پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۲
بهترین آثار داستانی و غیرداستانی 2020 به انتخاب تایمز / از باراک اوباما تا مگی اُفارل

هر ساله و با نزدیک شدن به پایان سال میلادی مجلات و روزنامه‌های مختلف خارجی فهرستی از بهترین آثار داستانی، غیرداستانی، و ادبیات کودک چاپ‌شده در آن سال را معرفی می‌کنند. در این مطلب نگاه کوتاهی به بهترین‌های مجله تایمز در حوزه کتب داستانی و غیرداستانی خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از نیویورک‌تایمز، ویراستاران مجله تایمز در بخش کتاب و فرهنگ آثار موردعلاقه خود در سال 2020 را معرفی کردند.
 
بهترین آثار داستانی و غیرداستانی 2020 از نگاه مجله تایمز به شرح زیر است:
 
«انجیل کودکان» نوشته لیدیا میلت
در یک تعطیلات چند خانواده در خانه‌ای تابستانی در کنار دریاچه زمان خوبی را سپری می‌کنند. والدین اهمیتی به امور فرزندانشان نمی‌دهند. وقتی طوفانی بزرگ از راه می‌رسد و فرزندان در شهر هستند والدین اهمیتی به این موضوع نمی‌دهند و ترجیح می‌دهند وقت خود را در خانه و به نوشیدن الکل سپری کنند. لیدیا میلت یک بار در میان نامزدهای پولیتزر هم قرار گرفته است.

«همنت» نوشته مگی اٌفارل
هشتمین داستان اُفارل با مرگ پسر یازده ساله ویلیام شکسپیر آغاز می‌شود و ارتباط پدر و مادر این کودک را نشان می‌دهد. اُفارل می‌گوید پیش از «همنت» سه کتاب دیگر نوشت تا «همنت» را ننویسد. علاقه‌اش به هملت در دوره نوجوانی شکل گرفت. خودش درباره نگارش کتاب گفته است: «در مدرسه معلم انگلیسی به اسم آقای هندرسون داشتم. اگر او نبود و بدون درس‌هایی که در نوجوانی از ادبیات به من آموخت قطعا هیچ کتابی به خصوص «همنت» را نمی‌نوشتم.» داستان «همنت» در میان نامزدهای جایزه بوکر و جایزه کتاب «گاردینِ» امسال هم قرار داشت.
 
«شماس کینگ کونگ» نوشته جیمز مک‌براید
سپتامبر سال 1969 است که شماس یک کلیسا به به قاچاقچی مواد مخدری شلیک می‌کند و او را به قتل می‌رساند. همه از جمله خود شماس از این اتفاق شوکه شده و دلیل آن را نمی‌فهمند. در نهایت مک‌براید، برنده جایزه کتاب ملی آمریکا در صفحات آخر خواننده را با صحنه‌های عجیبی از گذشته روبه‌رو می‌کند و از راز داستان پرده برمی‌دارد.
 
«دره جاده مخفی» نوشته رابرت کالکر
دان و میمی گالوین دوازده فرزند دارند و الین فرزندشان در سال 1945 به دنیا آمد. هوش و چهره زیبا در این خانواده موروثی بود اما گویا بیماری روانی هم در این خانواده سابقه دارد. تا سال 1970 میلادی شش فرزند دچار اسکیزوفرنی می‌شوند. نویسنده داستان خانواده گالوین را با عطوفت و همدردی روایت می‌کند و همزمان در مورد پیشرفت روش‌های درمانی اسکیزوفرنی نیز تحقیق می‌کند.
 
«مرثیه‌های وطن» نوشته ایاد اختر
هر از چندگاهی با چنین داستانی روبه‌رو می‌شویم که بسیار هوشمندانه است. ایاد اخترِ برنده پولیتزر ما را با شخصیتی هم‌نام خود آشنا می‌کند که در دهه 1990 میلادی مهاجری پاکستانی در آمریکا است. پدر این شخصیت خیالی که دقیقا شرایط خود نویسنده را دارد پزشک و در حال درمان بیماری قلبی دونالد ترامپ است. «مرثیه‌های وطن» در میان نامزدهای مدال کارنگی در سال جاری هم بود.
 
«نیمه ناپدیدشده» نوشته بریت بنت
زندگی دوقلوهای رنگین‌پوستی که در شانزده سالگی تصمیم می‌گیرند جامعه کوچک مردم سیاه‌پوست را ترک کنند و زندگی جدیدی برای خود بسازند. کمی بعد که با مشکلات جدیدی روبه‌رو می‌شوند یکی از دوقلوها به خانه می‌گردد و دیگری هویت جدیدی برای خود به عنوان یک رنگین‌پوست می‌سازد.
 
«سرزمین موعود» نوشته باراک اوباما
اغلب خاطرات دوره ریاست جمهوری با هدف اطلاع‌رسانی منتشر می‌شوند تا شهرت رئیس‌جمهور را حفظ کنند و دوره‌ تاریخی موردنظر را شکل دهند اما اوباما وقتی درباره موضوعات مهم امنیتی که همانند انتخاب بین مرگ و زندگی است تفکر می‌کند خواننده را به درون ذهن خود می‌برد تا از همه جزئیاتی که برای تصمیم‌گیری در نظر گرفت باخبر شوند. علاوه بر این روایت خود را با حکایت‌های شیرین خانوادگی و همچنین سخنان شخصیت‌های مهم سیاسی، که همکارش هستند، ترکیب می‌کند. «سرزمین موعود» اولین جلد از یک مجموعه دو جلدی است که قرار است دیرتر منتشر شود. کتاب اول اتفاقات دوره ریاست‌جمهوری اوباما تا سال 2011 را پوشش می‌دهد.
 
«شکسپیر در آمریکا چندپاره» نوشته جیمز شاپیرو
شاپیرو در کتاب جدیش موفق شد دو کتاب دیگرش درباره شکسپیر تحت عناوین «ویل رقابت‌گرا: چه کسی شکسپیر را نوشت؟» و «1599: یک سال در زندگی ویلیام شکسپیر» را پشت سر بگذارد و روایتی جذاب‌تر ارائه دهد. شاپیرو برای کتاب اول برنده جایزه «ساموئل جانسون» شد و برای کتاب دوم در میان نامزدهای جایزه «تیت بلک» قرار گرفت. در این کتاب دو موضوع آمریکا و شکسپیر را انتخاب کرده است و نشان می‌دهد اگر شکسپیر در دوره وجود آمریکا زندگی می‌کرد چه رفتاری داشت و در مواضع سیاسی طرف چه کسی را می‌گرفت و عضو چه حزبی می‌شد.
 
«دره عجیب» نوشته آنا وینر
«دره عجیب» کتاب خاطرات آنا وینر به عنوان یک دستیار در آژانسی ادبی  و فراز و نشیب‌های زندگی‌اش در این حرفه است.
 
«جنگ» نوشته ماگارت مک‌میلان
«جنگ» کتابی کوتاه اما غنی با موضوعی عمیق است. مک‌میلان معتقد است جنگ-خشونت و کشتار- تا حدی با ذات بشر و انسانیت یکی است که نمی‌توان آن را خطای بشر دانست. جنگ فجایع زیادی را به بار آورده است اما در عین حال دستاوردهای بشر پس از جنگ بی‌شمار بوده است.  همه صفحات کتاب جالب است و با وجود موضوع جدی که دارد خواننده را سرگرم هم می‌کند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها