مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان به ایبنا گفت؛
زیرساخت نمایشگاه مجازی کتاب جنوب کرمان حفظ و دائمی شود
حسین اسحاقی، با ارائه پیشنهاد دائمی شدن نمایشگاه مجازی کتاب، تسهیل شدن جریان خرید از سامانه نمایشگاه را در میزان مشارکت مردم بهویژه مردم مناطق کمبرخوردار موثر دانست.
وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه در قالب مجاری کتاب، در مقایسه با سایر نمایشگاهها ازجمله رویدادهای نمایشگاهی در حوزه صنعت، دشوارتر است، افزود: بررسی دقیق و همهجانبه نمایشگاه جنوب کرمان با هدف برگزاری دقیقتر و اصولیتر نمایشگاههای آتی ضروری است؛ نمایشگاه مجازی کتاب جنوب کرمان از چند منظر قابل بررسی است که بر میزان استقبال و مراجعه مردم به سامانه موثر بود. آشنایی اندک مردم منطقه با فرآیند خرید اینترنتی ازجمله موضوعات تاثیرگذار در مراجعه به سامانه بود و بهنظر میرسد، جریان خرید باید تسهیل شود؛ علاوهبراین افزایش روزهای برگزاری نمایشگاه با توجه به میزان آشنایی مردم با سواد رسانهای به 10 و یا 15 روز نیز میتوانست موثر باشد.
اسحاقی به مشکلات اقتصادی، هزینه استفاده از اینترنت و تاثیرات روحی و روانی شیوع ویروس کرونا را از عوامل تاثیرگذار بر مواجه مردم منطقه جنوب کرمان با نمایشگاه مجازی کتاب جنوب کرمان ارزیابی کرد و ادامه داد: ورود به سامانه و خرید اینترنتی کتاب، چندان آسان نبود؛ البته برای افرادی که پیشتر از تجربه خریدهای اینترنتی برخوردار بودند، سامانه نخستین نمایشگاه مجازی کتاب پیچیده نبود و برای رفع مشکلات احتمالی مردم میتوانستند با پشتیبانی مستقر در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران تماس بگیرند.
وی با پیشنهاد دائمی شدن نمایشگاه مجازی کتاب گفت: با توجه به اینکه خرید اینترنتی کتاب در حال تبدیل شدن به یکی از روشهای خرید کتاب است به دوستانم در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد میکنم با حفظ سامانه و زیرساخت نمایشگاه مجازی کتاب جنوب کرمان، و البته با تعیین سازوکارهایی ازجمله حذف یارانه ارسال و خرید، بهصورت دائمی ادامه داشته باشد. برگزاری نمایشگاه مجازی اقدام مهمی در توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
اسحاقی، درباره جریان اطلاعرسانی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب جنوب کرمان، افزود: انصافا جریان اطلاعرسانی قابلتوجهی درباره نخستین نمایشگاه مجازی کشور شکل گرفت. نخستینبار، نسخه صوتی و خبری به دو زبان فارسی و گویش محلی، از طریق مخابرات روی خط تماس تلفنی مردم بارگذاری شده بود و بهمحض برقراری تماس، پیام خبری شامل زمان برگزاری و نشانی سامانه نمایشگاه پخش میشد. بیش از 70 هزار پیامک نیز برای مخاطبان ارسال شد بود بنابراین با اطمینان میگویم که بیش از 90 درصد مردم منطقه جنوب کرمان از برگزاری این نمایشگاه مطلع بودند پیشنهاد میکنم؛ در قالب طرح مطالعاتی، میزان مشارکت مردم از این نمایشگاه آسیبشناسی شود.
نظر شما