شنبه ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۹
مجموعه شعر «خیره‌گی» رونمایی شد

آیین رونمایی از مجموعه شعر «خیره‌گی» سروده فرزانه کارگرزاده با حضور قاسم آهنین‌جان، بهمن ساکی و بهنود بهادری در کتابفروشی محام اهواز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان، قاسم آهنین‌جان، شاعر پیشکسوت خوزستانی در آیین رونمایی از کتاب «خیره‌گی» اثر فرزانه کارگرزاده در سرای هنرمندان کتابفروشی محام اهواز، ضمن تبریک به این شاعر جوان برای تولید و عرضه اولین اثر هنری خود به جامعه، گفت: وقتی شاعری چون مولانا با صناعت ادبی به تنهایی و چراهای ما پاسخ می‌دهد در اشعار امروز نیز باید تلاش کنیم مفاهیم نو را در قالب‌های واقعی بگنجانیم.

وی توجه به اسم کتاب را یکی از ویژگی‌های مثبت آن دانسته و توضیح داد: خیرگی به معنی رودرو و در چهره است که در ادبیات کهن معنای بیهودگی می‌دهد اما هر دو امکان در این کتاب ایجاد شده است و به عنوان اولین کار نباید انتظار شاهکار داشته باشیم هرچند چاپ اول کتاب می‌تواند سکوی پرتاب برای تولیدآثار قویتر باشد اما باید منتظر ضعف‌ها باشد.
 

این شاعر جسارت و شجاعت کارگرزاده را ستود و گفت: بیرون دادن مجموعه شعر کار دشواری است و شاعر جوان توانسته با استفاده از حدیث نفس و پرهیز از گنده گویی اشعار کوتاه عمیقی را بسراید.

آهنین جان نیاز به ساختار منسجم تر را یکی از عناصر اصلی در شعر برشمرد و اضافه کرد: این مجموعه نیاز به ساختار ورزش ذهنی دارد که در یک فرآیند کوتاه حاصل نمی‌شود و هرچند شاعر در اشعار کوتاهش اشاره زیادی به مناطق ایران دارد.

بهمن ساکی شاعر و منتقد ادبی هم در این آیین با ابراز خرسندی از اضافه شدن کتاب ارزشمندی به جامعه زنان، گفت: نمی‌توانیم کتابی از یک زن انتخاب کنیم اما به مساله تاریخی زن توجه نداشته باشیم، زن اجتماعی تفاوت زیادی با زن تاریخی دارد.

وی افزود: کتاب شعر زنان داده‌های زنانه در آن است و زیبا شناسی زنانه نگر، زاویه چشم زن‌ها را با مردها متفاوت می‌کند که آن‌ها  به سوی نور و روشنایی رفته  اما مردها سریع به سوی قدرت می‌روند.

ساکی با اشاره با عنوان کتاب که از کلمه «خیره‌گی» استفاده کرده است، تصریح کرد: حرف «ه» کاربردش در زبان فارسی در شعر خیلی کم و در نثر کمتر است و کلمه خیره‌گی بدون «ه» معنای سرکش نهفته و مستقل مفهوم شخص است اما وقتی حرف «ه» را اضافه می‌کنیم، این دو کلمه از دو فرهنگ متفاوت در زبان فارسی خوب نشان داده شده است. شاعر در اینجا  دنبال نگریستن نیست بلکه به دنبال شورش است که در کلمه خیره‌گی در معنای زن اجتماعی گنجانده شده است.

وی شعر را محصول رنج بشری بیان کرد و گفت: هر هنری محصول رنج بشر است و انسان برای رهایی از تالمات درونی به هنر پناه می‌برد. و رنج در اشعار زن‌ها بسیار دیده می‌شود.

بهنود بهادری یکی دیگر از کارشناسان شعر استان گفت: سبک کتاب بیانگر این است که شاعر راه جدی را دنبال می‌کند و آثار کوتاه و ایده پرداز هستند و متن کتاب توانسته همانند گل خودش را در ذهن مخاطب بازکند.

وی ادامه داد: کلیات اشعار کتاب قابل حزن و اندوه هستد .افسردگی در شعر بر دو نوع پنهان و عیان دلالت دارد. شاعر در اشعارش از عناصر طبیعی بیشتر استفاده کرده و به تعریف افراد کمتر پرداخته است.  

این منتقد ادبی اتفاقات را دریافت شخصی شاعر دانسته و بیان می‌کند: شاعر بدون زمان و مکان است و شعر را روایت نمی‌کند، قطعات کوتاه ایستایی هستند.

فرزانه کارگرزاده نویسنده کتاب «خیره‌گی» با بیان اینکه پدرش مشوق اصلی اش در این راه دانست، اذعان کرد: پدر مرحوم من علاقه زیادی به شعر و هنر نشان می‌داد و از دوران کودکی با حمایت ایشان نوشتن را آغاز کردم و دیگر عامل موثر عضویت در کانون آینده نگری شرکت در جلسات مستمر شعر و ترانه به صورت جدی بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها