یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۴
بازار کتاب چین یک قدم به عقب برداشته است

فنگ بازار فروش کتاب‌های چاپی و الکترونیک در کشور چین در سال 2020 نسبت به یک سال قبل آن بیش از 5درصد کاهش داشته است که این پدیده در دو دهه اخیر سابقه نداشته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از پابلیشینگ پرسپکتیو، هفته گذشته کنفرانس سالیانه موسسه اوپن‌بوک شهر پکن با انتشار آخرین آمارهای مربوط به بازار کتاب کشور چین پایان یافت و برای اولین بار از سال 2000 میلادی این کنفرانس به صورت مجازی برگزار شد. موسسه اوپن‌بوک پکن بزرگترین و معتبرترین مرجع رسمی اعلام آمارهای مربوط به فروش کتاب در کشور چین است که هر سال با برگزاری کنفرانسی در شهر پکن آمارهای فروش یک سال گذشته این کشور را اعلام می‌کند.
 
کنفرانس سال 2020 با تاخیر چند ماهه هفته گذشته با عنوان «بحران و تغییرات» به صورت مجازی برگزار شد که به گفته مسئولان این موسسه بیش از 25هزار بازدیدکننده داشت. «جیاهویی فنگ» مدیر تحقیقات اوپن بوک در این کنفرانس آمارهای کلی فروش کتاب در سال 2020 را اعلام کرد و گفت که بازار کتاب چین در این سال یک قدم به عقب گذاشته است.
 
به گفته فنگ بازار فروش کتاب‌های چاپی و الکترونیک در کشور چین در سال 2020 نسبت به یک سال قبل آن بیش از 5درصد کاهش داشته است که این پدیده در دو دهه اخیر سابقه نداشته است. مدیر بازاریابی موسسه اوپن‌بوک گفت که این رقم در سال 2019 نسبت به یک سال قبل آن 14درصد افزایش داشته است.
 
موسسه شهر پکن در آمارهای خود رشد فروش کتاب در این کشور را بین سال‌های 2015 تا 2019 مثبت اعلام کرد و گفته شده که این بازار تا قبل از سال 2020 هر سال نزدیک به 10درصد رشد داشته است. حالا موسسه چینی امسال نام کنفرانس خود را به گونه‌ای انتخاب کرده است که گویی باید منتظر یک بحران در بازار کتاب این کشور باشیم.
 
به گفته مسئولان این موسسه بازار کتاب‌های الکترونیک چین نسبت به بازار جهانی این کتاب‌ها که در سال گذشته با وجود کرونا رشد محسوسی داشت، روند معکوسی نسبت به سال‌های گذشته داشت و انتشار آمار فروش این کتاب‌ها در سال گذشته نشان داد که روند معکوس فروش این کتاب‌ها در کشور چین روند معقولی ندارد و به نظر می‌رسد تنها می‌توان نام بحران را برای بازار کتاب در چین انتخاب کرد.
 
بر اساس این گزارش کتاب‌های مستند در بازار کتاب چین نسبت به دیگر انواع کتاب در این کشور بیشتر افت داشته و خود ناشران کتاب نیز بیشتر تمایل به انتشار کتاب‌های داستانی دارند. آمارها در سال 2020 کاهش 33درصدی فروش کتاب‌های مستند را ثبت کردند. این درحالی است که با وجود رکود بازار در کشور چین کتاب‌های داستانی کودکان و همچنین کتاب‌های دانشگاهی رشد مثبتی داشته است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها