طی مراسمی با حضور مسولان شهرستان بجنورد، از دو کتاب «شوق نامه» نوشته هادی بیدکی و «ئاری دل» نوشته جواد رمضانیان، رونمایی و از نویسندگان این دو کتاب تجلیل شد.
وی افزود: این شاعر سه حکومت سلسه صفوی، افشاری و زندی را درک کرده و کلیات اشعاری از او به سه زبان کرمانجی، فارسی و ترکی باقی مانده که این اشعار در انواع ادبی و قالبهای شعری متنوعی سروده شده است.
نویسنده کتاب «شوق نامه» گفت: جلد اول این اثر شامل منظومه کرمانجی شوق نامه، جلد دوم دربردارنده اشعار فارسی و جلد سوم مشتمل بر باقی اشعار کرمانجی است.
وی در خصوص نام ابن غریب هم عنوان کرد: نام ابن غریب مانند بسیاری از شاعران گمنام دقیقا معلوم نیست، اما او خود را بارها در اشعارش با تخلص شعری «ابن غریب»، «غریبی»، «غریب» و «ابن غریبی» شناسانده است.
بیدکی در خصوص زمان تولد و فوت ابن غریب افزود: دقیقا معلوم نیست که این شاعر در چه سالی به دنیا آمده و در چه تاریخی درگذشته است، اما او از یک سو در یکی از ابیات مخمس کرمانجی اشاره کرده که عمرش از شصت سالگی گذشته است.
جلد اول این کتاب توسط انتشارات «بیژن یورد» در 187 صفحه در سال 1398 به چاپ رسیده است.
جواد رمضانیان نویسنده کتاب «ئاری دل» نیز به خبرنگار ایبنا گفت: این کتاب شامل مجموعه اشعار کرمانجی است که در 169 صفحه و توسط انتشارت «بیژن یورد» بجنورد در سال 1398 به چاپ رسیده است.
نظرات