در پی شیوع کرونا و حفظ سلامت شهروندان آئین اختتامیه معرفی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر که قرار بود اسفندماه سال جاری برگزار شود، به تعویق افتاد.
به گفته ابراهیم حیدری دبیر شهرهای خلاق و فرهنگ و هنر داوری مرحله اولیه این رویداد بهمنماه انجام شده است و بنابر شیوع کرونا زمان برگزاری آئین اختتامیه بهتعویق افتادهاست.
در نخستین دوره برنامه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، ۳۷۰ شهر مشارکت داشتند.
فراخوان این رویداد نیمه تیرماه سال ۱۳۹۸ در ۹ حوزه فرهنگ وهنر منتشر شد. مجموعا ۲۴۰۰ ساعت کارگاه آموزشی برنامهریزی فرهنگی برای ۱۲۰۰ نفر در سی و یک مرکز استان کشور با حضور سه نماینده از هر شهر برگزار شد.
با آموزش از شهرهای مختلف برای شناسایی ظرفیتهای بومی و محلی و جلب مشارکت سازمانهای همکار، در نهایت ۳۷۰ شهر مجموعه برنامهها و طرحها ایدههایشان در عرصه خلاقیت فرهنگی وهنری را به دبیرخانه مرکزی ارسال کردند.
بر اساس فراخوان هر شهر در سه رشته مجاز به شرکت در رقابت بود. گروههای نهگانه هنری برای بهرهگیری حداکثری از ظرفیتهای فرهنگی وهنری شهرها در رقابت شهرهای خلاق فرهنگ و هنر دیده شده است.
بخشهای مختلف این رویداد شامل؛ هنرهای تجسمی ازجمله خوشنویسی، نقاشی، نگارگری، سفال و سرامیک، منبتکاری، نساجی، گرافیک، مسجمهسازی و گرافیک، هنرهای نمایشی شامل تعزیه، تئاتر، نمایش خیابانی و میدانی، نمایش آیینی و سنتی، نمایشنامه و نمایش ، موسیقی، مد و لباس، صنایع سنتی، ادبیات، رسانه و مطبوعات و بازیهای رایانهای، سینما و صنعت بستهبندی و چاپ میشود.
شبکه شهرهای خلاق فرهنگ وهنر با هدف برنامهریزی برای توسعه پایدار، مشارکتی و مبتنی بر رویکرد آمایشی در شهرها و مناطق فرهنگی ایران، کشف، جذب، و پرورش فعالیتها و حمایت از پیشنهادهای نو، خلاقانه، اثربخش، و پایدار بومی، ساماندهی و بهرهگیری از امکانات و ظرفیتهای فرهنگی و هنری در سطح محلی و بومی مبتنی بر فرهنگ ایرانی ـ اسلامی، تمرکززدایی در امور فرهنگی و هنری و تقویت ظرفیتهای مردمی در فرهنگ، تبادل تجربهها و دانش بومی در میان شهرهای مختلف ایران و توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و کمک به بهبود کسبوکارهای فرهنگی هنری و صنایع خلاق توسط معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری نهادها و دستگاههای مرتبط مثل کمیسیون ملی یونسکو و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور راهاندازی شده است.
نظر شما