یکشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۰
کرونا پای «آژاکتاب» را هم به فضای مجازی باز کرد

تجربه‌های جدیدی در فضای مجازی در ایام کرونا داشتم؛ با تشکیل گروه‌های مجازی کتاب‌‌ها را انتخاب و مطالعه می‌کنم و در مورد دیدگاهم با دوستان و علاقه‌مندان بحث و گفت‌وگو می‌کنیم.

منصور خانی، برگزیده ششمین جشنواره تجلیل از مروجان کتابخوانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درخصوص فعالیت‌های ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی در تاکسی خود با توجه به ایام کرونا گفت: در بهمن‌ماه سال گذشته که همه مردم درحال تدارکات شب عید خود بودند تا عید نوروز را جشن بگیرند، با رسیدن خبر شیوع ویروس کرونا در ایران و فوت چندین نفر بر اثر ابتلا به این ویروس، چنان غافل‌گیر شدیم که به جرات می‌توان گفت تا پایان اردیبهشت سال جاری حتی پایمان را از خانه بیرون نگذاشتیم و پریشان‌احوال در پی معادلات شب عید بودیم که همگی نقش برآب شده‌بود.
 
وی افزود: اما پس از اردیبهشت ماه، زمانی‌که به‌قولی؛ کفگیرمان به ته دیگ خورد بود و کرونا هم حاضر نبود دست از سر ما بردارد، با هزار هراس از این ویروس جهانی مشغول به فعالیت دوباره شدیم؛ فعالیتی که تحت تاثیر کرونا بسیار تغییر کرده‌بود؛ یعنی تمام جهان و کسب و کارها از این ویروس منحوس متاثر شد و طبیعتا فعالیت‌های ترویج کتاب‌خوانی «آژاکتاب» نیز از این جریان بی‌تاثیر نبود؛ به‌گونه‌ای که حتی دیگر هیچ مسافری جرات نمی‌کرد که وقتی طبق عادت همیشگی‌ام به او شکلات تعارف می‌کنم، بردارد.
 
خانی بیان کرد: تقریبا یک ماهی دست و پا شکسته مشغول فعالیت ترویج کتاب‌خوانی در ماشین بودم؛ اما همانطور که می‌دانید ترویج کتاب مستلزم گفت‌وگو و بده بستان کتاب است و با توجه به شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا این کار کمی سخت و گاهی غیرممکن بود؛ چراکه حفظ سلامتی مسافران و آرامش خیال آن‌ها برای من اولویت داشت.
 
برگزیده ششمین جشنواره تجلیل از مروجان کتابخوانی درخصوص فعالیت‌های آنلاین خود در فضای مجازی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی گفت: در ایام کرونا نسبت به گذشته در بحث ترویج کتاب‌خوانی کم‌کارتر شده‌ام؛ اما همچنان با پخش کتاب‌های صوتی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و گفت‌وگو درباره کتاب‌ها سعی می‌کنم که باز هم مردم را به کتاب و کتاب‌خوانی علاقه‌مند کنم.
 
وی ادامه داد: تجربه‌های جدیدی در فضای مجازی در ایام کرونا داشتم؛ با تشکیل گروه‌های مجازی کتاب‌‌ها را انتخاب و مطالعه می‌کنم و در مورد دیدگاهم با دوستان و علاقه‌مندان بحث و گفت‌وگو می‌کنیم تا به نتیجه برسیم. همچنین کتاب‌هایی که خوانده‌ام را با دیگران به‌همراه توضیح مختصری به اشتراک می‌گذارم تا مخاطبان بیشتری بتوانند از محتوا و موضوع اثر بهره‌مند شوند.
 
به گفته این مروج کتاب‌خوانی، ترویج کتاب و فرهنگ مطالعه محدود به ایام خاصی نیست؛ چرا که انسان باید در هر زمان و هر حالتی کتاب بخواند و این فرهنگ را نیز ترویج کند. هراندازه بیشتر مردم را به این فرهنگ ارزشمند دعوت کنیم، باز هم کم است؛ از نظر من با توجه به این خانه‌نشینی اجباری که گریبانگیر همه شده‌است، با تشویق دیگران به کتاب‌خوانی می‌توان به بهترین و درست‌ترین نحو ممکن از زمان خود بهره‌ ببریم.
 
وی با اشاره به اقدامات بهداشتی خود برای ضدعفونی کتاب‌ها و ترویج آن به مسافران آژاکتاب بیان کرد: به‌دلیل اینکه طرح جلد و جوهر نوشته‌های کتاب در برابر الکل آسیب‌پذیر هستند و با ضدعفونی‌کردن مستقیم آسیب می‌بینند، گاهی اوقات به شکل غیرمستقیم با اسپری الکل و قراردادن کتاب‌ها در معرض نور خورشید سعی می‌کنم پروتکل‌های بهداشتی را برای آرامش خیال مخاطب رعایت کنم و البته دیگران را نیز تشویق می‌کنم تا کتاب‌ها را با دست‌کش دست بگیرند و تورق کنند.
 
این مروج کتابخوانی ضمن درخواست خود از مسئولان و نهادهای ذی‌ربط درخصوص ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی گفت: پیش از پیشنهاد و درخواست از مسئولان به تمام فعالان و مروجان حوزه کتاب و کتاب‌خوانی خداقوت می‌گویم که با حداقل‌ترین امکاناتی که دردسترس دارند، به فعالیت خود ادامه می‌دهند.
 
وی ادامه داد: از مسئولانی که در این زمینه دستی بر آتش دارند، خواهش می‌کنم توجه که بیشتری به مروجان کتابخوانی در سراسر داشته باشند و از آن‌ها حمایت کنند. گاهی اوقات یک خداقوت کوچک چنان انگیزه‌ای در این فعالان ایجاد می‌کند که میلیاردها پول نمی‌تواند چنین کاری بکند. همچنین یکی از اصلی‌ترین اقداماتی که می‌تواند در این زمینه شکل بگیرد، این است که تدارکاتی صورت بگیرد تا مروجان کتاب‌خوانی با مسئولان به‌طور مستقیم در ارتباط باشند، از مشکلات و دغدغه‌های آن‌ها باخبر شوند و با کمک و توصیه‌های کارساز و اثربخش سطح کیفی فعالیت ترویج کتابخوانی را ارتقاء ببخشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها