را برطرف کنیم. استان گلستان از لحاظ ماشینآلات چاپ نسبت به دیگر استانها عقبتر است ولی از نظر توانایی چیزی نسبت به بقیه کم نداریم و همین الان هم میتوانیم نیاز استان را برآورده کنیم اما متاسفانه حمایت نمیشویم.
وی در خصوص حمایت از مطبوعات افزود: دولت میتواند کاغذ را به چاپخانههای شاخص استان که توانایی دارند، سوق دهد و البته نظارت خود را بر کار ناشر و مطبوعات بیشتر کند.
باید فرآیند تخصیص دادن کاغذ به ناشران و مطبوعات عوض شود
سلیمانی ادامه داد: باید فرآیند تخصیص دادن کاغذ به ناشران و مطبوعات را عوض کرده و در این زمینه از وابستگان به این صنعت نظرخواهی شود.
رییس اتحادیه چاپخانه داران استان گلستان اضافه کرد: زمانی عنوان «چاپ» در کنار نان و آب میآمد و این امر نشان میدهد که بدون چاپ زندگی مختل میشود بنابراین باید به این صنعت که این روزها حال خوشی در استان دارد، توجه نشان داد. نیروهای صنعت چاپ در استان بالغ بر سه هزار نفر بوده که نیمی به صورت مستقیم و نیمی هم به صورت غیرمستقیم فعالیت میکنند و اگر از آنها حمایت نشود، کارفرمایان ناچار به تعدیل نیرو میشوند.
وی با اشاره به اینکه کارگروه اقتصاد استان باید در این زمینه تصمیم گرفته و مصوبهای بگذراند که اوضاع چاپخانهها بدتر از این نشود، اظهار کرد: باید مصوب شود که حداقل کارهای چاپی ادارات، به خارج از استان نرود، زیرا توانایی برطرف کردن نیازها در استان وجود دارد. ذیحسابهای ادارات هم میتوانند مصوب کنند که هر فاکتوری غیر از فاکتور چاپخانههای استان را قبول نکنند.
فعالان در صنایع بستهبندی سری به چاپخانههای استان بزنند
سلیمانی همچنین از کسانی که در استان صنایع بستهبندی دارند، در خواست کرد که سری هم به چاپخانههای استان بزنند، زیرا توانایی برطرف کردن نیازها در حال حاضر در گلستان موجود است.
وی در این باره گفت: ماشین آلات ما در این زمینه نیمه اتوماتیک بوده و میتوان کار بستهبندی مانند دستمال کاغذی، انواع پودرهای شوینده، لامپ و غیره را انجام میدهیم اما اگر ما را باور کنند، میتوانیم نیازهای استان را برآورده کنیم. در صنعت چاپ استان ممکن است محدودیتهایی وجود داشته باشد، اما زمانی که کار باشد و اعلام نیاز شود، ما هم میتوانیم خود را به دستگاههای بهروز و جدید تجهیز کنیم.
نظر شما