سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و انتشارات علمی و فرهنگی بهمنظور همکاریهای پژوهشی و بهرهمندی از توانمندیهای فیمابین، تفاهمنامه همکاری امضا کردند و پیشنهاد همکاری برای ثبت خاطرات فرهیختگان در قالب تاریخ شفاهی مطرح شد.
اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در نشست امضاء این تفاهمنامه گفت: امضاء تفاهمنامه فیمابین موجب میشود داشتههای فرهنگی این دو نهاد علمی و فرهنگی برای آیندگان حفظ شود.
وی ادامه داد: امروزه اهمیت تاریخ شفاهی بر هیچ یک از ما پوشیده نیست و میتوان با برگزاری جلسات متعدد و حضور بزرگان فرهنگی کشور، خاطرات فرهیختگان در قالب تاریخ شفاهی ضبط و ثبت شود تا جامعه علمی کشور آنها را مورد استفاده قرار دهند.
نادره رضایی، مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی بهتشریح فعالیتهای این انتشارات گفت: این انتشارات از دهه 30 از سوی زندهیاد همایون صنعتیزاده تاسیس شد. این کارآفرین در حوزه نشر فعالیتهای قابل توجه و سازندهای را به انجام رساندهاست. یکی از فعالیتهای مستمر صنعتیزاده جمعآوری عکسهای متعدد از نواحی مختلف ایران است که مجموع این تصاویر در اختیار کتابخانه ملی ایران قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: حفظ اسناد و کتاب از اولویتهای انتشارات علمی و فرهنگی بودهاست که در مجموع پنج هزار عنوان سند در حال حاضر وجود دارد و تلاش داریم تا در قالب این تفاهمنامه اسکن اسناد را در اختیار سازمان اسناد و کتابخانه ملی قرار دهیم.
مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی عنوان کرد: جمعآوری کتابها و فعالیتهای زنان تاثیرگذار ایرانی در حوزه علم و فرهنگ یکی دیگر از اقدامات جدید این انتشارات است و در حال حاضر فعالیت 400 بانوی ایرانی از جمله طاهره صفارزاده، شاعر و مترجم قرآن، سیمین دانشور، سیمین بهبهانی و ... جمعآوری و برای چاپ آماده میشود.
در تفاهمنامه همکاری بین سازمان اسناد و کتابخانه ملی و شرکت انتشارات علمی و فرهنگی بر همکاری علمی فیمابین و استفاده از ظرفیتها و فرصتهای پژوهشی، مطالعاتی و تخصصی دو طرف تاکید شده است.
در نشست امضاء تفاهمنامه همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و انتشارات علمی و فرهنگی، هانیه گرائیلی مدیرکل حوزه ریاست، روابطعمومی و امور بینالملل و فاطمه جاناحمدی معاون پژوهشی سازمان نیز حضور داشتند.
نظر شما